lördag 21 april 2012

"Vi som vill att LKAB löser in ALLT i Malmberget"- grupp, har skapats på Facebook

- den 21 april 2012, kl 11:45

Någon större begåvning behöver man inte vara för att inse, att det är långt ifrån alla som tycker, att kommunens accepterande av zonindelning, tidsplan och lämnade av Östra Malmberget, som "Bamses farmor på höga berget" (öde och isolerat för sig) är bra. Det är inte bara Östra Malmberget, som hamnat utanför kartan och avtalet, som har tecknats mellan LKAB och Gällivare kommun. Tiden och glappet till verklighetens krasshet, blir så övertydlig bland inläggen.

Trots det så förstår inte kommunalrådet i Gällivare vitsen med den här skapade gruppen, trots inläggens innehåll och hur många medlemmar det redan finns. Fortfarande tror han att det går bra, att sticka huvudet ner i sanden och då försvinner problemen. De här problemen kommer inte att försvinna, det tidevarvet är sedan länge passerat.

Själv garderar sig kommunalrådet i sina inlägg i "Facebookgruppen". Han garderar sig med: om ni har några andra förslag så låt kommunfullmäktige höra det.

Ekewae???

Är det undra på att beslutsprocessen är alldeles uppåt väggarna. Först beslutar man och tecknar avtal. Sedan när man inser att man står där med tvättad hals och fått opinionen mot sig och har en drös med obesvarade frågor, att konfronteras med (förutom ovanstående). blir man ödmjuk för ett ögonblick och vill höra vad de drabbade människorna har för förslag. Men några konkreta svar, eller förslag finns inte från kommunalrådets sida bland de här inläggen. Istället försöker han att ta fokus från debatten genom ett taffligt personangrepp. Nice try old men! Men det dröjde inte många sekunder innan ett så billigt och känt utlärt "härska genom att söndra" knep, föll handlöst till marken.

Vad som redan framförts i den här Facebookgruppen borde kommunalrådet & Co, sätta sig ner och analysera. Verkligen BEGRUNDA om de vill framstå som seriösa och ansvariga rorsmän! Det är väldigt många och kloka inlägg och tankar som finns i text. Helt lättillgängliga för den som gitter bry sig i vad som framförts och ta det på största allvar.

Men det finns där också i en hel del direktställda frågor till kommunalrådet, som på ett illavarslande sätt gjort sin stämma hörd genom att tillslut tro, att anfall är bästa försvar. Så fungerar dock inte livet. Saker och ting som man inte gjort på ett bra sätt, det återkommer och för varje gång som det återkommer, blir det allt svårare att reda upp. Det är en av livets svåra lärdomar, som varje människa oavsett status måste lära sig.

Två röster ur denna Facebookgrupp:

* Förresten. Är någon utanför politiken Tommy? Det är en demokrati där folket röstar och du råkade bli folkvald. Av en del bland oss alla som röstar. Ingen av oss är utanför politiken. En del av oss har det inte bara som yrke.

* ...det finns konkreta förslag här på sidan, förslag som åtgärdar det sidan handlar om. Om jag förstått saken rätt kom sidan till för att hushåll lämnats åt sitt öde, ensamt och isolerat för mer än 20 år fram i tiden, inte för att bygga en ny kommun eller ha visioner om ett framtida Gällivare. Sidan kom nog till för att rädda människor i nöd och det finns flera fungerande förslag angivna som politiken måste ta till sig om man värnar om sina kommunmedlemmar....som faktiskt äger denna kommun

2 kommentarer:

 1. Totalt 5 inlägg

  vad skall propagandan och reklamkostnader bli för skillnad? (2012-04-24 17:09:36)

  Den snurriga kommunledningen fortsätter trots så många som samlat sig i olika grupperingar, sedan avtalet blev klart

  Länk http://www.kuriren.nu/nyheter/default.aspx?articleid=6387628

  Det börjar kännas som fiendens propaganda, när man struntat i vad de enskilda drabbade tycker. Om nu kommunalrådet varit så brydd över att han och lk inte kommit till tals med de drabbade, då förstår jag inte varför de inte gjort något åt saken. Istället har de nu kört igenom ett hemligt avtal!

  (flagga som olämplig)

  så går det när man kör över folk (2012-04-21 13:47:13)

  Avtalet sågas av de boende:

  Länk

  (flagga som olämplig)

  SvaraRadera
 2. I kommunena agenda ska Mbgts luft inte mätas, för att inget negativt får skrivas om Gällivare Kommun !!! (2012-04-21 13:20:01)

  När nu Tommy beslutat att vi ska fortsätta leva med dessa eländiga villkor, 12, 17 eller 20 år framöver i ett ödelagt samhälle, Malmberget. Varför vägrar då gällivare Kommun ta itu med miljöfrågorna ?
  vi har haft så oerhört dåligt luft här i tio år. det finns en lag på attluftkvaliten och mängden partiklar i den skamätas av kommunerna. Lag på att även Gällivare Kommun ska mäta denna luft sen maj 2010. Det är två år sedan den lagen kom till. Varför mäter då inte kommunen luften som vi i Mbgt andas in varje dag ? Pengar har kommunen tagit fram till detta i dec 2010, vid kommunfullmäktige.
  Därför att resultatet av mätningar i Mbgt hade gett Gällivare Kommun kritik av Naturvårdsverket

  (flagga som olämplig)

  man kan tydligen rättfärdiga det mesta med ett konstigt bemötande (2012-04-21 12:48:50)

  Jag blir förvånad om kommunalrådet har så mycket stake i sig att han verkligen skriver något svar till frågorna och frågeställningarna som varit som en störtflod i den här FB-gruppen.

  Mitt stalltips är att han gör sig oåtkomlig. Det gjorde han när han hade en blogg i NSD. När det blev för besvärligt att svara på allmänhetens frågor, då censurerade han och när det inte funkade heller så la han ner. Dialog med väljarna och de som drabbas är inte viktigt för politiker, som hunnit en bit på kärriärstegen.

  (flagga som olämplig)

  Vi väntar (2012-04-21 12:17:47)

  Tommy, du har en hel del frågor att besvara.

  Så ska du inte börja någon gång?

  (flagga som olämplig)

  SvaraRadera