tisdag 6 mars 2012

LKAB:s skakiga rapportering av skalven i Malmberget.

- den 6 mars 2012, kl 12:51

förstora
http://www.lkab.com/Var-filosofi/Kvalitet-och-miljo/Seismiska-handelser/Seismiska-handelser/?ni=4360&c=&m=

När man läser LKAB:s hemsida får man helt solklart för sig att det varit en liten skakning. Ungefär som en liten rysning, längs ryggraden, av vällust.
Läser man däremot den privata mailskörden, eller rent av Norrbottens-Kuriren, då får man helt klart för sig, att det inte är LKAB:s lilla sommelierskola det varit fråga om, utan massor av regelrätta skalv, som vida överskrider det
tillåtna! 

http://www.kuriren.nu/nyheter/default.aspx?articleid=6332632

Det som kanske är mest anmärkningsvärt är, att inte tillsynsmyndigheten = Länsstyrelsen och Bergsstaten känner till de faktiska omständigheterna. Men så sköts också all rapportering av LKAB själva till dessa och miljödomstolen.
Kan man nu ana sig till ännu ett klart fall av "sila mygg och svälja kameler" från LKAB:s propagandakontor i Malmberget?

Den lilla bilden (ett högst taget privatfoto) i bildspelet är också en omskrivning. Ungefär som om det skulle vara en liten njutningsfull vandring bland de små fridlysta växterna, som man kan strosa kring bland. Medan det i själva verket är fråga om något helt annat:

Den bilden däremot är lånad från LKAB:s eget tidigare fotoarkiv, som inte direkt talar för något i fridlysningens tecken. Alla som är bevandrade i Malmbergets nuvarande utseende och denna sedan länge historiska skepnad, känner till skillnaden. Medan alla de andra alltjämt svävar omkring i okunskapens tecken.

2 kommentarer:

  1. Totalt 5 inlägg

    Utvandrare (2012-03-07 14:22:16)

    Kan hålla med #Menlös befolkning. Vi orkar inte heller med skalven så vi flyttar i sommar ner till Luleå. Mitt jobb har jag kvar här men jag kommer att veckopendla och bo i husvagn där skalven inte når mig. Vi tar med oss skattekronorna till Luleå.
    Säger man något eller klagar så är man bakåtsträvare, gnällspik, pessimist, you name it...
    Hålla käften och knyta näven i fickan är vad som gäller i samhället.
    Fler borde göra som vi och som många andra redan gjort....flyttat.

    (flagga som olämplig)

    Menlös befolkning (2012-03-07 06:56:16)

    Malmbergsbornas problem är att de är skolade i att någon annan skall fixa problemen som uppstår. Och när någon väl gör det så lutar de sig tillbaka och funderar på nästa lönings investeringar istället. De har inte heller någon framförhållning utan gapar och skriker först när problemet står i egen farstu. Ingen gemenskap, ingen sammanhållning, ingen förmåga att arbeta för en framtid för alla. Lat, skygg, och oengagerad samt endast brydd i det egna det är den genomsnittlige Malmbergaren nuförtiden. Andra har helt enkelt flyttat från Kommun, de har insett att det är lönlöst att engagera sig när t.o.m partiet S har egen majoritet i självaste Malmberget.

    (flagga som olämplig)

    flatheten har ett fult ansikte (2012-03-06 20:12:10)

    vaken

    tydligen går det bra. Men helt obegripligt hur hemlighetsmakeriet kan fortsätta inom kommunen förstår inte att folk inte går man ur huse ner till kommunalkontoret

    (flagga som olämplig)

    vaken (2012-03-06 16:50:13)

    Natten den 29 februari så var det 8 skalv mellan 1 och 7. Får de väcka oss varenda timma en hel natt undrar man. Har de verkligen fått tillstånd till det ?

    (flagga som olämplig)

    SvaraRadera
  2. lyckliga gator du finns inte mer (2012-03-06 15:04:26)

    nostalgikick till bild. "bara" läroverket och badhuset borta och det som fanns bakom dessa i sprickbildningen. ruskiga mängder det är fråga om.

    (flagga som olämplig)

    SvaraRadera