Google+ Followers

onsdag 19 juni 2013

Flyga privatjet för en "blygsam summa"... Jag sätter kaffet i halsen. I vrångstrupen om ni så vill. Gud i Himmelen!

Ich hätte mich fast verschluckt. Fast wäre mir das Brötchen im Halse steckengeblieben, wenn Sie so wollen... Gott im Himmel!

Den berömda "Stormen i vattenglaset" är ett fullbordat faktum igen. Kungaparet har åkte med regeringsplanet till Tyskland på födelsedagskalas för att sedan ta sig vidare på arbetsuppdrag i Norge.

Nu är det väl så att det där regeringsplanet har väl om något verkligen missbrukats på det allra grövsta för rätt häftiga siffror så här långt. Vad jag vet har det väl knappast gjorts några löneavdrag pga. det. Tjänsteresor som är så dåligt planerade, att det blir en tur till Skavsta för att hämta upp hästsvansen, det känns inte rimligt helt enkelt.

Exempel saknas sannerligen inte. Den här rundresan i Afrika av biståndsministern borde väl rimligen ha kunnat ske på annat sätt. Jag tycker att det börjat gå hybris i hjärncellerna på de här som kvitterar ut hur mycket som helst i lön varje månad och dessutom blir de försörjda livet ut, av dem som har bra mycket tuffare villkor.

"Stormen i vattenglaset" handlade om att planet skulle ha gått ner tomt till Tyskland för att hämta kungaparet för vidare flygning till Norge. Kostnadsineffektivt och synnerligen miljöovänligt kan jag tycka och rent svammel dessutom. 
 
Men ändå lyckas hovets s.k. informationschef, Ternert, än en gång röra till det rejält. Vore det inte lika bra att han bara höll tyst. Även om han verkar tro det, så blir det faktiskt inga prinsar av de grodor som hoppar ur hans mun.
Det är nästan så jag funderar om det var Ternet som medverkade i skrivningen av kungens jultal. 

- Näää.... vad nedrigt sagt, sa jag rakt ut i luften och kände halsen snöra hop sig.

Får kungen verkligen inte någon upplysning om hur LKAB:s gruvbrytning har drabbat ortsbefolkningen, undrade jag sedan både upprört och sorgset. Först bli fångna i sina egna hem, eller fördrivna och omringade av hundgårdsstängel med de grava miljöstörningarna, som är hälsovådliga dessutom.

Inte undra på att flera malmbergare hörde av sig till mig via mail och kände sig djupt kränkta över kungens jultal. De tyckte att måttet var rågat, när kungen skulle blanda sig i något som han inte har insyn i. 


Tecken på dåliga rådgivare helt enkelt!


Allt i världen handlar trots allt inte om pengar, det är otroliga lidanden som ligger bakom svenska statens framgångssaga LKAB i Malmberget. Jag tror inte att kungen skulle önska att den lilla Estelle skulle behöva sitta i sin mamma knä helt otröstlig och upplöst i tårar, därför att skalven och sprängningarna skrämt vettet ur henne. Så har små barn det i Malmberget. Det är vardag för dem, 500 skalv per dygn, det är inget som människor skall behöva stå ut med om de själva anser att det här är inte ok. 

Det är åtskilliga gånger mina ögon fallit på rader som skrivits av upprörda och vanmäktiga föräldrar, vars barn mår dåligt av det som de utsätts för med gruvbrytningen i allt för nära miljö, som det nu har blivit pga. girigheten hos maktfolket.

Det knepiga var ju att kungen ställde sig framför TV-kameran och berättade att han själv hade varit i gruvan i Gällivare och sett förädlingen med egna ögon.

- Aha, sa vi unisont, har de öppnat gruva i Gällivare.... Vi som trodde att gruvan låg i Malmberget. 

Näää.... Den där informationschefen som hovet håller sig med, han borde skaka hand med LKAB:s informationschef, de två har mycket gemensamt. 

Det är nästan man skulle ge dem eloge för att de konsekvent klarar av att utföra sitt arbete så utstuderat dåligt.

Vissa grodor funkar inte så bra....Inga kommentarer:

Skicka en kommentar