Google+ Followers

fredag 10 december 2010

Wikileaks - Fredrik Reinfeldt och Jimmie Åkesson. Dvs. veckan som gick.


- den 10 december 2010, kl 16:29

förstora
Stadsministern Fredik Reinfeldt flimrar förbi i TV-rutan. Han både ser ut och låter som en desillusionerad jycke, som blivit av med sitt saftiga köttben.

- Det blir en permanent neddragning. En julhälsning från Thomas Östros (S) och Jimmie Åkesson (SD) till regeringskansliets anställda, låter Fredrik Reinfeldt (M) meddela.

Vad Fredrik Reinfeldt däremot glömde bort i hastigheten, när han slängde ur sig denna groda: Var att regeringskansliet tagit på sig en alltför stor "kostym" och denna alltför stora kostym har fått till konsekvens, att kostnaderna för regeringskansliet har stigit med en och en halv miljard på fyra år, visar Rapports granskning. Sverige har numera Europas största regering och kostnaderna för Alliansens eget regeringskansli ökar år efter år till rekordnivåer. Det rimmar illa med att samtliga skolor, vård, sjuka, arbetslösa etc. fått och kommer att få vidkännas otroliga och smått svindlande neddragningar.

Jag vet inte men nog känns det som om moralen och eftertanken är obefintlig bland höghastighetsfolket, som fått upp ångan rejält under fotsulorna i de flotta korridorerna. De har nu hamnat mycket långt ifrån den vanliga lilla människans värld. Den värld som de är satta att styra.

Men det blir ännu mer konstigt, när jag tänker på den sorgsna jycken. Därför att Jimmie Åkesson är inte sprungen ur de nazistiska leden, utan kommer raka vägen ifrån Moderaternas ungdomsförbund! Det är där Jimmie Åkesson fått sin politiska skolning raka vägen in i riksdagen! Det tycks den allmänna mobben och stadsminister Fredrik Reinfeldt totalt ha glömt bort.

Det får mig osökt att tänka på Nobelgalan, som nu med all säkerhet är en institution och företeelse, som överlevt sig själv med råge. Någon fråga om moral, eller vett & etikett synes inte gå att uppbringa, även om man är försedd med ljus och lykta.

Det har också de senaste veckor blåst korsdrag genom korrupta och glappande foderluckor. Det har vi kunnat se genom alla avslöjande dokument som Wikileaks har publicerat. Men den senaste veckan har det urartat rejält. Är det då av ondo?

Nej, jag kan faktiskt inte med bästa vilja i världen tycka det. Det är snarare hög tid att alla som satt sig på sina alltför höga hästar lär sig en gång för alla, att oärlighet och maktspel är ingenting som de självsvåldigt skall ägna sig åt. I mina ögon är de här pajasarna, som Wikileaks läckt ut uppgifter om, färdiga för att utträda ur allt som har med världens väl och ve att göra. Dylika människor är inte mänskligheten betjänta av. De har redan bidragit med alltför mycket elände i världen.

Helt sjukt blir det också när man inser, att nu har åter "storebror" USA lilla lydlandet Sverige hårt i strypkopplet. Hårresande blir det dock när man får klart för sig, att det svenska rättsväsendet, IGEN, har använts till dessa syften! Hur f@n är det rent ut sagt ställt i det här landet, som alltmer börjar anta formerna av en riktig bananrepublik.

Jag har aldrig under hela min levnadstid och det börjar bli många år nu, hört talas om att man gått ut med en internationell och i Sverige publicerad efterlysning efter någon som är misstänkt för sexualbrott. Inte ens krigsförbrytare får en sådan uppmärksamhet, som nu Julian Assange fått.

Sedan att USA och Hillary Clinton skitit i det blå skåpet lär inte ens ungarna på dagis ha missat.

För egen del överväger jag allvarligt Mastercard och Visa, sedan de vägrat att förmedla pengar till Wikileaks. Det Julian Assange anklagas för här i Sverige rör enbart honom som person, inte Wikileaks. Det är helt otroligt att den totalt skrupelfria bankvärlden, leker polis och stiftar egna lagar. Det är ungefär som om Telia, skulle tala om för sina kunder, att du får inte ringa till den och den, därför att de är dumma.

BAH! säger jag bara.

Genom den växande bojkotten mot organisationen är Flattr ett av få sätt att donera till Wikileaks. Företaget skapades av Peter Sunde, känd från fildelningssajten Pirate Bay, och Linus Olsson. De fick i förra veckan ekonomiskt stöd av tillväxtmyndigheten Vinnova för att påskynda en internationell expansion. Företaget förmedlar bidrag och mikrolån till organisationer i hela världen. I Wikileaks fall går de till en stiftelse i Nederländerna, som stöttar organisationen juridiskt. Men Wikileaks är inte en organisation i formell mening.

Jag vill inte föregå någon brottsutredning, den skall ha sin gilla gång. Men Julian Assange är ännu inte dömd, eller ens hörd om påstådda brott. Det är rent anmärkningsvärt det som dessutom förekommit i de turer som varit kring förhören med Julian Assange. Det höjer verkligen inte förtroendet för det svenska åklagarväsendet heller.

Jag säger som Thomas Di Leva sjunger: "Vem skall jag tro på?"


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar