lördag 28 maj 2011

Vårt dagliga bröd giv oss idag

- den 28 maj 2011, kl 12:10

och förlåt oss våra skulder, såsom ock vi förlåta dem oss skyldiga äro... (typ).


I brevlådan singlar det ner allsköns facktidningar, beroende på detta hushålls yviga vyer. I en av dem framgick det att det var problem för lärarna att förklara negativa tal för eleverna.

"Va´ i jisse namn?" tänkte jag. "Problem???"

Det kanske inte är undra på att det finns mobillåneträsk, ökade ärenden hos kronofogden och TV-program där privatpersoner får hjälp att kunna räkna ut och förstå negativa tal.

Har man en inkomst på t.ex. 17 000:- är det svårt att få det att gå ihop om man har utgifter för 25 000:- varje månad. Det vet i alla fall varje person som har det knapert, eller någon gång i livet haft det knapert. Då räcker det inte ens med att leva på ris, eller makaroner i storförpackning.

Vill man nu bli en riktig räknestjärna, skall man skärskåda stadsmakten och deras företag. Då gäller det förstås, att ha ett förlåtande drag inom sig, av typen "såsom ock vi förlåta dem oss skyldiga äro". Om man nu blivit drabbad.

Men efter succén med att låta arbetslösa och oföra betala skattesänkningar för alla krösusar, tycker jag att det börjar bli hög tid för ytterligare en reform i sann svensk folkhemsanda:

Beskatta de hemlösa, vett ja´!

Deras inkomster har faktiskt fördubblats sedan panten på tomburkar ökade från 50 öre till 1 krona. Det är väl inte mer än rimligt att de är med och betalar den solidariska folkhemsandan.


Eller gör som Ingvar Kamprad. Han låter personalen samla in pengar i sin avlidna mors namn, medan han själv snuvar de anställda på utlovad bonus. Det är ett raffinerat sätt han gör det på: Han köper lastpallar bara för att lyckas snuva de anställda på den bonus de slitit för att kunna få. - Hans senaste utspel får det att vända sig i magen. Nu skall man tycka synd om honom också, sedan han blivit gruvligt avslöjad vilken sniken krösus han

1 kommentar:

  1. Länk http://www.nsd.se/nyheter/artikel.aspx?ArticleID=6194488
    undra hur många äldre människor som skulle gå i samma skuldfälla?
    Anmäl >nyhetsFLORA (2011-05-31 00:25:04)

    det du tar upp borde finnas med i skolundervisningen. Alltför många har noll och ingen koll på inkomster och utgifter, de kan inte ens göra en egen budget. Det blir väl så när man redan i 7årsåldern förses med mobiltelefoner och inte har något hum om ekonomi.
    Anmäl >negativa resultat (2011-05-31 00:18:10)

    SvaraRadera