tisdag 24 april 2012

Det verkar vara fel på skruvanpassningen till topplocket, som öronen utgår från.

- den 24 april 2012, kl 00:02

Det finns politiker och så finns det P O L I T I K E R.

Mitt i all tentamensläsning och annat som pockar på själslig närvaro, upptäcker jag plötsligt hur rent ut sagt skitförbannad jag är.
Vad är det med politiker som saluför rena rama lögner, som någon form av högsanning. Det verkar som om de tror, att ju fler gånger de upprepar en lögn, desto mer sanning kommer det att bli.

Det som blir allra värst är när de har ett drev av dräglande småmopsar, som öppnar munnen utan att ens ha en enda egen tanke formad.

Jag tror sanning att säga, att de allra flesta människor i själ och hjärta inser, när de har blivit grundlurade och förda bakom ljuset. Men det är väl kanske inte alltid så lätt att erkänna ett dåligt bilköp, likväl som att man hoppat rakt ur askan i elden. Stora människor medger sina misstag, små människor tar till släggan. Konklusion: i vissa fall är det bättre att tiga, än att visa sin småskaliga ynklighet.

Jag brukar inte tänka på mig själv som förträfflig, eftersom jag är varken sämre eller bättre. Men ställd inför spe, inser jag att självklart är jag förträfflig, när jag ser till vem som står och uttalar de orden in spe.

Ja, helt plötsligt inser jag, att jag är i många stycken förträfflig. Därför att fortfarande kan jag skilja på rätt och fel, moral och moralens förfall och upplösning. Än är inte min själ till salu. Jag säljer inte heller ut andra människor för en spottstyver och för att behaga eliten.

Fö ber jag att få påpeka, att jag är en hon och då heter det inte den förträfflige. Dessutom står jag fortfarande kvar, jag valde inte att använda reservutgången, när det körde ihop sig. Men så är jag inte heller någon:
P O L I T I K E R.

http://www.youtube.com/watch?v=zOsuigKJiq0&feature=related

6 kommentarer:

 1. Totalt 21 inlägg

  Gun Ek (2012-05-01 10:55:25)

  Det är bra att det finns nöjda. Men det är knappast konstruktivt, att hänga ut de andra, som gnälliga idioter. Det gör man knappast mänskligheten någon större välgärning med och faktiskt inte sig själv heller i förlängningen.

  Jag kräver inte så mycket, men vanligt folkvett, att inte sprida falska rykten tycker jag nog varje människa har rätt att kräva, som motprestation oavsett vilken position man har i samhället.

  Hoppas att ni själva fått en fin Valborgshelg.

  (flagga som olämplig)

  så ere (2012-04-30 12:14:26)

  Där tog argumenten slut.

  (flagga som olämplig)

  LindaW (2012-04-30 10:39:28)

  Okej kör med påhopp på en påhoppare osv osv. Utvecklande?

  Jag tror inte jag har så mkt mer att tillföra. Vill inte vara med i den eviga negativa spiralen som inte ger så mycket mer än just påhopp.

  (flagga som olämplig)

  "Gottegrisen" (2012-04-30 08:10:37)


  Bästa Linda W. Jag sitter bara och ler åt ditt svar... Jag citerar: Tänk att jag blir inte ens förvånad av dylika kommentare, de haglar så tätt och tillhör väl Malmfältskulturen". HUR kan du då sitta och försvara JL:s inlägg, där han kommer med fula påhopp och påståenden som inte ens är sanna?!
  Ett svar på det, vore mycket önskvärt.

  Önskar Dig, Gun och alla andra, en trevlig Valborg!  (flagga som olämplig)

  SvaraRadera
 2. Judas nickedockor på höga hästar (2012-04-29 16:57:28)

  I Gällivare ska man bara nicka jaja, jojo och tänka positivt annars är man emot, blir utfryst och smutskastad. Så jävla less på alla jasägare som inte försöker tänka själv och på de som bara slickar sig uppåt i den kommunpolitiska hierarkin. Många har blivit så arvodesk_ta och maktgalna att de helt tappat besinningen.

  (flagga som olämplig)

  LindaW (2012-04-29 10:33:40)

  Jaja nej jag är inte läskunnig!? Tänk att jag blir inte ens förvånad av dylika kommentarer; de haglar så tätt och tillhör väl malmfältskulturen...
  Det stora problemet vi i kommunen har är att vi inte kan förstå att alla inte kan tycka likadant som just JAG. Att resonera och diskutera för att försöka nå en lösning som kanske passar alla fast inte fullt ut verkar vara en omöjlighet. Vi har nog fått de beslutsfaare vi förtjänar m a o.
  Däremot borde alla åtminstone kunna förenas i att ta hand om de som mår sämst först och främst. De som inte kan sova etc. Konstigt de inte törs säga något...not!!!!

  (flagga som olämplig)

  "Gottegrisen" (2012-04-29 09:15:09)

  LindaW: "Tracka nu inte ner på JL, som har en egen åsikt".
  Förlåt Linda, men är inte du heller läskunnig?!
  Det är JL som kommer med påhopp och falska påståenden om att Gun skulle ha blivit avstängd från bloggen pga av hennes skriverier, vilket inte är sant!

  Personligen tycker jag mest synd, om personer som kommer med påståenden som inte är sanna, enbart i syfte att misskreditera andra. DET är lågvattenmärke!

  Tycker "Gottegrisen", som provat currykorven! ;)

  (flagga som olämplig)

  LindaW (2012-04-27 14:44:20)

  Tracka nu inte ner på JL som har en egen åsikt. Det är ju BRA att det finns de som faktiskt mår bra! Jag är desto oroligare över de som inte törs prata av rädsla för att få mobben på sig. Folk som mår riktigt dåligt och kanske inte sover bra etc. När de sedan dryftar sin oro så får de skit för det!? Vad är vi för medmänniskor som inte har kvar vår medkänsla? Allt handlar inte om "jag". Konstigt att sossarnas forna (inte så länge sedan och jag undrar om man kanske inte dammat av det igen) slogan var SOLIDARITET och dena kommuns invånare har gett S egen majoritet men ÄNDÅ är det som det är i det politiska livet oh bland invånare. Tystnad och uteslutning av oliktänkare eller oroliga/rädda.

  (flagga som olämplig)

  Till JL (2012-04-25 11:58:56)

  Dom som styr kommunen, ledningen för LKAB, bor inte heller i vår kommun. Det märks minsann i deras totala ointresse för hur befolkningen har det. Däremot är ju LKAB numer en bra arbetsgivare i ett framgångsrikt företag.
  Både LKAB-ledningen och Tommy Nyström brukar säga att kommunen och LKAB lever i symbios. I själva verket är det ett makt och slavförhållande. Du får själv lista ut vem som är brukspatron och vem som är slav.

  (flagga som olämplig)

  Jantelagskommun i förfall ! (2012-04-25 05:56:15)

  Korkade människorna är de som tycker att ALLA skall acceptera fel som och brister som inte en kommunledning får göra. Man vill se "positivt" och fort gå framåt i en fråga där nu så många kommer få uppleva en utdragen pina under decennier (I bästa fall). Jag är till 100% övertygad att detta missunsamma jantelagstänkande kommer skörda många offer till Gällivare Kommuns nackdel, många kommer lämna kommunen i besvikelse över oengagemang, ingen empati och isolering. Gällivare kommer få "många" nya inflyttade nu under högkonjukturen vilka av majoriteten kommer lämna stan vid nästa lågkonjuktur, först då får vi se hur det "sanna" Gällivare klarar sig utan sina ur-ortsbor, en mörk framtid enl mig !.

  (flagga som olämplig)

  SvaraRadera
 3. Gun Ek (2012-04-25 00:26:49)

  Länk http://www.nsd.se/blogg/bloggentry.aspx?blogg=6554325&entry=6572632

  här är chefredaktören Anders Ingvarssons inlägg om 100 talet bloggarna och en bekräftelse på att du signaturen Jonas L far med osanning precis som kommunalrådet och även ett par av hans mobb gjorde i FB-gruppen
  "Vi som vill att LKAB löser in ALLT i Malmberget":s sida.

  Läskunnighet är en förutsättning för att man inte skall sprida falska rykten! Något som man aldrig skall ägna sig åt oavsett vilken position man har i samhället.

  Då kan man också ställa sig frågan VILKA det är som egentligen ger Gällivare kommun ett dåligt ansikte och rykte.

  (flagga som olämplig)

  Gun Ek med moral för det som händer mina medmänniskor (2012-04-25 00:10:08)

  Jonas L du är en LÖGNARE precis som kommunalrådet och hans mobb på FB nu också blivit! DET är allvarligt!

  Sanningen är att NSD valde att stöpa om hela tidningen, den skall skrivas enbart av journalister och skall även bli en betaltidning på nätet!

  Jag INKLUSIVE 100 externa bloggare uppfyllde sålunda inte de kraven.

  Men knäckat extra för både NSD och NK har jag gjort under min Malmbergstid! Dvs. i väldigt många år innan bloggandet, som INTE har varit betalt på något sätt.

  Din åsikt är alltså om du är nöjd med situationen och ditt lilla hus på Malmsta, då skall alla andra också vara det. Intressant syn på sina medmänniskor du har! Det är väl den "NYA Narcissistiska" eran i kommunen.

  (flagga som olämplig)

  borje (2012-04-24 22:37:15)

  Det skulle behövas ett SPAM filter här också, men det skulle nog inskränka yttrande friheten

  (flagga som olämplig)

  SvaraRadera
 4. JL (2012-04-24 22:18:45)

  Jag behöver inga tips från utflyttade negativa människor som vill ha uppmärksamhet . Jag har ett hus på malmsta som jag köpt för 5 år sen , jag visste om vad som skulle hända , men jag köpte det i alla fall .
  Jag trivs där och tänker bo där tills LKAB löser in det .
  Sen är det synd att det finns uppviglare som smutskastar kommunen och dom företag som föder oss. Vi är många som vet att Nsd kastade ut en bloggare pga av att människor i våran kommun inte accepterade denna smutskastning , dessutom från en som inte ens bor här.

  Jonas l

  (flagga som olämplig)

  Bengt Anderman (2012-04-24 21:58:26)

  Jaa, du JL, DU verkar i alla fall ha ork att läsa Guns bloggar! Guns och Brors bloggar handlar mycket om Malmberget. Dom känner till mycket om det här samhället och delar med sig av sina kunskaper. Tyvärr är det så att Malmberget kommer att försvinna på grund av att det inte går att ha bostadsbebyggelse mitt i ett industriområde längre. Det gick mycket bra tidigare, när gruvdriften inte var så intensiv som i dag.
  När Gun och Bror speglar verkligheten i Malmberget kan det inte undvikas att mycket av innehållet blir en dyster läsning. Men du kanske också har märkt att dom ger tips på hur vi Malmbergare kan försvara våra intressen? Är det kanske där skon klämmer?

  (flagga som olämplig)

  Läser alltid ! (2012-04-24 21:56:27)

  Patetiska underhuggare försöker smutskasta Guns blogg men har som vanligt bara en drömmande blick att komma med mot REN sanning som Gun alltid har erbjudit läsarna. Hon är dessutom långt mer påläst om Gällivare Kommun än de allra flesta som bor där. Det är alltid så svårt för lågintellektuella att besvara en sanning som är skriven av en intellektuell det har vi sett många gånger och mer lär vi få se av det. Det blir en sandlådefight där enda utvägen är att ge på käften åt den som ger den svidande sanningen uppkörd i plytet.
  JL ditt inlägg smakar strutsmentalitet och ger näring åt en kommun i förfall och utflyttningskarusellen kan fortsätta.

  (flagga som olämplig)

  JL (2012-04-24 21:36:24)

  Men du måste söka bekräftelse eller nåt , du är ju överallt och skriver skit om Gve/Mbgt , tidningarna , facebook " you name it " Nsd kickade ju ut dig till slut , mycket pga av att tidningen vart överröst med klagomail från folk spm lessnat på din negativa spridning . Varför kan du inte blogga i Göteborgstidningarna ?? jo för där vet ingen vem du är , här söker du bara uppmärksamhet , men snart orkar ingen läsa dina negativa bloggar.
  Jonas L

  (flagga som olämplig)

  SvaraRadera
 5. Gun Ek (2012-04-24 21:27:00)

  Hej Jonas L,

  jag förstår att du ingår i förtruppen, som vill tysta ner allt vad oliktänkande heter. Ni måste förstå "lilla lessnaskaran", att det är betydligt fler än jag som har "den sk. negativa spridningen", som du kallar vanligt sunt bondförnuft för.

  De håller möten, andra kan man skicka via mobil, en del finns på Facebook i egen grupp "Vi som vill att LKAB löser in ALLT i Malmberget" etc. etc.

  Men det är klart att ni i lilla lessnaskaran kan idka påtryckningar på NK, eftersom det nu skall satsas på annonsering istället för att man kommunicerade med de berörda innan avtalet.

  OCH vem vet jag kanske rent av kan bli samtalsämnet än en gång vid ert nästa kafferep.

  (flagga som olämplig)

  Proffsig blogg (2012-04-24 21:22:12)

  Jonas L, det är bara du som inte orkar. Vi andra tycker Gun Ek är bloggaren vi så väl behöver. Så Jonas L, kryp tillbaka under stenen och håll dig undan härifrån.

  (flagga som olämplig)

  JL (2012-04-24 19:09:04)

  men nejjjjj, hur fan har kurren släppt in dig här --kan du inte blogga i Göteborgstidningen , så vi slipper din negativa spridning , om du bara visste hur många som lessnat på dig .Jonas L

  (flagga som olämplig)

  SvaraRadera
 6. de inser inte vad de har gjort (2012-04-24 09:09:56)

  Problemet med den här P O L I T I K E R n (som det säkert handlar om) är att han glömt vilka han företräder och vem som är hans egentliga arbetsgivare. Granskar man honom vad han sa år 2006 och hur han agerar idag förstår man att något hänt i maktens väg. Det gäller inte bara honom. Hovet runtomkring finns också som glömde bort vilka de företrädde.

  (flagga som olämplig)

  SvaraRadera