söndag 6 maj 2012

Vettlösheten som breder ut sig i Sverige. Vilken av dem är du - Duktig slav, eller överhöghet?

- den 6 maj 2012, kl 12:39


En (1) hockeybiljett Ryssland - Sverige, i Globen kostar 1 540:-
En (1) fotbollsbiljett mellan IF Elfsborg - IFK Göteborg i Borås Arena 350:-
En (1) biljett till FIM Swedish Speedway Grand Prix, Ullevi i GÖTEBORG, kostar 845:-

Då har inget påslag lagts för själva inköpet av biljetterna!

Vi skattebetalare betalar dessutom miljoners miljoner i poliskostnader, när de här s.k. fotbollsfansen drabbar samman, slår varandra i huvudet och beter sig allmänt vidrigt åt. Det ger en signal om att samhällets resurser är det här som är viktigt att lägga pengar på. Medan fotbollsklubbarna själva inte behöver stå för dessa kostnader, trots att det är deras evenemang, som drabbar den enskilda skattebetalaren och befolkningens rättssäkerhet. Fotbollsklubbarna kan själva håva in vinsterna och hålla pengavärldens absurditeter i gång, där miljonerna rullar fritt och hämningslöst.

Fenomenen är ändlösa, fler än den här bloggen kan ta upp.

Läser man t.ex. Göteborgs-Postens uteätare, vad de tuggar i sig och vad det kostar, när de är ute och proväter krogarnas menyer, inkl. vinlista. Då kan man inte annat än skaka på huvudet. Vilka normalpersoner har råd med detta?
Läser man hur mycket de här sanslösa personerna tjänar i frivilligorganisationerna, som de själva klassar som "marknadsmässiga löner".
Vad är då en marknadsmässig lön i det här nya vettlösa Sverige?

Tja, tillhör man:

Cancerfonden och är generalsekreterare tjänar man 94 500:-/månad.
Röda Korsets generalsekreterare tjänar 86 000:-/månad.
Rädda barnen generalsekretare tjänar 80 000:-/månad.
BRIS generalsekreterare cashar in 75 000:-/månad.
Majblommans generalsekreterare 60 000:-/månad.

Så fortsätter eländet i frivilligorganisation efter frivilligorganisation.
I samtliga fall avgår dessutom en knippe procent (procentsats) till insamling och administration! Inte blir det så himla mycket kvar och hur sker egentligen redovisningen av vad man gjort för insatser?

Vill man bli riktigt mörkrädd av den nya tidsandan skall man läsa http://www.charityrating.org/ hemsida.

Sedan alla dessa U-landsbidrag, som det blivit separata affärsverksamheter av och som i de allra flesta fall går direkt i diktaturers egensyften.

Bolagens skatteplanering och "målvaktssystemet", som går helt i fil med de vettlösa regler och lagar vi har och där man utan vidare kan undandra sig miljarder. Medan den lilla pensionären skall betala fullt ut, till sista kronan!

Det är då som uttrycket: "här är skillnad på skit och pannkaka" får sig en riktig genomkörare under hårfästet och man på allvar blir varse vilken grupp man tillhör: Duktig idiot, dvs. slav och ingalunda någon överhöghet, som bara armbågar sig fram till vilket pris som helst och på andras bekostnad.

Idag, 6 maj, är första gången sedan valet som det är en direktsänd TV-debatt med samtliga partiledare. - Vem skall stå bredvid Jimmie Åkesson och sitta i samma sminkrum som han, i detta land som har yttrandefrihet i "demokratisk anda". - Det är nu vi kommer att få höra om Stefan Löfvens röst är ljus eller mörk, något som vi är många som funderat över. - Om Löfven har några tänder, som Faktumredaktionen (tidningen för Göteborgs hemlösa) vid en snabbgoogling kunde svara ett rungande NEJ på. Något som de dock konstaterade helt krasst, att det kanske skulle kullkastas i Agendas studio idag.

Eftersom vi nu även tar emot anhöriginvandring i stora mått. Hur blir det även i fortsättningen med alla svenska barn, som förvägras rätten till sina anhöriga genom statsapparatens flathet och rättslöshetens lagar. Och hur blir det då i fortsättningen med alla hemlösa i Sverige, som för regeringen varit så länge osynliga för? Skall de hemlösa svenskarna fortfarande vara hänvisade till trappuppgångar, toaletter och pappkartonger direkt på marken, som slaf för natten och hela det portabla bohaget i bästa fall i en Svensson-attache´-portfölj (=plastkasse)?

Suck, säger jag bara och betvivlar att jag ens vill tillhöra den här världen, som utkristalliserat sig.

Eller är det så, att jag bara håller på att bli den där "tanten", som åter blivit på högsta mode och dammats av, när man upptäckt att hon är ett utrotningshotat fenomen.

Ungefär som något urtidsdjur i bästa Jurassic Park-modell, trots uteblivit kakbak, snusbrun kappa/hatt och handväska i i högsta beredskap i handen. Beredd att slå till, första bästa väskryckare!

3 kommentarer:

 1. Totalt 12 inlägg

  Avstår hellre personlig närvaro, så kan andra få visa sig duktiga (2012-05-08 13:53:21)

  Det där med begravningar är en känslig fråga. Men har man inte tagit sig dit när personen ifråga levde, så är det väl en än märkligare känsla som infinner sig när personen är död.

  (flagga som olämplig)

  Här går ingenting inte ens harpest! (2012-05-08 13:50:31)

  Länk

  det är väl bättre om man hade kunnat hjälpa alla dessa flyktingar på plats. Men det fungera inte så länge som vi samtidigt bidrar till att maktstrukturer bibehålls, eller där kapitalet, USA, Lundin Oil, svenska vapenaffärer mm. har ett finger med i spelet och således har ett särintresse, som i första hand skall tillgoodoses.

  (flagga som olämplig)

  Gun Ek (2012-05-08 13:16:06)

  Hörröh... Gottegrisen, nu tror jag du har lite fel.

  Jag som var en brakskit på 50-talet är uppväxt med förmaningar vid matbordet, när man inte ville äta mer. "Tänk på barnen i Biafra... Tänk på barnen i Afrika". När man försökte slingra sig ur "äta upp maten-situationen" genom att erbjuda sig att skicka iväg det man inte orkade käka upp, blev det av naturliga skäl inte så bra. - Jag tror inte att jag är ensam om att fått denna förmaning att tänka på de som har det sämre, osv.

  Sverige har bidragit med enorma summor till just Afrika. Men vad hjälper det när de bidragen i många fall gått direkt till att bistå eländet?

  (flagga som olämplig)

  "Gottegrisen" (2012-05-08 08:44:00)

  Något som jag faktiskt skulle vilja likna vid en svensk begravning ...
  På 80-talet hade jag en faster som jag inte hade varit och hälsat på de senaste 15 åren, inte ens när hon sista tiden låg sjuk...
  Därför som jag valde att inte gå på hennes begravning heller, för det kändes inte rätt "härinne" *pekar mot hjärtat*.
  Med orden: "vad skulle andra tänka", blev jag snudd på utskälld för att ha "nobbat" hennes begravning.
  Vi svenskar hycklar så ofta, att vi längre inte märker när vi gör det.
  För det handlar bara om, att det utåt sett, ser bra ut. Kan vi varken vara öppna eller ärliga med oss själva, HUR ska vi då kunna vara det mot vår omgivning?!

  (flagga som olämplig)

  "Gottegrisen" (2012-05-08 08:18:27)

  Precis som du skriver Gun och därför har inte vi brytt oss dess mer hur ex.vis kongoleser haft och fortf. har det. Så, varför plötsligt börja bry sig nu, bara för att Lundin Petroleum gör sitt intåg i landet?
  OM vi verkligen bryr oss om svarta, så finns det 100-tals andra vägar vi kan ta, för att visa att vi verkligen bryr oss om dem, eller hur?
  Du kanske tillhör dem som "drar ditt strå till stacken" och bidrar till att de svarta ska få det bättre, men vi är så många som "blundar" för vad som händer i praktiskt taget en hel kontinent, så lått oss därför fortsätta med det.
  Frågan är, om inte vi svenskar har blivit de som hycklar mest...?!

  (flagga som olämplig)

  SvaraRadera
 2. många ögon ser vad som sker (2012-05-07 23:40:46)

  Länk http://mitt-i-steget.blogspot.se/2010/06/lundin-oil-och-sudan-ett-forsok-att-se.html

  (flagga som olämplig)

  Gun Ek (2012-05-07 23:33:12)

  Gottegrisen

  Ända sedan jag var mycket liten, har jag hört talas om Kongo i alla dess varianter och hemskheter.

  Vi har öst pengar i bistånd och VAD har det blivit för förbättringar för befolkningen, mer än en himla massa nya eländen, eftersom vi sannolikt bara fött ännu en ny diktatur, trots påståendet om självständighet under vissa perioder.

  Förstår därför faktiskt inte riktigt vad du menar, eftersom Kongo om något land egentligen har haft alla möjligheter att vara ett rikt land, men där folkmord etc. varit en följetong ända sedan tiden "Belgiska Kongo".

  Länk http://www.sakerhetspolitik.se/Konflikter/Kongo-Kinshasa/Sverige-och-Kongo-Kinshasa/

  (flagga som olämplig)

  "Gottegrisen" (2012-05-07 22:53:14)

  Bror W. Vill på intet sätt försvara Lundin Petroleums affärsmetoder, tvärtom!Men ...
  "Vi" i Sverige har egentligen aldrig brytt oss om vad som sker i ex.vis Kongo.
  När ovannämnda företag investerar i Kongo, DÅ blir det plötsligt jättesynd om landets befolkning som drabbas av företagets härjningar. Det ger lite av en besk eftersmak. Ty så länge ingen gör sig pengar på svarta, då kan man med gott samvete se dem leva i största misär..

  (flagga som olämplig)

  Gun Ek (2012-05-07 16:25:04)

  De fängslade journalisterna Martin Schibbye och Johan Persson, vistades i Ogadenområdet med gerillan "Ogadens nationella befrielsefront" för att rapportera om de övergrepp, som flyktingar vittnat om pågår där och kopplingarna det har till oljeföretaget Lundin Petroleums verksamhet i regionen. - Man kunde väl önska att det vore det enda som kan tilläggas, förutom det du tagit upp Bror W.

  Solidariteten riktar sig knappast mot dem vi borde stödja, eller som borde få stödet.

  (flagga som olämplig)

  Bror Wennström (2012-05-07 04:22:00)

  135 milj. AP- pensiosfondmedel satsas i Lundis Oil AB för investeringar i Kongo King-Shasa provinsen Afrika. för olje-mineral exploatering. Den bofasta befolkningen flyttas till flyktingläger i sitt eget land,
  Carl Bildh Utrikes min. med ekonomiska aktie intressen i företaget representeras i nuläget av "målvakter"?
  Svenska pensionärer tvingas täcka uppkomna underskott i AP-fondsystemet med sänkta pensioner "(Bromsen")nutlöses.
  Är svenska pensionsfonder avsedda till för att exploatera och göra afrikanska folket till flyktingar?
  Se sambandet mellan frivilliga hjälporganisationer och påtvingade placeringar av svenska folkets pensionsfondssparande. Solidaritet med vem?

  (flagga som olämplig)

  SvaraRadera
 3. Gun Ek (2012-05-06 20:58:42)

  Så är det väl med mycket här i livet. Genom att inte säga något ger man sitt tysta samtycke till vad som sker. Det är så goda människor blir onda, utan att ens förstå det.

  (flagga som olämplig)

  Inge Bra (2012-05-06 14:24:35)

  det värsta är att de saknar självinsikt de här som anser sig vara mer värda än andra.

  Men vad skall man säga om alla dessa som bara stödjer detta. antingen genom att vara tysta eller att bistå det hela genom att rättfärdiga det som pågår. det är lika mycket deras fel!!

  (flagga som olämplig)

  SvaraRadera