onsdag 30 oktober 2013

Är det undra på att fettbomben började i USA?Studera bilderna från den stora affärskedjan Wal-Marts kundhyllor och fundera sedan en stund med vad man nu äntligen har slagit fast om vad som verkligen är god kost. Dvs. som Sverige var förr i tiden i vart fall när jag växte upp.


Dessvärre vet ju alla hur det har gått, som har några år på nacken. Smedbergs läskedrycksbil, som rullade runt på gatorna i Malmberget och där det inhandlades en back läsk, det var udda företeelser. I vart fall i mitt eget föräldrahem. Det inhandlades en back läsk enbart till jul, påsk och till någon sommarvecka. Men det är länge sedan den företeelsen fanns. Det har numera ersatts av svenska affärers och myndigheters fullständiga idioti, med läsk i enorma förpackningar.


Första hjärntvätten som drabbade Sverige var nog trots allt Coca-Cola i små glasflaskor. Sedan var rullningen igång med resten som har följt som en ren farsot från storebrorslandet USA, guds utvalda. I alla fall om man nu skall tro alla presidenter som stått där med flimrande ögon och hjärntvättat människor.Jag minns att det började på allvar, när min son som är född 1969 var tämligen liten. Det var då man smart nog införde hjärntvätten: "lördagsgodis".


Jag var tämligen upprörd över det smarta försäljningssättet "lördagsgodis", förstod att de vuxna skulle gå i ännu en ny fälla. 

För vad är det för nödvändigt med att sitta med handen nedstucken i godispåsar, eller chips? Jag ville portförbjuda det helt enkelt. Mina "stackars" barn har av mig fått mandlar och russin i en liten påse. Synd om barnen, har det stått i omgivningens anleten. 

Jag själv kom från ett hem som varit tämligen restriktiv med godis och lösgodiset tämligen frånvarande. Hade man tur något sommarlov kunde det bli ettöres för 50 öre. Rena rama brakfesten. Jag kan inte påstå att jag saknat eller förlorat något på det, det har funnits gott om apelsiner, clementiner, annan frukt och bär tillgänglig allt eftersom säsongerna har kommit och gått.


I takt med tiden så har idiotin runnit fram till riktigt dåliga kostråd och produkter, trots det sk. "säkra" myndigheterna, som säger sig "veta bäst". Jag själv gick på den niten lightprodukter. 

Något som jag hade all anledning att ångra den dagen jag verkligen satt mig ner och på allvar tog reda på vad ersättningarna i maten egentligen var och hur bl.a. leveranser av olja i stora tankar gick till och hela vägen till genmanipulation, vad det egentligen var. Idag är jag av den uppfattningen att det är svårt att skilja på färdigrätter och en uppkastning. Båda två känns precis lika delikat. 

T.o.m. restaurangmaten har börjat ta emot, det är i regel för mycket salt och det finns också oftast en fadd smak av något som inte finns i min egen mat. Sålunda torde det vara någon form av tillsatser, som är inblandat i maten.


Jag tycker att det är hög tid att vi slipper kött som är fyllt av vatten inkl. nitriter för att det skall inbringa så höga priser som möjligt.

Alla Sveriges skolbespisningarna borde ha närodlat och kött i alla dess former från den egna närmiljön, något som är i det allra närmaste en omöjlighet pga. någon totalgalen EU-regel och kommunernas egna regler! Man håller på att göra oss totalt beroende av omvärlden, är inte det en samhällsfara, då vet jag inte vad en samhällsfara skulle kunna vara.

Istället skall allt vi stoppar i oss åka så många mil och helst flera gånger kors och tvärs ute i världen, trots snacket om miljöförstöring. 

Resten skall vi inte ens tala om. Men själv börjar jag bli frustrerad över att jag inte med säkerhet vet att jag kan köpa matvaror, som är garanterat fri från allsköns skit eller producerade på fel sätt.

Jag gillar verkligen inte tanken att någon annan tagit över makten över mitt liv och livets förutsättningar för mina medmänniskor. Hela det politiska systemet har blivit så sunkigt att det i det allra närmaste känns vämjeligt.
Eget bröd i lagom storlek är ingen egentlig konst, det går att baka enligt LCHF eller med grahams/råginslag. - Vatten är en bra produkt, dvs. innan man saltat ihjäl allt grundvatten genom att salta och slänga ut en massa farliga saker på vägar och i vår natur. Vatten är en mycket billig produkt, som går att smaksätta med frukt, bär, eller grönsaker, om man nu har behov att ändra smaken. Drick ett badkar vatten om du så vill, istället för sockervatten med div. tillsatser, som enbart förstör din kropp.
PS. är nu radavstånden och skiftningen till nytt stycke fortfarande knepiga, skall gudarna veta att jag gjort mitt bästa för att det inte skall vara så. Men det är helt uppenbart tröghetsnissarnas lilla julafton på bloggen igen. DS.

2 kommentarer:

  1. Jag känner igen det som du skrev om i början. Jag kan inte riktigt minnas då jag för första gången smakade en läsk. Den varan var inte vardag i vår familj. Jag tycker synd om de familjer som ofta enbart har nån form av läskedrycker till maten för sina barn. Det du skrev om restaurantmaten stämmer jävligt bra. För att den osmakliga rätten ska motsvara priset så fyller man upp talriken med en massa i och för sig nyttiga grönsaker. Men då borde man ju ta betalt för en sallad istället för en entrecote.
    Man känner sig lurad varje gång. Vill man ha en sallad så säger man väl till om det, eller? Och priset vore väl därefter? Ha en bra fortsättning på hösten, och krafter till dig för att fortsätta skrivandet.

    Mad Max

    SvaraRadera
  2. haha... så du känner dig också rånad. Har alltid gillat att gå ut och äta förut. Men nu vete gudarna. Det är få ställen jag känner att det är värt pengarna.

    SvaraRadera