Google+ Followers

måndag 3 december 2012

Jordens undergång 21.12.2012 närmar sig med stormsteg..

Igår fick jag en ny infallsvinkel av min kusin Karin, som bor i Tyskland. Vi skrattade gott i telefonluren efter ett rejält avhandlande i ämnet.

Upprinnelsen till det goda skrattet kom sig av, att hon frågade vad vi hade för planer inför julhelgen. Jag berättade bl.a. för henne, att förra julafton hamnade Herr H i en diskussion med äldste sonen. Där Herr H deklarerade att nästa år skulle han inte köpa några julklappar, i alla fall inte förrän den 22:a december.

- Varför just den 22:a december, hade äldste sonen undrat.

Eftersom jorden skulle gå under 21.12.2012. Allt enligt tolkarna av Maya-indianernas kalender, som slutar den 21.12.2012, hävdade Herr H. 

Jag berättade för kusin Karin, att jag hade försökte blanda mig in i samtalet. Utan att lämna ifrån mig några intryck, eftersom det är helt omöjligt, att ge sig in i en diskussion, som de där två är uppslukade av. Sålunda förde jag en monolog om att det i själva verket är fråga om att kalendern som upphör 21 december bara omfattar en tidscykel. Sålunda skulle den ha ersatts av en ny kalender. Dvs. om nu den astronomiskt kunniga Maya-kulturen fortfarande hade funnits kvar.

Men när de där två börjar diskutera något har det alltid en tendens, att spåra ur på alla håll och kanter. Äldste sonen hade tyckt, att då kunde väl Herr H låna upp en himla massa pengar, sälja huset och göra slut på alla pengarna innan 21.12.2012 och så hade sonen lagt till med ett gapskratt:

- Visserligen kanske det inte blir så himla skönt, att vakna upp den 22.12.2012 till ett skuldberg av oanade proportioner. Dessutom också snart bostadslös, eftersom huset sålts och alla pengar spenderats.

Kusin Karin skrattade gott och sa att då vore det väl nästan ännu värre, att vinna en ofantlig summa pengar och inte hinna göra slut på pengarna innan jordens undergång. Då skulle han få sitta där i sin himmel och inse att pengarna inte längre gick att komma åt, eller spendera.

Jag berättade då för henne, att det var ju kanske rent hypotetiskt möjligt, eftersom drömvinsten på Lotto just nu var uppe i ungefär 180 miljoner plus lottovinsten för 7 rätt också. Sålunda kunde jag tipsa Herr H om att tippa på Lotto och fylla i ett Jokernummer.

Skämt å sido.

Mänskligheten har väl egentligen alltid haft någon form av behov av att tala om domedagsprofetior. Så väldigt många olika religioner jorden över har talat om när jorden skall gå under och angett specifika datum.

Jehovas är väl uppe i snart en handfull gånger, när jorden egentligen skulle ha gått under. Det har väl varit en strid ström ända sedan slutet på 1800-talet och fram till 70-talet. Jag minns en dörrpåringning av mindre trevligt innehåll och hopp om min omvändelse.

I jordens historia har det väl varit många översvämningar av diger kaliber. Det sker ständigt landhöjningar på någon del av världen och landsänkningar på andra ställen. Jag håller det för visst, att det varit många omvälvande saker som skett i jordens historia. Idag vet vi att magnetfält och havsströmmar förflyttat sig dramatiskt. Polarisen smälter. Men det har den nog gjort förr. Har man funnit vindruvskärnor i polarisen, lär de inte ha kommit dit p.g.a.. att någon vindruvsälskare gått omkring i hela Arktis och spottat vindruvskärnor.

Egentligen är det rent tragiskt hur många gånger som människor trott på domedagsprofetior och lurats att göra sig av med alla sina tillgångar, eller rent av tagit livet av sig i hopp om räddning, eller rent av räddning efter döden. 

Tänk bara på de där arma satarna, som stod där och inväntade "Silverarken" helt förgäves. De väntade på att Gud skulle föra dem till Palestina i en himmelsk silverark. Inte nog med att de redan var urfattiga. De hade sålt allt och packat en väska, dvs. allt som de enligt profetian sades, att de kunde få ta med sig.

Två av de katolska påvarna har också förgäves spått jordens undergång vid vitt skilda århundranden.

Domedagsekter som lurat en massa människor till kollektivt självmord, finns så sent som på 90 och 2000-talet. Bland dem är Heavens Gate, Folkets tempel, Soltempelorden, Ugandiska domedagssekten m.fl. 

Men värst av allt är väl ändå sekter som japanska Aym Shinikyo, som 1995 släppte ut giftgas i Tokyos tunnelbana. Där lämnades inte något fritt val till människor att välja själv. Utredningen visade att sekten förfogade så mycket råvaror att de hade kunnat framställa sarin, som hade kunnat ta död på 4 miljoner människor. De rättsprocesserna pågick ända fram till 2011.


När eller Apokalyps, eller Ragnarök, eller Nostradamus profetior uppfylls, eller träder i kraft. Det överlåter jag med varm hand till dem som tror sig veta. Bara jag själv slipper bli troende.

Jag föredrar att i möjligaste mån försöka ta vara på varenda dag. Livet är en gåva och när detta livet är slut, så är detta liv slut. Julklappar till de mina, det kommer jag i vanlig ordning att inhandla innan 21.12.2012.

Å andra sidan. Hur var det nu rent vetenskapligt med tiden. Finns egentligen tid och hänger den inte där och slänger i en helt annan dimension.


När tar allt slut och finns det något slut på livet, egentligen...

http://artists.letssingit.com/mora-trask-lyrics-fjaril-k6t864n


Det finns onekligen mycket mellan himmel och jord. Det inser man när man läser "Edgar Cayce - den sovande profeten" av Jess Stearn, eller själv konfronteras med det som inte helt enkelt låter sig förklaras.
3 kommentarer:

 1. Det var vettigt tack

  SvaraRadera
 2. Jag läste att undergången har inställts, flyttats till en ny tidpunkt, kommer inte bara ihåg när det var. Ja du milde, ska vi vara rädda för detta, också?
  Mad Max

  SvaraRadera
 3. I Frankrike i byn Bugarach är det ännu värre. Jag satt och såg ett TV-program på någon av vetenskapskanalerna, vill minnas att det var BBC som hade spelat in det, eller möjligen National Geographic. Vid berget Pic de Bugarach i Sydvästra Frankrike är det i det allra närmaste kaos inför 21.12.2012. Byborna är så less på alla filmteam från alla kända TV-kanaler och New Agemänniskor som invaderat. Borgmästaren däremot han glädjer sig åt finanserna, men det har blivit så allvarligt att de nu fått kalla in militärerna. De är rädd för att byn inte skall hålla för trycket.

  http://www.dailymail.co.uk/sciencetech/article-2235259/Mayan-doomsday-mountain-blocked-French-officials-ban-access.html

  Det här berget Pic de Burarach är de tydligen beställt så att botten är yngre än toppen. Alltså är man övertygad om att de här utomjordlingarna skall komma ut ur berget då.

  I USA säljer turistbyråer resor till byn. Det märkligaste är att de inte direkt verkar tro på hypotesen själva, eftersom resorna inte är några enkelresor, utan tur och returresor.

  I filmen på TV så fick man tag i några av de här New Agemänniskorna och de påstod att platsen hade en mycket speciell atmosfär. De som kommit dit kunde uträtta underverk.

  Det fick mig att tänka, att nu efter den 21.12.2012 kanske det finns billiga rum att hyra, eller kanske rent av en villa. Det vore nog ett utmärkt ställe att sätta sig ner och skriva färdigt de här bokmanus´ som verkar som tjära att ta sig vidare igenom. Jag får inte tillräckligt med lugn och ro för att kunna hamna inne i ett långt och rikt flöde. Fråga är bara hur jag praktiskt skall kunna lösa det hela, eftersom de flesta snillrika idéer och fortsättning i texten, det kommer jag på medan jag simmar i Ägget på Hagabadet.
  http://www.netmefrance.com/france/pic-de-bugarach-armageddon

  SvaraRadera