Google+ Followers

lördag 9 maj 2009

Weine Backman eller Tommy Nyström,

den 9 maj 2009, kl 17:53


vem av dem har rätt?

Hade nu spelmonopolet inte funnits, hade jag genast öppnat vadslagning om vem som har rätt. Inte hut tal om annat!

Men nu äger "farbror" staten spelmonopolet och genast har den goda affärsidén grusats. Sucka, mitt hjärta. Sucka...

http://www.nsd.se/nyheter/gallivare/artikel.aspx?ArticleId=4620181

Solklart är att det beror väl på hur man räknar ut saker och ting, dvs. på vilket sätt man gör sina beräkningar. Det kan väl vara därför som herrarnas åsikter går vitt och brett isär.

Kommunalrådet Tommy Nyström kanske räknar vad som i skattepengar och intäkter kommer in till kommunen genom gruvnäringen och vad gruvnäringen kostat kommunen i reda pengar. Men också gör den jämförelsen vad övrigt som finns i intäkter för kommunen och som inte har med gruvnäringen att göra. Tar man hänsyn till detta är jag nog benägen, att hålla ett starkt kort på att kommunalrådet har alldeles rätt och faktiskt vet vad han talar om.

På vilket sätt som Weine Backman däremot har räknat ut saker och ting har jag lite svårt att greppa. Är det så att han suttit med LKAB:s och Aitik:s årsberättelser i sitt knä och filosoferat, då kan jag förstå det bättre. Men vad det resultatet däremot skulle ha med Gällivare kommuns kassa att göra, det är däremot en smärre gåta för mig.

Önskvärt i det här fallet vore väl att båda herrarna, presenterade någon form av uträkning för allmänheten, hur de var och en kommit fram till sina resultat. Då skulle nog också denna debatt mellan herrarna kunnat förstås av gemene man och inte bara bli ett nytt pajkastande.

Sedan behöver man knappast betvivla, att det här är fråga om det vanliga, som förekommer inom politiken och som kan bli nog så tröttsamt, att lyssna till för dem som inte är intresserad av politiskt tjabbel och interna strider.

1 kommentar:

  1. Det finns 1 kommentarer.

    Några presentationer på något som är obekvämt att föra fram för folket kommer vi aldrig någonsin att få se i vår kommun, Oavsett om det handlar om LKABs miljödödande framfart eller kommunpamparnas/Fjantarnas framfart, Det är för stora fel som begåtts i vår kommun på flera plan och nu försöker man släta över detta med diverse hack-kycklings-undanmanövrar. Lägg ner energi på att återställa kommunens ekonomi genom stenhårda krav mot LKAB, de måste komma krypande förr eller senare när marktillstånden tryter...
    Anmäl >Tystnaden Talar ! (2009-05-11 07:05:55)

    SvaraRadera