tisdag 28 augusti 2012

SÄPO 5,3 mille-skattepengar-fest. Kontra i Spanien, där spansk borgmästare & facket, stjäl mat från butikskedjor till fattiga.


- den 28 augusti 2012, kl 14:10

Festyran bland Sveriges nya gränslösa snyltelit verkar aldrig avta. Ständigt nya avslöjanden om vilken fullständig huvudlöshet det är som råder. Moralen och eftertanken verkar i det allra närmaste vara obefintlig. Avslöjandena om dansen kring guldkalven Sverige tycks aldrig ha något slut. Samtidigt som nya skrämmande rapporter framkommer om den rena misär och högst otillfredsställande förhållanden, som råder inom allt fler områden.

SÄPO: s jättehemliga James Bond fest måste väl ändå betecknas som… Ja, jag skriver inte ens ut det. Man kan väl säga så här fint omskrivet: 
machoprägeln blev väl inte mindre av att festen gick av stapeln med ett särskilt kodnamn. Enligt några tidningsdrakar så hade åtminstone en artist fått skriva under en tystnadsförsäkran. Man kan väl bara hoppas, att SÄPO: s yrkesinsats inte är lika erbarmligt.

Det som är beklämmande, att de som tycker sig veta mer och kunna mer, är så fruktansvärt aningslösa om en morgondag, som snabbt kommer att vara totalt förändrad pga. deras ageranden. Sverige är ingen skyddad öde ö på denna jord och sannerligen inte sedan vi med ögonbindeln på, gått en utveckling till mötes, som i det allra närmaste måste framstå som totalt aningslöst huvudlöst. Det framstår för var och en som överhuvudtaget gitter fundera över helhetsbilden.

I veckan som gick kunde man i Göteborgs-Postens papperstidning läsa om hur borgmästaren i Andalusien, Sánchez Gordillo tillsammans med facket fått nog av maktelitens sätt att omvandla världen till en ny jämmerdal, med ledstjärnan Matteuseffekten: "Var och en som har, han skall få, och det i överflöd, men den som inte har, från honom skall tas också det han har." Dessvärre finns det ingen tidning i Sverige, som upplåter denna nyhet för den vidare läsekretsen. GP har denna utrikesnyhet enbart som + sidor (betalsidor) på webben och nyheterna på radio och TV är obefintliga. Ungefär som om detta är en helt oviktig nyhet att förmedla till det svenska folket.

Här finns dock en översatt länk, där svenskan blir som den blir, men bättre det än inget: http://translate.google.se/translate?hl=sv&sl=en&u=http://www.guardian.co.uk/world/2012/aug/15/spanish-robin-hood-mayor-march&prev=/search%3Fq%3Dsanches%2Bgordillo%26hl%3Dsv%26client%3Dfirefox-a%26hs%3DP4F%26rls%3Dorg.mozilla:sv-SE:official%26prmd%3Dimvnso&sa=X&ei=sic7UOS4O5DP4QSKwIDADQ&ved=0CEsQ7gEwBA

I ankdammen Sverige har man under decennier varit duktig på, precis som i många andra länder, att på riktigt göra det egna landet sårbart den dagen bubblan brister. Bubblan kommer att brista. Det är inte en fråga om bubblan brister, utan när den brister.

Man klarar inte ens av att inrätta en skola med framtiden framför sig, som intimt hänger ihop med vilket samhälle man skall klara sig vidare på. Vad har man tänkt skall ske den dagen, när det inte är tjänstesektorn som Sverige kan leva vidare på? Då kommer det att bli både svårtuggat och ett uppvaknande av dignitet, eftersom man gjort sig nästintill beroende av andra länder, för sin egen fortsatta existens.

Någonstans så trodde jag att utvecklingen skulle leda framåt. Men nog är hela jordens normalbefolkning så sidsteppade vi någonsin kan bli. Inte var det bra förr i tiden, men nog var det i många fall väldigt mycket bättre.

Ta bara en sådan sak som småföretagandet. Det är otroligt många yrkeskategorier som mer eller mindre slagits ut och i många fall utplånats. Bara för något decennium sedan fanns t.ex. en lokal och regional hantverks- jordbruks- och småföretagaranda, som idag i alltför många fall är nästintill utplånad. Hur har man tänkt sig att detta skall fungera, den dagen varje land är hänvisad till att klara sig själv i den egna uppkomna misären för det stora flertalet.

Man har miljökonferenser och sitter och ältar problem, som är så solklara vari grunden ligger, att man nästan slår sig för pannan över vilken global idioti som florerar. Samtidigt som man har skapat ett samhälle och dessutom uppmuntrar till en fortsättning på samma inslagna bana, som kommer att ta död på sig självt.

Det ÄR problematiskt, att stora företag & banker i allt större omfattning vänder sig till andra länder, för att stärka marknadsandelarna och därmed de egna vinsterna. I många fall leder det till att man slår ut den inhemska marknaden. Detta får fortgå utan att något internationell åtgärd har företagits för att komma åt problematiken av, att begagna sig av regelrätt lönedumpning och nyttjande av billig arbetskraft, inte helt sällan under vidriga arbetsförhållanden, eller stärka de egna nationernas inhemska verksamheter.
Det som nu händer i Andalusien/Spanien borde vara den stora och allvarliga varningsklockan för svenska regeringen, EU och what ever, men icke sa Nicke. Inte en krusning, inte ens i media.

Naturligtvis är det inte förvånande, eftersom makten sitter hos de redan burgna. De får fortsätta i full skala fastän de föröder både människor och miljö. Någon tanke på kommande generationer finns absolut inte.
Det gynnar inte Sveriges överlevnad heller, när länderna runt omkring nu börjar falla som bowlingkäglor. I alltför många svenska fall har det ohållbara läget visat sig i form av oklara skatte- och vinsttransaktioner (IKEA, Sandvik, Atlas Copco, Securitas, Volvo personvagnar m.fl), vilket på sikt kommer att få vittgående konsekvenser, när man systematiskt tömmer ett lands förutsättningar.

http://debatt.svt.se/2012/03/19/storbolagens-skatteplanering-maste-forhindras/.

Sedan kan man verkligen ställa sig frågan, vad vi människor har för egentligt värde av att möta samma affärsupplägg, klä oss i samma klädmodeller, gå omkring i samma skomodeller, möta samma hantverk, sköta uppköpen från samma företag, äta och dricka samma affärskedjors alltmer tvivelaktiga föda etc. varthän vi befinner oss i världen.

Den fantasibubblan som makten och girigheten har fixat till håller dessutom på att brista, i takt med att det vapenrustas och krigas på. Man blir på allvar fundersam över hur intelligensen egentligen ser ut.

På något sätt känns det som om det är en stilla mental död vi går till mötes. Hjärntvättade till likformning. Fråga är bara vad som kommer att hinna först, avtrubbningen, den mentala döden, eller den allvarliga fattigdomen, som nu börjat ge sig till känna runt om i Europa på allvar, inte bara i de gamla öststatsländerna.

I hela det här systemet finns det även inbyggt ett allvarligt hot mot klimatet, eftersom allehanda transporter dramatiskt har ökat. Man kör varor och bitar av tillverkning kors och tvärs, så man funderar hur det rent av står till under hatten: it's business as usual.

Under tiden förbereder sig självaste moder jord att slå till med kraft!

1 kommentar:

 1. Totalt 3 inlägg

  Gun Ek (2012-08-31 12:32:53)

  Jag kan inte förstå annat än att de kommer undan. Den som möjligen tar någon av dessa kronjuveler i örat är väl i så fall skattemyndigheten. Men nog börjar det här bli rätt allvarligt läge. Har aldrig under mitt yrkesverksamma liv varit på dylika personalfester. Det måste finnas någon ansvarig som vida överträtt sina befogenheter.

  Tror knappast att det är någon av de högt uppsatta som skulle värna de nedkissade äldre som lämnas i mänsklig misär. Istället skär de ner personal för att själva få gotta sig.

  (flagga som olämplig)

  Blöjtjuvar till nedkissade äldre på äldreboende kanske? (2012-08-31 12:13:05)

  hur kan de få komma undan. Hade aldrig kunnat inträffa för några vanliga svenskar

  Jag undrar om det skulle kunna hända i Sverige det som den spanska borgmästaren och fackfolket gjort för de fattiga.

  (flagga som olämplig)

  oligarkernas välde (2012-08-30 08:27:54)

  SÄPO skall också bantas ner, liksom hela polismyndigheten och domstolarna håller på att i rask takt skäras ner.

  Malmpriserna sjunker.

  KI spår att det är "dåligt ekonomiskt läge" på G i Sverige.

  Vi hade inte ens tur med vädret.

  SvaraRadera