Google+ Followers

måndag 11 februari 2013

Påven avgår, han orkar inte med & Lasange med dunkelt innehåll, som jag inte orkar med.

På senare tid har påven rullas in på en liten plattform på hjul i samband med processioner i Peterskyrkan. Knappast värt en höjning av ena ögonbrynet, eftersom det är det som tidigare påvar, när de börjat bli lite åldersnupna, har framträtt med. 

Lite av sagans prinsessa över det hela i alls in prakt, som hade en pumpa till kaross och möss, som drog ekipaget.

Tja, det vill säga vita springare ända tills klockan var slagen, all prakt försvann i ett nafs och allt fick sin normala skepnad igen.

Påvar brukar inte lämna sitt ämbete i första taget. De brukar t.o.m. ligga där på Lit de parade, med näsan i vädret och händerna knäppta över bröstet. Klädda i den påvliga utstyrseln.

Den här påven var ovanligt emlig. Undra nu vad tyskarna skall skriva, de som glädjestrålande skrev "Wir sind papst!" (Vi är påvar), när påven utnämndes år 2005, efter att sittande påve hade avlidit. Det är inte precis vanligt, att någon påve avgår, utan de brukar få bäras ut med näsan i vädret. 

Det lustiga är att vi gjorde om vår hall år 2005, sedan jag och Herr H fått en snilleblixt om tidningspapper på väggarna, som var vanliga på dass förr i tiden. http://gun-m-ek.blogspot.se/2012/10/pressrummet-skall-fa-nytt-utseende.html
Ganska nyligt gjorde vi om i hallen, eftersom vi mer än ledsnat på det brokiga "pressrummet". På många avsnitt var det just pressklipp och bilder över den döde påven, Salig Johannes Paulus II och den nytillträdde påven, Benedicus XVI. Med tanke på bönemattan, som pryder hallen (användes dock inte i det syftet, trots rätt väderstreck) kan man undra om en högre makt haft ett finger med i spelet.

En högre maktfaktor, som haft sitt finger med i spelet är dock i Findus Lasagne, som det stormats rejält om de sista dagarna. Så mycket till sagoliknelse finns inte i den historien, med hästköttet i Lasagnen istället för nötköttet, som påståtts varit innehållet. Det är snarare sagan om girighet och det temat saknas det sannerligen inte i sagans värld och allra minst i verkligheten. Girigheten är synonymt med dagens hälsotillstånd.

Sedan kan jag i ärlighetens namn rakt inte förstå, varför man ens köper färdiggjord djupfryst Lasagne. Det tar lika lång tid att slänga ihop en relativt hyfsad Lasagne fuskvägen, som att köpa en djupfryst historia, som man inte har en susning om vad den egentligen innehåller. Troligast mat utan mat... 

Men det tror jag det mesta i ej hemlagad mat är: Mat utan mat. Det är otroligt dålig bukfyllnad i bästa fall och det är bra många år sedan jag tappade tilltron på Livsmedelsverket. Mer noll koll än de får man väl leta efter. De tillåter att det finns mat utan mat i! Varför de gått igång den här gången förstår jag då rakt inte. Har Findus inte lobbat de rätta personerna, eller vad katten denna storm i vattenglaset? Hela matindustrin är rena rama katastrofen på alla tänkbara sätt!

Det går inte ens att köpa och betala för Fairtradevaror, utan att bli blåst. Man blir grundlurad så det bara skriker om det hela. Det duger alltså inte, att som konsument vara villig att ta sin beskärda del av ansvaret och betala för att varan skall vara producerad på humanväg, utan en massa skit i, eller runt omkring.

Det kallar jag för äkta dj-la girighet, som gör mig heligt förbannad! Sedan sitter de förnöjda direktörerna, håvar in storkovan och spelar oskyldiga intill det infantila. De har inte ens vett att skämmas, eller inse när slaget är förlorat. Nej, då uppvisar det ett ansikte, som är så lovligt dumma, att det borde genast införas ett Nobelpris i Äkta Dumhet & Girighet & Förslagenhet

Men det är klart, det skulle bli sådan väldigt konkurrens, så det skulle ju inte heller funka. Det vimlar ju av dessa personer överallt i våra samhällen jorden över.

Nu tappade jag nästan bort Lasagnen över att jag retar mig på girigbukarna. 

Med färdiga ostsås i pure pack (visserligen lite tillsatser där också, men alls inte lika hemska, som i andra färdiga produkter), lite krossade tomater i samma packning 
och färska Lasagneplattor, är det en smal sak dessutom, att fixa till det hela. Fyllningen kan bli precis det som man för dagen vill att den skall vara. 

Några halv eller självdöda kusar, som sprungit färdigt på V 75 och inte ens längre inkasserar en matlapp sedan de varit intill döden så fyllda av allsköns injektioner, det behöver man inte heller riskera att få i Lasagnen.

Funkar precis lika bra som en långsamt och ömsint ihopsnodd Lasagne. Man behöver inte ens fylla den med något i köttväg, går precis lika bra att låta bönor stå för proteinet. T.o.m. de finns i pure pack om man är bekvämligheten personifierad. Grönsaker är dessutom en smal och snabb sak att addera. Det tar faktiskt inte längre tid än den djupfrysta varianten med synnerligen dunkelt innehåll och näringsvärde.

Själen skall också ha sitt. Det är väl kanske det som påven har insett:

Inte Lasagne, men definitivt "granne med Gud".
    

3 kommentarer:

 1. Krismöten i Europa om hästköttshärva står det i rubrikerna. Kan bara hålla med dig det är en allmän kris i världen, speciellt inom myndigheterna själva. Man tillåter vad som helst.I själva verket alltifrån genmodifierat, till tillsatser som gör att det inte längre är fråga om mat och i alltför många fall rent hälsovådligt.Jag har älskat kyckling och ljusare kött, men det går inte längre att äta. Kött är numera "mörade" vilket i själva verket betyder att de är så fulla i saltlake, att det vänder sig i magen vid blotta tanken hur fruktansvärt ohälsosamt det är.

  Det blev väl för mycket att twittra också för denne påve som ville hänga med tiden.

  SvaraRadera
 2. Ja sila mygg och svälja kameler, det är på något sätt signifikativt för våra politiker. Synnerligen världsfrånvarande om man frågar mig. Men vem skulle ha något intresse av att göra det? Jag svarar bara på en massa mystiska undersökningar, med bitvis "Kalle Ankafrågor"...

  Vet inte varför påven skall avgå, har ännu inte hunnit fram till GP papperstidningen, förkyld så in i bomben och sov länge eftersom det var tji i helsicke att somna inatt. Men snart skall nog även jag ha sniglat mig fram till köksbordet.

  SvaraRadera
 3. Det här på EU, livsmedelsverket och Findus, måste vara en samling dårar. Nu skall man bränna alla förpackningar istället för att man kan tänka till: det finns massor av människor som inte har mat, eller har det knapert. Nej, då idioterna skall elda upp maten!

  SvaraRadera