lördag 13 oktober 2012

Lördagmorgon. Jag vaknade högst ofrivilligt 06.33 och tänkte på Skavlans talkshow igår.

Skavlan han har utkristalliserat sig till en riktig skvallerkärring, en sån´ där som man ibland förr i tiden kunde råka få i hörselradien, utan att man förstod hur man skulle hantera det. De var en som visste allt om alla och när det inte var tillräckligt, så spekulerades det vidare i en sådan tonart, att jag mest av allt egentligen bara ville säga: Testa något nytt. Skaffa dig ett eget liv!

Det var väl fasligt vad intressant det var med Camilla Henemarks varande med kungen och hans vänner på grabbträff, som brukade avlöpa någon gång ungefär på förra stenåldern. Handen på hjärtat, vem bryr sig? Tja, förutom de som inte har ett eget privatliv, som kanske bättre skulle behöva skärskådas än andras. Hade det inte varit betydligt bättre om han hade behandlat henne lika seriöst och taktfullt, som han behandlade Anne Holt.

För att inte tala om det hastigt och fullständigt otippade gamle popsnöret, Ulf Lundell, som inte klarade av parmiddag och därför fick gästfåtöljerna rensas, innan han kunde göra studioentré. Jag vet inte, visserligen är jag ingen virtuos på parmiddag, men nog hade jag förutsatt kniv och gaffel inkl. något tuggvänligt för att det skulle kunna gå under benämningen parmiddag.

Men han är förlåten, simultanförmågan är väl kanske inte den allra bästa. Dock hade han glädjande nog och trots sitt isolerade liv, där han t.o.m. stör sig på ett tillfälligt kultur-utsiktstorn, därifrån man möjligen med en mycket stark kikare, kan se in i hans hus. Förlåten är han eftersom han ändå tycks vara uppdaterad om omvärlden. Det visade sig att han också sällat sig till oss vanliga dödlig, som ändå tycks ha någon form av vett i behåll. Vinster i välfärden är djupt impopulära, ändå tycks de ha en växtkraft, som aldrig förr.

Orsak?  

Sug på den du...
Här har hösten gjort sitt inträde på allvar och varningen om första nattfrosten har gjort, att vardagsrummet numera påminner om en djungel.

Men stan är sig lik på, än så länge, fredade ställen. Här en bild från igår. Vy bort mot Feskekôrka.

Igår satt jag och dottern och hade ett samtal om trädskövlingen inne i de centrala delarna kring Vasa/Haga/Vallgraven. Gamla stora vackra träd kapas jäms med fotknölarna och "föryngring" sker. Trädskövlingen går under benämningen "föryngring". Ursäkten anges som, att de kan vara farliga, eftersom de kan falla över ledningar och människor. Jag vet inte, men dessa gamla stora vackra träd har varit min oas och de är inte ett dugg angripna på något sätt. De har behållit vigören trots att de är väldigt gamla och jag vet hittills inget träd som "fallit" över några ledningar, eller vägar inne i stan sedan jag flyttade hit 1991. 

Det enda stora träd, vars krona bröts vid en storm, var "kärleksträdet", svartpoppeln, som stod inne på gården, bakom gamla Televerket, på Kungshöjd. De här gamla åldringarna, de ger sig till känna rätt långt i förväg, när något håller på att hända med dem. Man kan därför se med blotta ögat, när det kan vara dags att plocka ner dem och det har tidigare funkat hos parkförvaltningen. Så jag förstår inte att de plötsligt skulle bli så urspårade, att de inte själva skulle kunna avgöra den saken, utan politikernas inblandning.

Jag kan inte förstå, att folk inte gått man ur huse och vägrat låta trädskövlingen ske. Trädutplåningen sker och den verkliga anledningen är, att de också står ivägen för det såssialdemokratiska partiväldet i stan. Antagonisterna i styret har drivit sin vilja igenom med trängselskatt och t.o.m. deras egna väljare har nu vänt dem ryggen. De som inte gjort det har blivit hjärntvättade med att de skall cykla i ur och skur. Eftersom det råder dubbdäcksförbud i stora delar i stan, skall det bli roligt att se, när de far på aschlet när första halkan kommer! Dubbdäck som dubbdäck... eller kör de med den populistiska dubbelmoralen igen, som ursäkt?

Det lustiga är att NU har folk börjat vakna till liv, angående trängselskatten. Det skrivs inlägg och debattartiklar som aldrig förr och även från det andra politiska maktfolket. De som bara nickat på i bästa nickerdockestil fram tills nu, när hela stan börjat se ut som ett fall för inbördeskrigets Beirut eller uppdateringen i Syrien och de börjat inse vad som kommer att ske!

Det är lustigt hur enfaldiga människor är. De borde väl för fasiken veta vad det är för skit de har röstat fram. Trängselskatten var på agendan redan vid valet. Det var också därför det fanns en nyuppdykare på partihimlen, som hette Vägvalet, vars enda och egentliga agenda var att stoppa genomdrivandet av trängselskatten och rädda Göteborg!

Det ser redan ut som ett veritabelt bombat Beirut i hela Göteborg, pga. politikernas snikenhet och bristande kompetens. Dvs. trängselskatten. Var och varannan gata är totalt uppbruten därför att det skall in stora kolosser för betalstationer och rännor att köra i, vare sig det är innersta centrumkärnan eller ej! Än värre skall det bli, när skövligen drar fram ännu mer. Då kommer även t.ex. gamla anrika saker att rivas, som stor del av Göteborgs turistansikte: Liseberg! Alternativet är att undergräva tvillingtornen, som står uppallade på balkar och vinglar i leran. Men politikerstyret de vill kanske ha en upprepning av tvillingtorns öde, fastän här kommer angreppet nerifrån gräsrotspolitikernivå och inte uppifrån luften i form av Al Qaida.


ALLA, utan undantag, skall redan januari 2013 åka kommunalt, fastän inget kommer att fungera tills dess. Eländet skall fortgå ända tills 2027, då utbyggnaden (med ej känd slutsumma) kommer att förhoppningsvis stå klart. - Ja, du läste rätt: 2027! - Man får väl vara evigt tacksam, att man även där haft huvudet i behåll och förstått varåt det barkat. Samtidigt som jag undrar vad det är livet vill säga mig, eftersom Malmbergets öde ständigt tycks flåsa mig i nacken.

Så jag undrar fortfarande...

Jaha? Men Okey då. Tjusigt och morsning & goodbye. Hur skall ni klara av det fullständiga kaos, som kommer att utbryta januari 2013. Men vem är det då som ni skall dra in trängselskatten på? Trampcyklarna, eller tanterna med de bruna handväskorna, är det de som skall dra in trängselskatten så att ni kan leka färdigt i den socialdemokratiska lekstugan fylld av korruption och märkligheter.

Skillnaden mellan att bo i Malmberget och Göteborg kommer att bli hårfin. Det är väl bara utsläppen till luft, dvs. Sveriges i särklass största enskilda miljökatastrof, som kommer att vara skillnaden. I övrigt blir det sannolikt helt identiskt och jag behöver inte sakna några inslag, som finns i Malmberget och Gällivare kommun. Möjligen kommer skalven att få inslag av lerras istället och förhoppningsvis skall dessa inte komma lika kontinuerligt som skalven gör. Men enorma skador på byggnader kommer absolut att bli följden, när det skall byggas tunnlar kors och tvärs i leran.


Själv kan jag nog tycka, att man inte kan omvandla något (trängselskatt i Göteborgs fall) innan man har tagit fram ett hållbart OCH redan fungerande logistiskt alternativ. Vitsen är väl att det skall bli till det bättre. I det här fallet, att åka kollektivt istället för att använda bilen.

Den nya tidens fluga är, att socialdemokratiska kommunalråd och socialdemokratiska politiker, tillsammans med diverse inkompetenta kontorsnissar och andra nickerdockepartier, tycker att det är bra om det blir både jävligare och dyrare!

Jag har ibland funderat över mina egna val här i livet. OM de blev så himla bra egentligen. Men jag förstår ju, att det inte blev så tokigt trots allt, när jag ser hur illa det verkligen hade kunnat gå. Det är väl tur att jag inte blev hjärndöd politiker, med nagelsvamp och flackande blick, i alla fall.

Herr H har tänkt satsa på utbildning inför framtiden med 4-åringen, så snart denne är åter från den Grekiska arkipelagen. Så nästa gång det skiter sig för 4-åringen i förskolan, eller i sandlådan, så kommer 4-åringen på Herr H:s inrådan att svara:"jag lovar, jag skall se över mina rutiner."

I likhet med alla de här vars verksamhet skitit sig och de säger, när de blivit påkomna: "vi skall se över våra rutiner." 3 kommentarer:

 1. inget intresserar som kändissexlivet annars skulle det inte ha skrivit och lästs spaltkilometer. Grabben har varit ute och vänstrat. Även om man är kung så har man tydligen inte allt.

  I backa smet Anneli Hulten s-kommunalrådet ut bakvägen när den upprepade folkmassan skulle kuvas och politikerna skulle visa sig på styva linan. sossarna har fått sig en allvarlig knäck. dumt nog trodde de att folket i backa skull acceptera att de skulle tvingas betala trängselskatt för att köpa mat.tur att man inte blev hjärntvättad sosse. tyvärr så finns det inget valalternativ politik är bara skitsnack.

  SvaraRadera
 2. Ang. kungen, så är han väl som alla andra människor. Man kan förstå att hans liv inte enbart varit någon dans på rosor, som det hela tiden gärna framställs. Efter tsunamikatastrofen såg vi en sida av honom, där han på ett mycket personligt sätt talade om sig själv, hans egna upplevelser kring sin fars död och på vilket sätt detta hade präglat hans vuxna liv.

  Utifrån ett eget perspektiv där jag hade en god vän, som när mamman avflyttade hade lämnat kvar en hög med handlingar som rörde den döda fadern. Har jag också förstått, att vissa saker kan vara svåra att hantera för alla inblandade parter. Många händelser i våra liv, kan ha stor inverkan på oss och hur vi är som vuxna. Vill man ha förklaring till någon människas beteende, skall man söka efter händelser i dess biografi. Vi människor är olika och olika händelser påverkar oss olika. Allt är inte svart eller vitt.

  Bara just därför tycker jag, att det är osmakligt när drevet går om något som hänt för 25-30 år sedan, om jag förstått saken rätt. Jag tror att vi måste bli mer varsamma med, att trampa omkring i människors liv i sköra situationer. Det här är något som rör enbart honom och hans egen familj, ingen annan.

  Socialdemokratiska kommunalråd vare sig det är i norr eller söder, tror jag kommer att få det svårt, att köra sitt eget race, när folket väl fått upp ögonen på hur de agerat. Detsamma gäller nog även regeringen som anammat, att vinster i välfärden existerar och festerna aldrig tycks ha någon ände. Problemen har på något sätt kommit att hamna på hög kant och ett är säkert, så här kan vi inte fortsätta om vi inte vill gå en säker undergång till mötes.

  SvaraRadera
 3. Det smits inte bara ut bakvägen, när folket vill ha besked av det socialdemokratiska kommunalrådet Anneli Hultén, som tagit över maktfullkomligheten från Göran Johansson (s-kommunalråd naturligtvis). Det ljugs också om att larm skulle ha varit påkopplat, bara för att slippa undan. Ynkryggar är de, de här politikerna. Hela stan ser ut som helvete rent ut sagt.

  Förbannad blir man också över hur de skövlar stan på träd
  http://www.gp.se/nyheter/goteborg/1.1102416-ja-till-tradfallning-pa-vasagatan

  SvaraRadera