Google+ Followers

fredag 8 november 2013

- Jag ställer inte upp på bilden att vi är ett kringresande sup- och lyxgäng...

haha skönt uttalande!

Även om du killar mig under armen kommer jag inte att skratta mer åt den handlingen än jag skrattade, när jag läste svaret som socialdemokratiska kommunalrådet Anneli Hultén i Göteborg, skrivit till Palle Stenberg, vd för Nudie jeans. 

Det är ju bevisat, att de tillhör ett kringresande sup- och lyxgäng! Sedan spelar det ingen som helst roll om så Anneli Hultén själv har druckit upp ett badkar fyllt med vatten. Hon tillhör ändå en av deltagarna på denna bedrövliga skuta, där dekadensen brett ut sig över alla breddar och främlingskapet och avståndet inför oss andra ständigt frodas och ökar allt mer.

Palle Stenberg å sin tur blev så heligt förb-d, när han tog del av Uppdrag Gransknings uppgifter om felaktiga kvitton och vidlyftig representation vid investerarmässan Mipim i Cannes, dit Göteborgs tjänstemän och politiker reser varje år och leker lyxliv, att han skickade ett mail till det socialdemokratiska kommunalrådet Anneli jag lovar och svär, att vi skall vända på varenda sten för att hitta oegentligheter Hultén, på den dekadensfyllda skutan Göteborg.


http://www.gp.se/nyheter/goteborg/1.2170987-nudies-vd-nu-far-det-vara-nog-

Dessvärre var ju minsann inte bara klänningskvitton, anklever, flytande frukost, utan det var även representationskvitton, där hela representationsgäng bestod av i princip Kalle Anka och Musse Pigg, i vart fall existerade inte personerna som var uppgivna och bjudna på representationsmiddagen, som Uppdrag Granskning hade hittat. 

Vad för konkret resultat som de penningslukande lyxresorna hade lett till, blev en ännu bedrövligare redovisning. Vem är det ens som på fullt allvar kan tro, att ett företag som etablerat sig redan 1990 i Göteborg, eller 2003 skulle göra det p.g.a. kommunens medverkan i Mipim i Cannes?

Nej, nog är det ren och skär rövarhistoria med osedvanligt korkade personer, som radas upp inför TV-tittarna till Uppdrag Granskning. Den här gången inte Staffanstorp eller någon annan lika skändligt kommunstyre, utan istället det redan illa av tidigare skandaler skadat Göteborg.

http://www.svtplay.se/uppdrag-granskning 
Del 10 av 16. Uppdrag granskning. Kommungranskarna om vad Göteborgs skattebetalare fått stå för när kommuntopparna rest på mässa i Cannes. Programledare: Janne Josefsson.
Längd: 57 min
Tillgänglig till: 25 jan 2014 (78 dagar kvar)
Sändes:
Rättigheter:
Kan ses i hela världen.
Kan ses i mobilen.Bostadsbolagets vd och IFK Göteborgs ordförande Bertil Rignäs tycker jag skall visa upp sig i den lilla svarta i storlek 40 han inköpt för våra skattepengar. Det passar väl bra att han gör det inför nästa avspark på fotbollsplanen. Jag tycker att det är det minsta vi skattebetalare kan fordra.  

Är det någon fler än jag som undra om Bertil Rignäs brukar ha nätstrumpor och klackeskor till den lilla svarta. Får han verkligen plats i en storlek 40? Ännu en sak: kör han med eller utan rakade ben, till den lilla svarta?


Föredettingen Mats Andersson, Vd på Älvstranden, fram till förra Mipim-resan, vill inte svara på något överhuvudtaget, när Uppdrag Granskning ställer frågor, eller konfronterar honom med funnen fakta. Kliar du mig på ryggen, så kliar jag dig på ryggen, nästa pucko inför TV-tittarna träder in i handlingen: Mats Karlsson fd ordförande Älvstranden Utveckling AB. Sicket mörker!

Jag vet inte men man kan i vart fall inte anklaga dessa toppar för att vara de skarpaste knivarna i lådan. Det hade varit intressant att lyssna på hur anställningsintervjuerna gått till, när man anställde det här gänget, som nu svindlat skattebetalarna. Eller är det direktfiskat ur någon av stans fina Herrklubbar, en dunk i ryggen och så var saken biff....

I gårdagens Göteborgs-Posten hade den lille statsarkitekten, Björn Siesjö, uttalat sig precis lika genomklokt och genomtänkt som han alltför ofta gör. Hör och häpna nu alla ni som jobbar häcken av er i vården etc. Vet ni vad Björn Siesjö har att berätta, att de gör på stadsbyggnadskontoret: de jobbar som bara den! 


Han gör sig inte enbart löjlig med det, genom att tro att de skulle jobba så mycket mer än vanliga människor. Dessutom får vanliga människor göra det för betydligt uslare lön och vidrigare arbetsförhållanden. Björn Siesjö blir i det allra närmaste patetiskt, när han vill framstå som den världsvane herren och försöker platta till journalisten, genom att säga: vi kan servera lingondricka på såna här mingel, men vi skulle kanske framstå som lite annorlunda.
Tja, det tycker jag verkligen att de skulle göra. Vanlig hederlig svensk lingondricka skulle onekligen vara ett (1) steg i rätt riktning. En delegation på 40 personer till Cannes är fullständigt oacceptabelt till en mässa, som dessutom verkar ha föga resultat till Göteborg, e
ftersom de nu som åker ner på dessa lyxresor mestadels är samma personer, som de träffar normalt varje arbetsdag hemma i Göteborg! Det är något svårbegripligt varför man anser sig behöva kasta så mycket pengar rakt i sjön, när vi har nerdragningar i skola, vård och omsorg.


Göteborgs stad har så dålig ekonomi, att inte ens de som är mest utsatta kan få någon form av hjälp. Det leder helt uppenbart inte till någon eftertanke, eller ödmjukhet som framförs, som en hårresande plattityd av en av sagoberättarna i reportaget. Istället bunkrar sig Göteborgs sup- och lyxgäng upp på lyxhotellet Carlton i Cannes, som några kungligheter. Snurrar runt i taxi till kostnader, som tyder på en smärre världsomsegling och impregnerar de redan snurriga huvudena i champagne och vodka.

Polisen i Göteborg har startat en utredning på eget initiativ och anger bedrägeri som brott begångna av personerna som florerar i Uppdrag Granskning. Jag skulle vilja påstå, att det inte bör stanna vid den enda brottsrubriceringen, även trolöshet mot huvudman bör rimligen finnas med. Huvudman i det här fallet är i slutändan Göteborgs skattebetalare.

Hade det här gällt vilken annan anställd som helst i underordnad ställning, hade det onekligen varit skäl för omedelbar uppsägning. Så hade säkert också skett med omedelbar verkan. Bara just därför finns det mao synnerliga skäl till att riva upp det avgångsvederlag, som finns upprättat med Mats Andersson. Han sitter trots allt och och fortsätter att ta emot våra skattepengar, trots att han burit sig så illa åt. En person där inte en miljon var tillräckligt mycket, varken kan, eller skall få fortsätta, att sätta näsan i vädret, speciellt inte när han alltjämt lever på skattebetalarnas bekostnad.

Ett avgångsvederlag upprättat med en person, som helt uppenbart gjort sig skyldig till rätt avancerat och utstuderat bedrägeri, det avtalet måste det finnas juridiska skäl till att häva helt och hållet, eftersom han betett sig på det här bedrägliga och utstuderade sättet. Förhoppningsvis skall det - som omväxling i den här staden - leda fram till ett åtal och dom.

De enorma summorna behövs sannerligen betydligt bättre på andra ställen, med tanke på att så många behjärtansvärda verksamheter nu skall upphöra och redan har upphört p.g.a. bristande ekonomi i stadens budget.

Jag var så korkad att jag trodde, att man anställde människor på högt uppsatta poster för att de var de skarpaste hjärnorna. Men kan man inte ens hantera en tjänsteresa, lämna in rätt kvitton, ange rätt saker, då är man verkligen inte speciellt smart och helt oförtjänt av dylika poster och definitivt inte värdig något avgångsvederlag. 

De vet inte vad de har gjort, vad de redovisat, var de varit, vad de medverkat i, eller vad det hela har lett till för konstruktivt. BAH berätta det till några andra, men försök inte att slå det i Göteborgs alla skattebetalare. Därför att det här är solklara fall av bedrägerier. Så är det bara... 
Nej, så här simpla saker har de här lyxpriffarna inte inmundigat.

Så, sorry kommunalrådet Anneli Hultén, kan man inte sitta i toppen och se till att verksamheten fungerar, då skall man nog lämna plats för någon som klarar av det uppdraget.

Det är egentligen helt sagolikt, att de har lyckats förstöra det som en gång var en av Sveriges riktiga käpphästar. Fort har också dekadensen spridit sig, det tyder inte på någon större intelligens hos de styrande.

2 kommentarer:

 1. En av skitgubbarna skäms påstår han. Men han skäms inte mer än att han har en massa urdåliga ursäkter på hög!!Tydligen tror han att man skall man tycka synd om honom.
  w.gp.se/nyheter/goteborg/1.2172088--jag-skams-och-vill-be-om-ursakt-

  Väck med skiten från alla kommunala poster!! Dumskallar och halvkriminella typer har vi sett nog av i den här stan.

  SvaraRadera
 2. Ja, vad annars, men han gör det enbart för att han har förlorat ansiktet och naturligtvis vill han behålla sin maktposition och löneförmåner. Någon mer högtstående moral står han inte för och en synnerligen dålig förebild är han oavsett vad, som kommer fram i slutändan. Jag har sett nog av det jag sett i Uppdrag Granskning.

  Förvånad blir jag när jag läser Glenn Hyséns uttalande i pressen, som väl bottnar i hans egen biografi med kvinnohistorier.

  SvaraRadera