Google+ Followers

tisdag 4 september 2012

Vä(R)stlänken håhåjaja... sicken idioti.

Men så sitter det ett gäng vettvillingar och kör runt planeringspapperna, som tycks vara åtminstone 50 år fel i tiden. Nej det var inget syftningsfel, mer än att jag faktiskt menade både papper och pappenheimarna. (pappenheimare i dess nutida betydelse förstås). Inte blir det så mycket bättre av att de har de stora tänkarna i Fjollträsk bakom sig.

En titt i Göteborgs-Posten del 1, det är att starta upp morgonen maximalt dåligt. 

Första sidan: Rubrik= OFFRAS. (PS. hade nu inte Göteborgsposten liksom alla andra tidningar och journalister varit helt i händerna på reklamfolket och de stora företagens maktfördelning, så hade jag kunnat länka den här nyheten. Men nu är det GP+ sidor dit jag bara själv har tillgång och som du kanske inte har, som läser min blogg). 

Lisebergs VD han tror på fullt allvar, att den här stan är befolkad av UFO:n. Han tror inte att vi vet vad som kommer att hända med Liseberg, när Vä(R)stlänken skall dundra förbi. Han tror på fullt allvar det! Sicken typ, alltså.

Trots att vi redan kör omkring i något som mer liknar Beirut, efter bombningarna, än en storstads vägnät. Dessutom blivit drabbade flerfalt av dessa pappenheimares huvudlösa planer. Är det någon som överhuvudtaget klarar sig undan, om man inte tillhör de redan besuttna, kan jag inte låta bli att undra.

Nej vi sitter alla fast i bilköer och girighetens ansikte. En del har ju det förspänt, så de slipper i vanlig ordning betala. Det är trots allt skillnad på skit och pannkaka. Men nog är idiotin lössläppt på allvar den här gången.

Här i det här boendet, skall vi nu få en infart rakt i nyllet. De tror också på fullt allvar, att vi skall överta Göteborgs stads skyldigheter och betala vägunderhåll etc. till stadens äldreboende och förskola. Ja, de vilda fantasierna och diktaturstaten börjar utkristallisera sig på allvar.

På insändarsidan finns ytterligare bevis om att vi UFO:n som tillhör Göteborgs stad, ingalunda är ett gäng flanen komna från en annan galax. Vi vet att det finns otroligt många konsekvenser med det här huvudlösa projektet, som fd kommunalrådet S-Göran Johansson nickat ja till, utan att ens veta vad slutnotan står på! Det är ju det stuket på de politiska företrädesvis herrarna, oavsett om det gäller norr eller söder. Oavsett om det gäller taskiga avtal, eller öststatsliknande byggnationer, mitt i gammal genuin miljö, eller att ge ortsbefolkningen en spark i röven och ut i ovissheten.

På insändarsidan i GP har signaturen Realist, gjort en jämförelse över hur stor volym förorenade massor, som måste renas eller forslas bort från innerstan. Det handlar jämförelsevis om en fotbollsplans storlek och en höjd om 175 meter hög. Det blir ca. 80 000 lastbilslass, som skall köras ut från Göteborgs centrala delar!

Själv har jag kunnat konstatera hur man hanterar bortforslingen av jord och den s.k. jorddeponin under många år. Jag har också med intresse följt vad det är för något som funnits på lastbilarna. 

Dessutom handgripligen konfronterats med allt klet och smet på vägbanor och trottoarer. Inte att förglömma den mängd stenskott, som sitter kvar i vindrutan på bilarna jag hunnit ha under den här tidsepoken, trots lagningsförsök hos glasmästaren. Det har jag och försäkringsbolaget betalat. Fiffigt uträknat av diktaturstaten Sverige och dess företrädare!

Den här bunkringen av allsköns jord, som redan sker, den lär snart visa sig genom en totalt förstörd Lerjeåns dalgång. Det törs jag sätta min röda vårhatt i vadslagningspotten. Lerjeåns dalgång är något som är både fredat och nationellt beslutat om dess värde. 

Varenda golfspelare på Lerjedalens golfbana vet vad det innebär, att stå och tugga grus, när vinden blåser upp från jorddeponin. Det är det som kommer att finnas i grundvattnet och som vinden redan fört ut över Lerjedalens dalgångar. Den där unika biotopen håller kvickt på att bli en saga all. Sedan några år tillbaka ser man inte lika många falkar som står och ryttlar i luften. I år har jag bara sett två stycken på hela året! Kråkfåglarna har storkalas istället. Jag brukar tänka, att det är precis som i det verkliga livet. De små kvittrande fåglarna knuffas undan och så infinner sig stora bullriga gardet och tar över.

Alldeles snart skall jag också vara med att betala trängselskatt, därför att det sitter ett gäng klåpare, som inte förstår hur vägar skall dras och förbindelser skall hanteras. Kan det egentligen bli mer ljusgrönt än så. Jodå, det kan det:

Det villaområde som Göteborgs stad salufört som miljöoanpassat där står skorstenarna numera, som kvastar ur backen och de eldas på med sura vedklabbar, företrädesvis vid inversion, trots att alla hus har ett uppvärmningssystem med luft utifrån! Det var en genialiskt tänk, de hade de där stadsplanerna, när de lät husen ligga så tätt, att inte ens stuprännorna är på rätt sida av rätt tomtinnehav. 

Det goda miljötänket rakt igenom, är helt enkelt häpnadsväckande. Stadsarkitekten kan ju inte engagera sig i enskilda problem han har nog med att planera in sina getter i Brunnparken, stadsläkaren har inget ansvar, miljökontoret, eller stadsbyggnadskontoret vet i vanlig ordning ingenting om någonting och så är det hela vägen upp i hierarkin. 

Därtill kommer miljöpartiet och det miljöpartikommunalrådet Kia någonting i efternamn.... Andreasson eller var det rent av betongvägg hon hette? Hon säger visserligen att hon förstår problemet, men gör som alla andra politiker, vänder kappan efter vinden och därmed är röken som bortblåst!

Själv tycker jag att man borde sanera den här staden på kommunalråd. Det vete gudarna hur många som finns och vad hela den här tunggrodda stadsapparaten kostar. ALLA skall åka buss, spårvagn, eller cykla! Trots att varenda buss befinns trafikfarliga vid varje inspektion av polisen. Egentligen borde de väl vara belagda med körförbud kan ju en vanlig nolla tänka. Men det är bara att susa på med dessa bussar välpackade av folk, som vilken sardinburk som helst. Spårvagnarna från Italien smörjs med en vattenbaserad olja och då funkar ju inte de heller, eftersom häpnadsväckande nog man upptäckt att Göteborgs klimat är fuktigt!!!

Det är också prov på god miljö och stort miljötänk och nedlusat av stora tänkare precis som hela Västlänken är. Ja, vid närmare eftertanke så stannar det nog inte vid en sketen Västlänk.

Jag undrar om det är något fel i vattnet, eller luften. Eftersom idiotin blivit så utbredd och tycks ha kommit så plötsligt och vällt in över landet. Det går inte att vända rumpan åt något väderstreck, utan att mötas av den kompletta idiotin. 

Nu skall jag i alla fall försöka ge mig i kast med frukost. Sen frukost. Så det blir väl en form av FRU-LU-MI kanske, eftersom ingen av husets andra komponenter tänker närvara vid middagen heller. 

4 kommentarer:

 1. Västlänken förbi Liseberg kommer att bli en katastrof oavsett vad de väljer. hur man bara törs gräva i leran vid de två tvillingtornen är mig en gåta, eftersom de är pålade. Men de kanske vill få en uppföljare på de rasade tornen på Manhattan. bara skillnaden att här kommer hotet via västlänksbygget och inte via inflygande flygplan.

  SvaraRadera
 2. De goa gubbarnas "utomordentliga" jobb:

  http://www.nejtrangselskattgbg.se/2012/09/02/vastlanken-ett-bevis-pa-omdomeslos-politik/

  undra vad som kommer sedan. trängelskatten bygger på att så många som möjligt skall betala trängelskatt. vad gör de när de inte får in alla pengarna de rullat iväg? höjs skatten då, som nästa ursäkt?

  SvaraRadera
 3. Nu har hela västlänken börjat haverera. Läste du GP idag? Allt fler politiker tar bladet ur munnen över dårskapen över att man satt igång något som de inte vet vad slutnotan kommer att hamna på eller vad miljökonsekvenserna kan innebära. motsvarar tydligen inte ens vad som krävs i framtiden. Bluff med anledningen de har angett till trängselskatten. Eftersom deras syfte är att få in så mycket pengar så möjligt. det får man inte om man minskar trafiken. Fy fan säger jag. det går snart inte att tro någon politiker de bara ljuger

  SvaraRadera
 4. Jo, jag har faktiskt läst en hel del av vad som stått i Göteborgs-Posten. Även dagens.

  För mig är det skrämmande, att de inte lärt sig av andra redan begångna misstag på andra orter. Man vet ju genom andra länkar och tunnelbyggen, att det blivit många blivit två-tre gånger så dyrt, som beräknat. + 170% - 270 % är ju inget konstigt. Här är det fråga om så stora och många saker, att man förstår, att de inte har en susning om vad det hela kommer att sluta på, eller få för konsekvenser.

  Jag undrar om de här som hejar på utbyggnaden verkligen inser vilket sönderbombat Göteborg, som kommer att vara under alla dessa år, som det är fråga om. Redan ser ju stan ut som om kriget har dragit fram längs var och varannan gata.

  Det finns inte heller med i beräkningen alla skador, som kommer att inträffa på byggnader, eftersom hela Göteborg bara står och gungar på lera.

  Glädjande nog så har andra politiker än S-fronten nu börjat ge sitt missnöje tillkänna. Man får väl hoppas att de stoppar den här nationella nojan, som utbrutit. De har faktiskt noll koll. Med betydligt enklare och nödvändigare kompletteringar tämligen omgående, skulle det förändra situationen mycket. Det har ju inte blivit till det bättre precis. Nu sitter man ju fast precis överallt. Hur miljövänligt är det att sitta i gasande bilköer, eller tvingas köra en väg, bara därför att det saknas ringvägar?

  Trängselskatten. Ja, vad skall man säga. Mer än att jag personligen inte vill stödja en orättvis skatt. Skall det finnas någon skatt överhuvudtaget, så får de väl omvandla den till biltullar helt enkelt och som skall gälla alla, utan undantag! Färdas man ute i Europa så får alla som passerar en betalstation betala för sig. Men det är ju inte där skon klämmer. De vill ha in så mycket pengar som möjligt. Det där miljöskälet det är bara ännu en vals i det här korrupta Göteborg.

  SvaraRadera