Google+ Followers

torsdag 6 september 2012

"Vår horkarl till kung" - det förfalskade myntet.

- den 6 september 2012, kl 13:05

Alltså... allvar.

Hur puckad får man egentligen vara, när man tillmäter sig en sådan betydelse hos svenska folket, som den s.k. konstnären gjorde. Jag bara fnös rakt ut igårdagskväll, när "nyheten" manglades ut från TV-huset. Det här är inget annat än ett flagrant lagbrott, som svensk media nu godvilligt saluför och slickar i sig, som någon form av konsthändelse.

Myntförfalskningen är enbart vansinnigt osmaklig, förutom att den är alldeles förskräckligt olaglig på många sätt och vis. Den har absolut inget som helst med konst att göra.

Jag tror inte på vedergällning, men nog borde kungen på allvar överväga, att stämma den här lille uppblåste skiten. Skadeståndet borde efterskänkas till seriösa konständamål istället. Därför att nu har vi sett nog av tafflig rondellhund och andra avarter av religionsförakt. Men också att spela(?) psyksjuk, inte ens spela in det själv och ändå kunna få det som godkänt elevarbete av den konstinstituion, som jag trodde var en seriös konstskola. Så denna myntförfalskning. Nej, nu räcker det!

Dessa avart av den s.k. konstvärlden borde ta sig en allvarlig funderare över sitt eget varande inom konstvärlden. Därför att det är att misskreditera alla andra seriöst arbetande konstnärer.

Vidden av förtalet på det förfalskade myntet är liksom inte ens mätbart, eftersom mediacirkusen fortsatt. Det är faktiskt vår statschef saken gäller, sedan får man väl tycka vad man vill om kungahuset varande eller icke varande. Men någon ordning får det trots allt vara på galenskapen.

Jag har själv föga insikt om kungens kärleksliv, vare sig före, eller efter äktenskapet. Ärligt och uppriktigt talat är det inget som vare sig angår, eller intresserar mig heller. Det är dessutom något som varje svensk med något under hatten borde ta avstånd ifrån. Därför att vad jag kan förstå finns inte mer av sensation, än det som återfinns i var och varannan svensks privatliv.
Horkarl. DET är ett starkt ord. Vedervärdigt ord helt enkelt. Det ligger så mycket förakt bakom det ordet, att det blir helt sanslöst!

Det här drabbar dessutom inte enbart den uthängde "horkarlen", utan det drabbar i allra högsta grad hela hans familj. Något som borde få skrattet att stocka sig i halsen på varje normalfuntad människa.

3 kommentarer:

 1. "Vår horkarl till kung" - det förfalskade myntet.

  Totalt 8 inlägg

  makt korrumperar (2012-09-07 13:32:46)

  just nu sitter det en massa avdankade riksdagsfolk hemma och rullar tummarna och har betalt. det måste väl signaturen Avskaffa Monarkin gilla.

  det vore nog kanske bra med en spark där bak för många av de här snyltarna inom politiken. inte vet de om de varit på porrklubb eller vilka de festat med eller vem som betalat.

  statsministerns extrema åsikter kan man verkligen ifrågsätta: Länk#./reinfeldts-besked-ar-hapnadsvackande?&_suid=13469995884630705880930869272

  (flagga som olämplig)

  Gun Ek - som inser att kungen valt helt rätt ordspråk (2012-09-07 12:31:43)

  Avskaffa Monarkin

  Vet du vad jag tror. Jag tror faktiskt att det inte skulle kunna vara så illa om kungen dvs. vår statschef hade någon form av makt. Med tanke på det som kungafamiljen visar framfötterna i, i olika former av socialt engagemang, så tror jag faktiskt att det hade varit bättre.

  Just nu är det jättefester och bonusar och gudarna vet allt till höger och vänster och nå vidare representanter är de då rakt inte. De vet ju inte ens om de har åkt bil, eller vem som betalat hyran och faktiskt ingenting om någonting.

  I vart fall tror jag det är svårslaget att få det värre än det just nu är.

  De här nya folket i maktposition, de är som de gamla krigarkungarna x antal 100 år tillbaka

  (flagga som olämplig)

  Lapplänning (2012-09-07 08:06:15)

  Avskaffa monarkin.

  "När vi en dag väljer Kung och Drottning från folket" ...
  Så du tror på fullaste allvar, att det skulle bli ett bättre land att leva i?
  Förlåt, men tror du på tomtar och troll också...?!
  Fel av mig! Du tror på Robin Hood förståss...

  Tack för ditt humoristiska inlägg, jag fick mig ett gott skratt! =)

  (flagga som olämplig)

  Avskaffa Monarkin (2012-09-07 06:36:10)

  När vi en dag väljer kung och drottning från folket, då ska jag ställa mig bakom monarkin. Tills dess är horkarlen(kungen) och hans festande sessor en rest som tillhör sagovärlden. Vi i ett modernt land(?) 2012 ska inte leva i en Once upon a timevärld betald på skattekronor.
  Vi kan lägga alla dessa skattemiljoner på viktigare saker än en svindlande monarki.

  (flagga som olämplig)

  Gun Ek, som ser att de har socialt patos (2012-09-07 00:02:15)

  Avskaffa Monarkin

  ja, alla har vi ju våra referensramar här i livet.

  En del vill sponsra alla udda bonusfigurer och ny snyltadel med otroliga summor av våra skattemedel, som bara försvinner i djupa avgrunden för att aldrig mer synas.

  Jag föredrar att uppskatta att Kungahuset håller ordning på vårt gemensamma kulturarv, som annars bara skulle förfalla:

  Länk

  Dessutom tycker jag att de gör ett bra jobb. Jag har hellre någon som kan representera Sverige, än en massa div. typer, som saknar utbildning till detta ändamål.

  De har också alla inrättat div. fonder till förmån för andra som behöver.

  (flagga som olämplig)

  Gun Ek (2012-09-06 23:52:11)

  Avskaffa Monarkin

  Jaha och vad är du själv då?

  Eller farsan din? Eller några av dina manliga släktingar?

  Händerna på täcket och idel vandrande oskulder i din släkt?

  Det här skulle du inte själv uppskatta om du, eller dina anhöriga blev utsatta för.

  Det är ju synd att man inte kan säga dma om ditt inlägg.

  SvaraRadera
 2. JON

  retsam kan man bara vara så länge man själv inte är drabbad på något sätt. Det måste vara förödande för hans familj, efter all den klappjakt som rått de sista åren. Läste sensationsboken eftersom jag glömt att avbeställa månadsboken, orkade inte sända tillbaka den. Det var väl ungefär lika upphetsande avslöjanden, som en storm i ett vattenglas.

  (flagga som olämplig)

  Avskaffa Monarkin (2012-09-06 20:24:30)

  Kungen är en horkarl och myntet präglar bara hans leverne. Myntet är det roligast som kommit ut av monarkin.

  (flagga som olämplig)

  JON (2012-09-06 17:38:04)

  Här är nu ett expertutlåtande, i en av dessa länkar man alltid hittar. För säkerhets skull hukar jag bakom eventuella slutsatser, men skickar ändå artikeln vidare, trogen min retsamma natur:
  Länk

  SvaraRadera
 3. Nu har JK sagt sitt, det är inte förtal tycker han. Borde inte åklagare istället ha haft detta på sitt bord, eller får man bära sig åt hur som helst mot vår egen statschef? Tror inte att det skulle ha varit uppskattat om t.ex. statsministern blivit uthängd som horkarl.
  För att vi har en kung som är helt fråntagen allt vad tycka heter betyder det väl inte att man kan bete sig hur som helst mot statschefen ??

  SvaraRadera