Google+ Followers

lördag 10 augusti 2013

Det s.k. utvecklingsomårdet Malmsta i Östra Malmberget, håller LKAB:s gruvbrytning som bäst på att skjuta husen i sank.

Man kan undra vilken fot som nu skall hoppas på och vad kommer priffarna på näringsdepartementet, att fatta för beslut. Nu när de nu skall ta ställning till de överklaganden som inkommit till dem ang. den nyligen beviljade bearbetningskoncessionen ovanför Kyrkogården i Malmberget. 

Den där utopiska paradisön, Östra Malmberget, som Bergsstaten tycker är så formidabel, att de även beviljat ny bearbetningskoncession ovanför Kyrkogården i Malmberget, verkar ha fått slagsida.

Det här kunde man lyssna till på P 1 idag: 

http://sverigesradio.se/sida/gruppsida.aspx?programid=98&grupp=3592#

http://sverigesradio.se/sida/gruppsida.aspx?programid=83&grupp=19165&artikel=5613786

Den understa länken är bäst, säger en av de drabbade på Öst-sidan. Det reportaget har gått ut i rikskanalen P1 i dag. Reportaget börjar 08:50 min in i programmet.

Igår läste jag en besynnerlig insändare i NSD, där man från Kiruna undrade när "vi" som bor i lägenheter skulle få ersättning för LKAB:s industristaket, som skall slås upp vid Konduktören. De ville ha ersättning precis som de som bor i villa redan har fått.

Observant malmbergsbo, som bor mitt i infernot LKAB:s gruvbrytning i Malmberget undrade lite stillsamt: får villaägarna i Kiruna ersättning då staketet sätts upp?


I Malmberget får alla boende finna sig i att industristängslet slickar sig förbi husknuten och att husen utsätts för enorma skalv, som ett resultat av bergets utmattning. Någon skam i kroppen är det länge sedan LKAB hade.Statens egna företag har blivit en smutsig och bedrövlig historia. Förklaringen kanske ligger i att man kanske bara kan hålla reda på ett papper i taget...

2 kommentarer:

  1. Luftslott kanske inte behöver någon grund?

    SvaraRadera
  2. Nej, de behöver de inte. Finns gott om luftslott, jag brukar ofta bygga dem.

    Men å andra sidan har jag inget ansvar över att någons mark skall stå stilla.

    SvaraRadera