lördag 23 mars 2013

GP Speedway från Auckland kl 04.00-07.00 hmm...

utan omsvep skall jag erkänna, att det blev tekniskt överföringsavbrott någonstans mellan heat 6-7, för att hastigt återuppstå i soffhörnet vid kvaldragningen (tror jag i alla fall). Därför att jag hann nog inte mer än vakna till så rök överförningen igen och jag vaknade, när det var reklam för något kommande program. Då hade Herr H kommit in i vardagsrummet och undrade hur det gått.

- Hur det gått? svarade jag rent förtvivlad. Jag somnade ju för fasen! Snuvig och dödstrött så att det känns som hela huvudet är vaddfyllt, skall fasen vara pigg och alert kl. 04.00. Det är inte ens tuppen, som är uppe då!

Tja, nu kanske liknelsen med hönsgården inte var så vidare värst talande. Eftersom jag vet en höna, där det fortfarande lyste i hennes rum, när jag vinglade mig in mot köket för att få något värmande till livs, medan TV:n stod och förmedlade en nationalsång A capella, som hela GP utsändningen började med.


- Va, sover du ännu inte, sa jag, när jag rundade hennes sängomhängom och såg henne liggandes på mage bland kuddhögarna och pilla på "nya pojkvännen", dvs. hennes mobilgrunka, Iphone, eller vad eländet nu kan tänkas heta. Den verkar ha en sagolik attraktionskraft i alla fall, eftersom den verkar ha blivit fastklistrad i hennes hand. De tu äro i stort sett oskiljaktiga.

Hon själv har framfört till Herr H, att det är en mycket bra pojkvän r övrigt, eftersom den gör precis som hon önskar. Praktisk, fullt hanterbar, glädjefylld och intressant. Dessutom finns det en avstängningsknapp på den. Sålunda är den tyst när hon själv önskar det. Den här mysko diskussionen hade de, när Herr H undrade varför hon inte skaffade sig en pojkvän istället. Antagligen var det något med den där tystnaden, som fick Herr H att öppna munnen flera gånger, som en uppdragen fisk på torra land, utan att det kom något ur hans mun och som även fick Herr H att inse, att hans argumentering var ute på tämligen tunn is. Det var en dialog, som han skulle gå förlorande ur.

Men min kommentar om varför hon inte sov ännu, trots att det inte var långt till gryningen, bemöttes enbart av ett flin och

- Ssssh, sa hon, gå nu och se på Speedway!

Jag höll mig i liv, efter det minst sagt snöpliga utfallet, för att skrolla runt på text-Tv och sedan för att invänta TV-nyheterna i spänd förväntan på resultatet. Icke sa nicke, men om den värdelösa fotbollsmatchen mellan Sverige - Irland, hade de mycket att förtälja. 

Återstod därför att logga mig in på datorn. Nej, men det var då ett jädrans elände! Alla möjliga knassidor, men inget resultat. När jag äntligen hittade ett resultat. Tja, vad händer då. Läs, jag begriper ingenting. Är det någon jädrans Putte Kockrad, med helgardering?! 


VM STÄLLNING: 1 Tomasz Gollob 15, 2 Jaroslaw Hampel 15, 3 Nicki Pedersen 12, 4 Darcy Ward 12, 5 Greg Hancock 11, 6 Andreas Jonsson 11, 7 Chris Holder 9, 8 Tai Woffinden 9, 9 Fredrik 8 Lindgren, 10 Niels-Kristian Iversen 7, 11 Emil Sayfutdinov 6, 12 Antonio Lindbäck 6, 13 Krzysztof Kasprzak 6, 14 Martin Vaculik 5, 15 Matej Zagar 5, 16 Jason Bunyan 1.
Auckland resultat: 1 Jaroslaw Hampel 15, 2 Tomasz Gollob 15, 3 Nicki Pedersen 12, 4 Greg Hancock 11, 5 Darcy Ward 12, 6 Andreas Jonsson 11, 7 Tai Woffinden 9, 8 Chris Holder 9, 9 Fredrik 8 Lindgren, 10 Niels -Kristian Iversen 7, 11 Emil Sayfutdinov 6, 12 Antonio Lindbäck 6, 13 Krzysztof Kasprzak 6, 14 Matej Zagar 5, 15 Martin Vaculik 5, 16 Jason Bunyan 1, 17 Sean Mason DNR, 18 Dale Finch DNR.

Jag hoppas att min biljett till Ullevi, dvs, Ull "spelens och lekens gud" sålunda "Ulls egendom eller tempel", den 4 maj inte slutar lika snöpligt. Måtte denne blåst & kallvinds & regnguden, hålla inne med vad han säkert tänkt sig. Det är trots allt GP Speedway vi talar om. Då brukar satiren hänga och dingla i arenan, fråga den stackars Kenneth Bjerre, som såg ut som en liten lerdoppad figur, sedan han vurpat i sörjan. Då bröts tävlingarna pga. det myckna regnandet.

Men en sådan vedervärdig födelsedagspresent hoppas jag inte att jag får känna av... så kan det väl ändå inte vara?  

2 kommentarer:

 1. Hampel vann, Gollob två och Pedersen trea.

  Stackars dig Gun. Hoppas att vädergudarna är på gott humör den 4 maj och att förkylningsguden lämnar dig ifred för resten av året. Hoppas på ett spännande speedwayår å bättre med kamp in i det sista. Ha´en god helg!

  SvaraRadera
 2. Jo, jag såg det på reprisen, som gick vid 11-snåret i TV 1. Men någon sammanställning visade de ju i vanlig ordning inte för TV-folket. Det är någonstans skillnad på utbudet.400 timmar skidåkning, 400 timmar dålig fotboll, 400 timmar ännu sämre hockey, hästhoppningar, konståkning etc. i hela tävlingar.

  Speedway =sammandrag på en timma efter VMtävlingar och ingen lista över hur hela ställningen ser ut, inte ens på text-tv.

  Man skulle kunna tro att det är Göteborgs goâ glada s-maffia, som huserar runt i TV-huset också.

  SvaraRadera