lördag 31 mars 2012

Äntligen!

GP-speedway körde igång idag, på ett så udda ställe som Nya Zeeland. På andra sidan jordklotet med allt vad det nu innebar.

Men vad himla sur jag blev.. Enligt tidningen skulle det hela direktsändas i TV 10. Icke sa nicke! Till en början var det stor förvirring här på morgonkvisten, då jag inte greppade om de låg i tid före, eller efter Svensk sommar-skit-tid.


Istället körde man det i TV 1 i ett en timmes sammandrag på förmiddagen.


Man kan undra om de här TV-bestämmarna har tappat hela huvudet i backen. Skulle det ha gällt vilken annan sport som helst och de körde en flera timmar lång tävling i ett en timmes sammandrag, skulle de bli lynchade.


I år tror jag att det är precis som förra året. Hela fältet är öppet, vem som kommer att vinna året GP. 

Men det är klart att förra årets segrare, ser ut att hänga fint till. Den sympatiske och rutinerade Greg Hancock. Han som för sina 41 år fyllda, räknas till gubbskara och borde ha gått sina bästa matcher. Men jag förstår inte mycket av det resonemanget. Han är en stark kandidat till guldmedaljen även i år. Det såg man på hans dagsform idag. Han har börjat ta för sig ute på plan, utan att för den skull vara ojust.

Roligt att se att den otursförföljde och många gånger feldömde Nicki Pedersen, tycks ha återfått lite av sina gamla takter.


Tomasz Gollob, är en skicklig och rutinerad åkare. Inte hut tal om det. Men så länge han inte har check på den mentala biten, är han inget säkert kort för att vinna GP. Minsta lilla det går honom emot, så visar han upp sina sämsta sidor, både på plan och utanför plan.


Det som var riktigt roligt idag var att Antonio Lindbäck tycks ha vuxit till sig. Jag gillar den killen, skön stil han har. Det ser inte längre ut, som om cykeln är ute med honom och åker. Fullständigt orädd och respektlös, gör honom till ett roligt vinnarkort att invänta.


Fredrik Lindgren. Tja, vad säger man. Han som sopade backen med alla här på Ullevi, utom i finalen där han blev tvåa, har haft lite hawaii-stil sedan dess. Glimmar till rejält ibland. Fingers cross, att han skall hämta tillbaka terrängen i år. Det är något som inte stämmer. Lite mental träning tror jag skulle göra susen, han tycks ha tappat lite av den där självklara tilltron, som han tidigare hade.


Men Andreas Jonsson... Jonsson, Jonsson. Du kommer att bli min hörnsoffas slutliga död, om du inte får ordning på grejorna snart. Förra året, GP-silver. Nu vill jag se dig på prispallen högst upp!


Jason Crump, verkar inte vara helt i form i år heller. Såg lite blek ut idag, gick förvånande nog inte ens till semifinal.


Den vilda ryssen Emil Sayfutdino har en farlig åkstil, man bara förväntar sig att det skall bli krascher kring och med honom. Men duktig är han, men måste få mer rutin. Hoppas att det inte blir en massa krascher i år också.


Chris Holder, som jag trott skulle vara ett riktigt starkt kort i år. Såg också lite väl blek ut idag. Få se vad säsongen har med för hans del.


Kenneth Bjerre, den stackaren, som såg ut som en lergubbe här på Ullevi, tycks ha fortsatt olyckan på sin sida. Cyklar som inte kommer iväg från start. Kan det egentligen bli värre än så. Liten vass och körduglig. Få se om han glimmar till rejält i år.


Jaroslaw Hampel, är som han är. Duktig när han är duktig, men rätt ojämn. Precis som många av förarna i GP-speedway.


Det året som Tony Rickardsson höll på vela sig, om han skulle stiga av eller inte mitt under GP-serien, då hade Hans Andersson varit en klar kandidat på GP-pallen. Men fick komma in alldeles för sent för att hinna göra något åt situationen. Riktigt synd! Sedan dess ser det rätt kört för hans del, till en pallplats. Han får inte riktigt till det.


Chris Harris, jag skall inte säga vems vildhavre vi liknar honom vid. Men det är ett internskämt i soffhörnet. Han är duktig men lite för ojämn för att vara ett säkert kort.


Peter Ljung, tja, vad säger man. Han står väl på tillväxt helt enkelt.


Men jag undrar var den polske norrmannen tog vägen: Rune Holta! Herre min salige, när han vann här på Ullevi, trodde jag att jag skulle pinka på mig av skratt. Det var nära nog att kriget mellan Norge och Sverige var ett fullbordat faktum. Rune Holta snuvade nämligen segern av Fredrik Lindgren, som dessförinnan hade tagit precis varenda heatseger. De dåliga förlorarna på läktaren tyckte att norskan, skulle sjunga den polska nationalsången och vifta med den polska flaggan istället. När hon stämde upp den norska nationalsången och viftade med den norska flaggan, hade de dåliga förlorarna fått nog. Spetsfyndigheterna bollades som kanonkulor på läktaren.

Om jag inte får se hela nästa GP-tävling på TV den 28 april från Lezsno, kommer jag personligen att åka upp till TV-huset och....

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar