lördag 12 maj 2012

Tider av missräkningar.

- den 12 maj 2012, kl 07:22


Den traditionella och årliga fotbollsmatchen mellan regeringen och oppositionen har orsakat ett politiskt bråk i bästa sandlådeanda. Något som jag tycker har blivit rätt signifikativt för politiken i Sverige.

Vad saken gäller?

Ja, Sverigedemokraterna får inte vara med S. V och MP hävdar att de utgör ett ”rödgrönt” lag.

SD:s Per Ramhorn säger till svd.se:

- Man tar sig för pannan. Det är sandlådementalitet. Men vi vill inte göra stor sak av detta, för vi har viktigare saker att hålla på med.
Den som tror att det skulle räcka med det uttalandet, tror fel.

S:s Christer Adelsbo, säger att det vore mer naturligt att SD spelar med regeringen, eftersom de oftare stödjer den i riksdagen.

- Det är en hittpålösning. Det blir ett löjets skimmer över det hela, kontrar M:s Anders Hansson. (Allt enligt TT)

Det som är så förunderligt är, att en hel del förvånas över att extrema nationalistiska partier vinner mark runt om i Europa. Jag tror inte ens att det handlar om sandlådeanda, utan det är en genomgående brist att förstå och se att se orsak och verkan. Vi lever i en märklig tidsanda.

Parken av vindsnurror har blivit en missräkning, man kan inte göra sig av med elen. Nu är många av dem med vindsnurrepark konkursmässiga. Något som får mig att nästan dåna av, med tanke på att elräkningarna rakat i höjden och snart tangerar lånekostnaderna på ett helt hus per månad! Trots att man anlitar samma elbolag, skojarbolaget Göteborgs Energi, så vill de ha betalt inte bara för elleveransen utan även för elöverföringen!

Det finns mer missräkningar i dessa tider.

Den som tänker sig äventyret att köpa färdiglagad fisksoppa, kommer troligtvis hemdragande med en fisksoppa med en nästintill obefintlig andel fisk, som innehåll och namnet till trots. Och är man så bottenlöst korkad att man till äventyrs skulle satsa på att köpa hem citronmuffins. Ja då kan man vara tämligen övertygad om att det är en citronmuffins vars citroninslag lyser med sin frånvaro. Det är liksom ingen hejd på matmarknaden. Å snart så äter vi kött utan kött, utan att förstå att det är köttklister. Tur att jag är fisk och grönsaksälskare – fingers cross!

I oktober 2011 hölls i Professor Etzel Cardenas regi en föreläsning i Lund med rubriken ”Kejsarens nya droger”. Gästföreläsare var Professor Irwing Kirsch. Enligt honom består effekten av anti-depressiva mediciner till 82% av placeboeffekten. En anmärkningsvärt hög siffra, som dock inte är speciellt förvånande. Vi är många som delar den uppfattningen och erfarenheten. Men det hindrar dock inte kriminalvården, att bevilja både det ena och det andra och mest av allt, helt motbjudande och vämjeligt lufthålspermission, tämligen omgående för livstidsdömde för ett synnerligt rått mord.

Väl nere i det värsta av bottenslam, gäller det ta sats och vända det uppåt och då får man underlåta, att kommentera varför Gunillaskolan i Malmberget tömdes och varför skolskandalen på Tallbackaskolan är ett faktum.
Jag har börjat få väldigt svårt med uttalade lögner och valser.

Engelsmän semestrande i Sverige anser, att sommaren i Sverige är den varmaste dagen på året och väljer av naturliga skäl därför sydligare breddgrader. Där de brukar sitta på sandstranden i upprullade kostymbyxben. Lakansbleka med uppknäppta skjortor.

Medan jag kan tycka, med fog, att det är något som jag mer räknade till sommaren i Malmberget. Det var däremot den varmaste dagen på året. Hade man oturen att fortfarande lida av de nyutslagna björkarna i en väl mixad Molotovcoctail med gruvans utsläpp, då missade man hela sommaren för det året.

Men det är historia nu och nu skall jag gå och lägga mig och dra täcket över huvudet. Strunta i allt vad Göteborgsvarv och jippon heter. Det lär inte bli någon missräkning. Jag känner redan hur ögonen går i kors av trötthet. Huvudsaken är att jag har vaknat till liv innan GP Speedwayen kör igång ikväll.
Medusa forsätter väl ändå sin huvudlösa vandring på vår jord. 

Ryktet om hennes död var nog tämligen överdrivet... zzzzzzZZZZZZZZ.

1 kommentar:

 1. Totalt 2 inlägg

  Gun Ek (2012-05-13 12:58:37)

  Ja, allting är ju relativt!

  Länk tider http://www.aftonbladet.se/wendela/article14819576.ab av missräkningar drabbar

  (flagga som olämplig)

  listan kan göras mycket lång (2012-05-13 09:49:25)

  bara de som inte varit förslagna:
  Länk#forum http://www.kuriren.nu/nyheter/default.aspx?articleid=6415701
  Länk http: //www.kuriren.nu/nyheter/default.aspx?articleid=6412750

  SvaraRadera