Google+ Followers

torsdag 3 oktober 2013

LKAB:s och ägare statens "samhällsomvandling" i Malmberget - Statsapparatens strategin är helt uppenbart, att tiga ihjäl människorna och problemen kring gruvbrytning i Malmberget!


Till hjälp har de miljödomstolen och svansen av andra välvilliga marionetter, eftersom ingen tycks kunna sätta ner foten, trots att de har harvats på i så många år, att de numera framstår som rena rama aprilskämtet!

Orden nu är det nog tycks inte finnas. De har upphört att existera! Kan det bli mer kallhamrat, cyniskt och mer uppenbart än så?

Bestämmarna i regeringshuset och riksdag, korruptionen som breder ut sig i kommunerna, de har tydligen svåra problem med förståndet. Istället för att erkänna att det finns en dold och horribel agenda, som Sverige har anammat, är man just nu i full färd att diskuterar slipsfärg och klädval och hur man skall stå inför nästa partiledardebatt i TV. Trots att hela världsekonomin än en gång lider av akut och allvarlig sjukdom p.g.a. kapitalismens och därmed chockdoktrinens framfart. Insikter om orsak och verkan lyser med sin frånvaro!

Jag undrar hur många av dessa slipsknutar & vingliga högklackar, som skulle vilja bo här och känns sig trygg:
Fotot tillhör och är taget av min f.d. klasskamrat på Läroverket i Malmberget, journalisten Dan Larsson, även känd som mannen som utkom med den första boken i början på 90-talet och som avslöjade massmördaren Thomas Quick, för att vara den mytoman, som det senare visat sig att han var. Dan Larsson som pekade med hela handen på hur hela rättsväsende bara var en chimär och hur rättsrötan bredde ut sig allt mer! Vi vet idag att hela samhället numera är i fritt fall.

- I förgrunden på bilden syns ett olikfärgat hyreshus, med adress Kaptensvägen 4. Jag skall berätta mer om just det hyreshuset.


Problem med slukhål är inget nytt för LKAB. En morgon på 60-talet hade ett slukhål helt plötsligt bildats mitt i Kaptensvägen. Det ledde till en jädrans fermitet på LKAB. Det var två ögonblinkningar bort och så var den s.k. Gropen i Malmberget ett faktum, som delade gruvsamhället mitt itu och rivningarna har fotsatt allt eftersom, gata för gata, kvarter för kvarter. Dvs. folkfördrivningen har fortsatt kontinuerligt och nu sitter folk med industristängslet mitt framför näsan och ibland har de t.o.m. hamnat bakom stängslet:


Men nu har girigheten hos både svenska staten i egenskap av ägare och gruvbolaget LKAB, Bergsstaten och Miljödomstolen nått nya och oanade höjder, nu bryr mig sig inte längre i slukhål eller skadade byggnader. Nu är det business as usual som gäller! 

Sverige har anslutit sig till Chockdoktrinen,
http://www.bokus.com/bok/9780007340774/no-logo/

http://www.bokus.com/bok/9789170371561/chockdoktrinen-katastrofkapitalismens-genombrott/

som gjort sig väldigt känd ute i resten av världen. De på andra sidan, de med skygglapparna har påstått, att det finns faktafel. Jag bara undrar vilka då faktafel? Hur jag än vridit och vänt på det hela kan jag inte se några faktafel alls. Det hela har börjat med mentalpatienter som försöksdjur och nu är hela världens befolkning föremål för chockdoktrinens grundpelare i stigande eller fallande skala.

Men här i lilla Sverige har man ännu inte greppat det hela, trots att statliga bolag och välfärden säljs ut till rena-rama-rensa-ut-hela-lagret-priserna, därför att Folkhemmet Sverige skall också upphöra. Det skall bli slavliknande förhållande här också inkl. misären som skall breda ut sig, precis som det blivit på alla andra platser där chockdoktrinen dragit fram, även i dess hemland USA! Där har man som bäst stängt det som tidigare var ett lands egentliga livsnerv, det lilla som människorna ägde tillsammans. Det räcker inte att de fattiga blivit allt fler. Förevändningarna vet inga gränser för hur man skall segregera.

Tecknen är likadana i Sverige. Nu bryr man sig inte om någonting som handlar om den vanliga människan längre. Det handlar dessvärre inte enbart om Malmberget.


Men det är redan väl synliggjort med det som sker i Malmberget och med gruvbrytningen. Det är det som är skillnaden för den som äger förmågan att stanna upp och se till hur helhetsbilden egentligen ser ut. Det är plundra som är dagens melodi, plundra utan något som helst ansvar eller tanke på framtiden.

Gruvbolaget LKAB tar ingen notis om att nya slukhål bildas vid hyresfastigheten Kaptensvägen 4 (hyresfastigheten som syns på ovanstående bild). Läget och förhållandet till "Gropen" framgår som synes med all övertydlighet. Till det skall man lägga att LKAB i sten vägrar att tala om var alla underjordiska förbindelser, som löper kors och tvärs finns och sålunda har underminerat marken. Det redovisar man inte trots att man vill ha ny koncession ovanför kyrkogården i Malmberget.
6 sepember uppstod detta slukhål vid Kaptensvägen 4. Hålet är 60 cm i diameter och 70 cm djupt.
Som vanligt så blev det väl sedvanlig manikyr. Ursäkterna har ju varit många under årens lopp från LKAB:s egen propagandabyrå, alltifrån att snöröjningen skapat hål av avloppsbrunn, till... rena fablernas värld. 

Det går inte att bluffa sig fram i det oändliga, det är så många våldsamma skalv, som uppvisar berg och mark visar tecken på utmattning. Marken underminerats inte enbart av brytningsställen, den är också underminerad av ett otal snedbanor och vägar, hålrum under jord på olika nivåer. Dessa vägar, snedbanor etc.  vill inte LKAB längre redovisa och Bergsstaten, som har ansvaret för alla koncessioner som de beviljar, de har inte en susning om hur dessa löper och finns under jord! Det är i alla fall det svar Bergmästaren på Bergsstaten i Luleå svarar! 

- Kan det verkligen bli mer tydliga tecken på fullständig inkompetens och arrogans och statens egna dolda agendor.


24 september var slukhålet åter tillbaka och det hade nu börjat sjunka vid Konsumhallen igen.
Faktum att det är en sprickzon, som leder till Harrå under denna fastighet. Men det föranleder inga betänksamheter hos LKAB, Bergsstaten, eller ägaren staten. 

Där sitter man istället och filar på nya planer att utöka med ännu en nya bearbetningskoncession ovanför kyrkogården i Malmberget, till det nya koncessionsområdet som hjärntrusten nu hänger över i näringsdepartementet. Den bearbetningskoncessionen har överklagats och hänger ihop med hela Östra Malmberget, dvs. det som LKAB räknar som utvecklingsområdet. Men det har de även tutat i en del av kommunpolitikerna. Trots att husen på Linnégatan redan blivit ett plockepinn p.g.a. alla skalv och av sprickzon som drar sig förbi där och att sprickzonen inte är någon nyhet precis. Den har varit känd länge och VIAK varnade för den redan år 2000.
Det s.k. utvecklingsområdet är dessutom omgärdat av LKAB:s gruvstängsel och värre torde det bli.
Tankarna kan inte hindra sig att förflytta sig till judarnas getton under andra världskriget, eller de höga murar som nu finns på västbanken. Än finns Guantanamobasen kvar http://www.amnesty.se/vad-gor-vi/tortyr-och-rattssakerhet/kriget-mot-terrorismen/guantanamo/
 ....och vem är det egentligen som är vem och framförallt VAD...
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar