onsdag 13 februari 2013

Krav på skärpt gruvlag vid LKAB Malmberget.

Nog är det helt otroligt, att svenska staten och dess bolag LKAB beter sig mot de egna medborgarna, som man bara kan förvänta sig av en riktig diktaturstat, utan några som helst former av skrupler.

Den här regeringen och andra glada kålsupare i riksdagen, har undanröja alla former av rättssäkerhet för den enskilde, eftersom man ständigt har urholkat rättssäkerheten och banat väg för en regelrätt rovdrift. 

Regeringen måste genom bolagsdirektiv ta sitt fulla ansvar för miljö-, rätts- och samhällskonsekvenser. Hur har man annars tänkt sig att vi skulle kunna leva upp till att vi värnar om rättssäkerheten i det här landet. 

Det går inte att stå där, som stammande pappenheimare, som både statsminister Reinfeldt och näringsministern Peter Norman gjort. Då skall vi inte ens nämna de här framskuffade personerna inom LKAB. Dessa skrattade t.o.m. biopubliken ut.

Det är så man börjar fundera om de har svårt att begripa, eftersom frågeställningarna rinner av dem lika fort som vatten på en gås och det är rena rama "goddag yxskaft-svaren", som de presterar.

Rena rama ynkedomen är det att det förslag, som nu är framlagt om krav på skärpt gruvlag, kommer från Villaägarnas Riksförbund och inte från dem, som faktiskt är ägarna och LKAB, som är upphovet till de digra problemen: http://www.villaagarna.se/Paverka/Villaagarnas-opinionsbildning/Utredningar/2013/Krav-pa-skarpt-gruvlag/

Eftersom nu ägaren staten och LKAB är så valhänta, borde de rimligen ta hjälp av Tyskland. Det är precis som Villaägarnas Riksförbund skriver, "man behöver inte uppfinna hjulet på nytt":

http://www.villaagarna.se/Global/Dokument/Utredningar/2013/RAPPORT%20OM%20PROBLEMEN%20I%20DEN%20SVENSKA%20GRUVLAGSTIFTNINGEN%20OCH%20M%C3%96JLIGA%20L%C3%96SNINGAR.pdf


Som kanske noterats så tog jag inte med Kiruna, som står i Villaägarnas krav om skärpt gruvlag. Mig veterligen har inte en sten förflyttats ännu i Kiruna, även om det flitigt basunerats ut om stadsflytten under flera år nu. Medan man väl dolt vad som sker i Malmberget, där ser det ut som en regelrätt krigszon i stora stycken. För att inte tala om det regelrätta ohälsosamma gruvdammet, sprängningarna, de ständiga skalven, som skakar sönder ledningar, mark och byggnader. Blockningarna som skett är faktiskt där folk bor, sålunda i dess omedelbara närhet. Det hela är helt sanslöst!

Fåntrattarna inom LKAB har t.o.m. försökt att omskriva de regelrätta skalven till skakningar. Otal sprängningar varje dygn och regelrätta skalv, det är en del av den bistra verkligheten. 

LKAB:s mätningar påminner mycket om de förra mätningarna, när man körde armeringsjärnen upp och ner i marken och tyckte, att det var en bra mätmetod. Nu har man t.o.m. tagit bort mätutrustning där det blir för stora utslag. Helt sanslöst!

Man kan inte gröpa ur en fettisdagsbulle heller hur mycket som helst, utan att den också säckar ihop tillslut. Här är det fråga om att marken rämnar och visar också tydliga tecken på, att det händer mycket, som kommer att bli helt uppenbart inom kort. Hela kommunen är på fallrepet, eftersom det ena vansinniga avtalet efter det andra skrivs på, mellan kommunens företrädare och LKAB.

1 kommentar:

  1. gällivares "starke man" gör ny entré.han har bytt fot. börjar väl bli orolig över nästa valresultat

    http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=98&artikel=5442559

    SvaraRadera