måndag 15 oktober 2012

Herr H har blivit handelsresande i golfbollar.

Eller mjae... han säljer väl inte direkt golfbollar, utan han hittar dem. Nu när de sänkt vattennivån i dammarna ute på golfbanan, gör han ständigt dessa fynd på sina arla golfrundor ute på golfbanan. 

Det har inneburit att han flera gånger de sista veckorna kommit hem med en hink golfbollar. En del plockar bär på hösten. Herr H plockar golfbollar.

Hur dåliga slag det presteras på den här golfbanan det förstår man, när man som jag idag möttes av uppgifter: ungefär 300 bollar, på frågan hur många golfbollar har du egentligen hittat? Å andra sidan så lär han ha återfunnit en hel del av sina egna, eftersom inköp av golfbollar varit en stadig utgift genom åren.

Men denna golfbollhantering den har börjat att överskugga våra liv, min och dotterns, som är mantalsskrivna på samma adress som Herr H. Ständigt står det en ny hink golfbollar färdigpreparerad ute i hallen, som man håller på att snubbla över. Golfbollar färdiga att forslas till något bra-att-ha-golfbollar-ställe. Jag anar mig till vad som kommer att möta mig, nästa gång jag hämtar färgpigment att blanda ut till ikonmåleri eller andra alster.

Ute i trädgården står stött en hink vattenslagna golfbollar, som han rör om med en pensionerad järnklubba. Så fort man passerar ytterdörren får man uppmaningen, att röra om i hinken med blötlagda golfbollar. Jag ignorerar det hela dvs. slår dövörat till. Medan dottern ibland är av det mer lydiga slaget och skramlar runt ett par varv i hinken, innan hon fortsätter det som egentligen var planen med att ta sig ut genom ytterdörren.

Han låter golfbollarna ligga i vatten, därför att de är tydligen rätt fulla av dy, om du nu undrar. Jag har undrat och därför vet jag också varför de ligger i blöt och eftertvättas på de mest snillrika sätt. Sådana sätt som man måste äga någon form av snarlik hjärna Herr H:s för att ens komma på tanken.

I söndags väcktes vi av att det lät, som om det utbrutit ett smärre precisionskrig med något hårt, som smattrade ute i köket. Jag vinglade yrvaken upp med håret på trekvart och ögonen blinkande av det plötsliga uppvaknandet.
 
Inne i köket stod Herr H och höll på att plocka ur golfbollar, som hade eftertvättats i (sitter du nu?) D I S K M A S K I N E N !

- Vad i jisse namn håller du på med, sa jag, har du diskat golfbollar i diskmaskinen?!

- Ja, vad är det med det, undrade Herr H. I ett tonläge som antydde att det är helt vanligt, att diska golfbollar i diskmaskinen och vad är det för urbota korkad fråga jag här kommer och ställer.

Tidigare i veckan när vi gjorde ett hastigt nedslag på Rusta, köpte han på sig två stora flaskor Klorin. Jag undrade vad han skulle med Klorin till, det är inte precis något som är nyttigt för naturen. 

- Jag skall rengöra golfbollar, svarade han.

Okey, tänkte jag, det är ingen idé att ställa några följdfrågor. Därför har den mannen fått en knäpp, så har han. Då är det betydligt enklare att försöka få turiståsnorna på Mallorca, att välja annan väg, än att försöka omprogrammera Herr H, när han fått en idé.
Jodå, han kan vara högst vanlig också.2 kommentarer:

 1. man kanske skulle kunna anlita golfare till höstarbetet ute på ängarna?

  SvaraRadera
 2. Skall jag anse detta som en seriös förfrågan om att du vill anställa Herr H i höstarbetet i jordbruket?
  Skall han ha med sig golfklubba, som arbetsredskap?
  Och vad är det för anställningsform?
  Resväg etc?

  SvaraRadera