onsdag 19 september 2012

Borde inte vetenskapen gå framåt istället för att ständigt förgifta vår tillvaro ytterligare?

Jag blir rent ut sagt bekymrad över alla farliga ämnen, som finns överallt. De blir dessutom allt fler och finns precis överallt. Medan de här s.k. kontrollmyndigheterna verkar i princip godkänna vad som helst, trots att listan på biverkningar är både skrämmande och lång: 

Tidigare pubertet, missbildningar, försämrad spermiekvalitet, cancer, diabetes, fetma, astma & allergi, neurologiska störningar, som ADHD etc. 

Vi kan ta vilket ämne som helst, t.ex. ftalater - även kallad mjukgörare och doftämnen. Det kan man hitta i princip överallt: från plastskor till datorer och baby/barn grunkor. Listan är jättelång och nästan enklare att räkna upp vad som inte innehåller ftalater. 

Ftalater finns bl.a. i mobiltelefoner, suddgummi, tuber med handkräm, skrivare, PVC-golv, det mesta som används till småbarn. Ftalater läcker under produktens hela livslängd.


Bisfenol A, som står högt på misstänkslistan för att orsaka försämrad spermiekvalitet, missbildningar, tidigare pubertet, diabetes, fetma, prostatacancer och bröstcancer. Bisfenol A finns i konservburkar och plastflaskor. 

Jag såg genast bilden framför mig hur nutidsmänniskan jämt och ständigt går omkring med en plastflaska som det sippas ur. Själv brukar jag i möjligaste mån undvika, att köpa på mig nya plastflaskor, men ryser vid blotta tanken på att vi i vår familj alltid begagnar oss av plastflaskor, när vi tränar, är på utflykter, bio etc. Men glasflaskor i badhus, det funkar ju bara inte.

En hög med kvitton kan innehålla bisfenol A. (Tänk på det Liza och rensa börsen & handväskan!) De här kvittona, som får klar och tydlig avfälling, som blir nästan kvicksilveraktig, när man limmar upp dem med vanligt pappersslim, de innehåller också Bisfenol A. 

Ett bra tips är att kontrollera vilken grad av gift man har att göra med. All plast är märkt med siffror från 1-7. Vill man undvika de allra värsta varianterna är ett gott råd, att undvika plast med siffrorna 3, 6 och 7.

http://www.naturskyddsforeningen.se/gron-guide/cocktaileffekten/ Perufluorerande ämnen gör t.ex. allvädersjackor vattenavstötande, men ansamlas i kroppen under lång tid. Snabbmatsförpackningar är ofta behandlad perfluorerade ämnen: http://www.kemikalier.eu/category.php?cid=19

Bromerade flamskyddsmedel: det hittar man i bl.a. mobiltelefonen, brandvarnare.

Lågenergilampor är nästa tickande miljöbomb, men även ett hot i själva hanteringen, av trasig lågenergilampa. Man bör sannerligen vara påläst hur man skall hantera den och det har jag skrivit om i samband med att direktivet kom från EU att alla glödlampor skulle bytas ut till lågenergilampor. Fortfarande har jag inte riktigt förstått varför man bytte ut ett energisparande mot en tickande miljö- hälsoriskbomb. 

Det känns som om myndigheterna och EU hela tiden silar mygg och sväljer kameler.

Som människa får man bli alltmer observant för att om möjligt undvika det allra värsta. Men freda sig helt, det är helt omöjligt. Ändå vill vi framstå som ett samhälle/värld, som aldrig någonsin varit så intelligent.

Inte ens damm är inte enbart damm längre, mycket av läckaget finns där och då har jag inte ens berört det som vi stoppar i oss. Alltifrån frukt till grönsaker. T.o.m. tandkrämen är inte en självklarhet att den är en hälsovinst. 

Man blir nästan kräkfärdig, när man tänker på hur det är nästintill oundvikligt att utsättas, för en massa tillsatser. När man sedan tänker lite vidare på alla tillsatser, som myndigheterna tillåter i maten, då blir i alla fall jag rent ut sagt heligt förbannad. 

Sicka nötter!!!
DDT spray för utrotning av flugor - utan varningstext
hemtillverkade korvar förhoppningsvis utan nitriter och annan gojaInga kommentarer:

Skicka en kommentar