torsdag 17 maj 2012

Idag har jag stängt en dörr och kikar nu nyfiket in i de dörrar som står på glänt.

- den 17 maj 2012, kl 18:41

Formellt var det i mitten av december 2011 jag inte längre hade en blogg i konkurrentens tidning (NSD). Om man nu kan kalla det för konkurrent, eftersom ägarskapet är detsamma.

På ett tidigt stadium beslutade jag mig för att rädda över hela NSD-bloggen till en egen bloggsida. Vad jag inte riktigt förstod var vilket jobb det skulle innebära, eftersom mitt bloggande pågått sedan juni 2008. På hemmaplan gjorde man ett jättejobb för att hjälpa mig med den biten, eftersom mina kroppsliga möjligheter är begränsade. Men alla kommentarer och att rätta till det tekniska överläts helt och hållet till mig att klara av.

Tja, på den "långa resan" har jag befunnit mig sedan dess, medan livet delat ut rikligt av "överraskningar" under tiden.

Det är en lättnadens suck jag dragit nu på eftermiddagen, när det arbetet äntligen var till ända.

Jag instämmer i norrmännens glädjeyra över 17:e maj. Skillnaden är bara, att jag inte firar någon nationaldag, utan glädjen består i att ännu ett till synes omöjligt mål nåtts. Jag har äntligen slutfört överförandet av alla kommentarer och rättat till det tekniska från NSD-bloggen. Jag har haft åtkomst av NSD-bloggen fastän den formellt är nedlagd.

Nu återstår att se om det går att förverkliga alla de planer, som finns med "substansen" av den bloggen också, förutom att det är meningen att den skall fortsätta att leva sitt eget liv än så länge.

Nu är det säkert någon som undrar om det kan föra något med sig av bloggande. Tja, för min egen del har det gjort det och då menar jag inte dessa troll, som finns ute på nätet och som återfunnits bland inläggen. (Här på NK har jag tack och lov varit befriad ifrån dem.)

Men själva bloggandet har fört med sig, att nya dörrar öppnats upp, som jag dessförinnan inte hade kunnat ana mig till, eller ens kunnat förutspå/förutse. 

Vad fortsättningen blir av alla dessa dörrar, som nu står på glänt, det lär endast tiden utvisa.

1 kommentar:

 1. Totalt 2 inlägg

  (2012-05-18 02:26:56)

  haha... snart tycker du väl att jag borde bli krönikör hos NSD! :-D

  Tack, det går utmärkt så här, utan någon krönika i NK-papperstidning. De har väl säkert eget anställt folk till det ändamålet.

  Jo, det är helt riktigt att jag på begäran släppt ifrån mig klipp ur en blogg om Lea Wikström. Har tänkt mig att på sikt skala av och göra det i komprimerad bokform, sannolikt tillsammans med mina målade verk med "Malmberget i mitt hjärta" som arbetsnamn. Malmberget är en unik samhällshistoria att berätta.

  Har funderingar på att publicera mina resedagböcker/foton i min blogspot. Anar mig till att de få jag skrivit är de som väckt intresse, av klickarna till min blogg runt om i världen att döma.

  (flagga som olämplig)

  Af Papper (2012-05-17 20:31:44)

  Lycka till med dörrarna på glänt. Skall bli intressant att se vad du nu kommer att hitta på. Jag uppskattar att få läsa dig här i Nk men även i din egen blogg.

  hade varit roligt med dig som krönikör i NK papperstidningen. Dina "Malmberget i mitt hjärta" och lite andra saker du skrivit har varit rolig läsning, även om du är driven debattör. läste i hembygdstidningen för något år sedan det du skrev om Lea Wikström, sånt borde de ta vara på i större omfattning.

  (flagga som olämplig

  SvaraRadera