Google+ Followers

lördag 23 februari 2013

Varför ber fotografen Elisabeth Ohlson Wallin drottning Silvia och Camilla om ursäkt?

Jag vet inte hur det är med en sådan märklig människa, som jag uppriktigt sagt tycker att Elisabeth Ohlson Wallin mer och mer framstått som

Men i min lilla värld betyder det, när man ber någon om ursäkt, att man verkligen ångrar sig.  

Elisabeth Ohlson Wallin ångrar inte ett dugg, att hon skapade "sitt konstverk." (Det där med "sitt" är också verkligen diskutabelt, eftersom det även innefattar stöldgods.)

Jag vet inte, men har det inte blivit lite för många av denna sorts personer, där inget längre tycks vara heligt. 

Elisabeth Ohlson Wallin hon framför sina taffliga ursäkter staplade på hög i gross och parti, på sådant sätt att man kan inte annat än bli matt och slå sig för pannan:

Jag ville väcka satiren i Sverige, jag tyckte att den sov.

Drottningens stab borde bytas ut och få folk, som förstår konstens roll i samhället.

Elisabeth Ohlson Wallin påpekade också, att hon såg väldigt allvarligt på drottningens anmälan, men beklagade att det gått så långt. I stället tipsade hon drottning Silvia om att börja arbeta aktivt mot rasism och nazism, på samma sätt som drottningen ger sitt stöd för alzheimersforskning.

Vad Elisabeth Ohlson Wallin själv ägnar sig åt för "omtanke om medmänskligheten", framgår dock inte av historien. Men drottning Silvia ägnar sig i alla fall åt betydligt fler medmänskliga gracer än så.

Även den stackars Camilla Henemark, som fått löpa gatlopp i media, bad Elisabeth Ohlson Wallin om ursäkt på samma taffliga sätt, därför att hon hade använt sig av en nakenbild på Camilla Henemark i fotomontaget:


Det var inte meningen att såra och inte fråga om lov innan jag använde bilden. Jag var rädd att hon skulle säga nej helt enkelt.

BAH! Jag slår mig för pannan och undrar:

Var kommer alla knäppgökar ifrån? Är det någon större invasion från yttre världsrymden som äger rum?

Merci, ciao zäme, tschüss alla ni som drabbats av härskarskaran. Nu utgår jag och gör ett nytt försök att röja upp i "förrådet" (hobbyverkstan) för femtioelfte gången, bara under de tre sista åren.

Ovanstående tingestar är i alla fall uppfriskande och lämnar ingen dålig eftersmak i munnen!

2 kommentarer:

 1. Hon tycker att drottningens stab borde bytas ut och få folk, som förstår konstens roll i samhället.

  Den meningen var underlig.menar den konstiga konstnären att drottningen själv är mindre vetande??

  idag äter vi tårta för att fira ettåringen i kungahuset.också att man ännu har mycket att glädjas åt här i livet. allt blir relativt när man ser hur folk bär sig åt mot sina medmänniskor.Gun när tänker du skriva om allt som hänt i Malmberget på sista tiden.vad tycker och tänker du om det.har du tystnat?

  SvaraRadera
 2. Du har rätt, det är bättre att fira den lilla ettåringen. Dock är det lite långt till att trixa till tårta i det här huset. Vi väntar tills de egna barnbarnen fyller år istället.

  Jodå, nog har jag tänkt fortsätta att skriva om LKAB i Malmberget och alla de senaste turerna med husen som håller på att trilla omkull på Linnégatan. Men en del dagar blir jag helt enkelt så matt bara jag tänker på hur människor kan bete sig emot varandra, att jag tappar all lust och ork. Jag blir nästan stum. Det blir för mycket helt enkelt, när drabbade & förtvivlade människor ringer och berättar hur de har det.

  Oerhört glad är jag i alla fall, att Villaägarnas advokat Ulf Stenberg inte räds och smular sönder LKAB:s propagandaapparats utspel i Media. Ulf Stenberg har verkligen blivit ett ansikte för etik och moral, en av alla de som försvarar de utsatta mot dumhet & girighet.

  I mina ögon borde han bli "årets moraliske" advokat med på prispallen kan han gärna ta med sig de två unga dokumentärfilmarna, som gjorde filmen Malmberget http://filmidalarna.se/visningevenemang/work-in-progress-pa-tempo-malmberget/
  (dokumentären skall enligt uppgift sändas på TV inom kort på den här kvartalssidan av 2013, vad jag hört). De lär nog kunna göra en långkörare i statligt ägt företags girighet. Man hämtar hem vinsterna och låter de drabbade betala för att få fram malmen. Det är girighet i dess värsta skepnad!

  SvaraRadera