Google+ Followers

lördag 21 augusti 2010

Varning! Detta är ej någon läsning för

- den 21 augusti 2010, kl 03:03

känsliga personer!

Vissa bloggar funderar jag mer över än andra, OM jag överhuvudtaget skall våga sätta dem i tryck. Det här är definitivt en av dem!

Ibland måste jag medge att till och med jag kan se ut som en korsning mellan idisslande ko och ogräshacka. Jag tror att mina ögon rör sig försiktigt, i tron om att jag bara skall kunna konstatera, att jag nog trots allt ligger hemma i min säng och att detta egentligen bara är en osedvanligt skruvad dröm. Så skruvad att den kvalar in i någon av alla mina manus, som det numera dräller av.

Ändå är det så att jag har jobbat med "grova kalibern". Det jag inte hört inom fängelsemurarna är ännu inte "uppfunnet". Jag lovar. Men ändå, kraschlandar mitt eget mediokra intellekt, när jag möter någon som har en helt främmande "högskoletillhörighet", än det jag min pappskalle förväntar mig. Jag har lite svårt att göra den tankebubblan, att den här personen snart rumlar runt i sjukhuskorridorerna med en läkarrock på sig. Men så är det alltså och det får mig att inse, att jag håller på att bli en kvarleva från något som inte längre är gångbart.

Än en gång, nu återger jag bara och DU är redan förvarnad om att det här inte är någon läsning för känsliga personer.

Det finns mycket klara föreställningar om ditten och datten. Ta t.ex. det här med att skaffa barn, eller leva "svenne-liv". När jag så intar den här ko/ogräshacke-looken, kommer det självklara och "naturliga" svaret i retur:

Det finns uppenbara risker med att föda barn. Har man fött barn får man aschlen, som ser ut som ladugårdsväggar och hängbröst, som man kan trampa fast under fotsulorna, eller i stilettklackarna. Men det finns värre saker ändå, med svensson-livet, därför att det finns också vissa sysselsättningar som definitivt går bort!

Den här hårdkokta damen, hon ligger hellre utslagen under en parkbänk, eller i ett cracknäste i Bergsjön än kollar på Isaac Grünewalds tjocka tantporträtt i det förhatliga stället: Göteborgs konstmuseum. Det finns också de som hellre kollar in extrapriserna på Lidl än beträder konstmuseets lokaler. Därför att där ränner det bara en massa gamla kulturkärringar iförd långa linnekjolar från Gudrun Sjödén. En av dessa "rainy days" hade den här hårdkokta tydligen släpats runt av den f.d. tillika "till och från pojkvän", eller vad han nu skall tituleras som. KK, tydligen ibland, beroende på hur frekvent han har varit med henne, eller slarvat runt med sitt lilla privata harem.

Anledningen till besöket var att den f.d. onämnbare "pojkvännen" skulle lämna in en bildanalys och då fanns det tydligen inget utrymme för tung narkotika. Efter att ha släpats runt på HELA jävla konstmuseet var det så äntligen dags att dra. Hon tyckte naturligtvis att hon var värd en handfull Stesolid och en kvarting ugnsrengörning. Men den f.d. onämnbare "pojkvännen" hade även ett svenskaarbete, som skulle lämnas in. Det betydde ett genomlidande av en filmatiseringen av "På västfronten intet, nånting, pungkula", jag vet inte, filosoferade hon vidare.

Hon intygade att den f.d. onämnbare "pojkvännen", som förut varit mer kriminell än en härlig kompott av Svartenbrandt, Arklöv och Zethraeus, mer påtänd än Courtney Love och ungefär lika trogen som Tiger Woods, då varit allt annat än rolig. Men på den tiden påtvingade han aldrig henne att bevittna sätesbjudningen av en rapphöna i alla fall, på Göteborgs konstmuseum. Signerad av Bruno Liljefors.

Vad hon ser hos honom är ibland lite svårbegripligt, lugnt sagt. Därför att en av dessa beskrivningar av honom skall sent omsider glömmas.

Det var när hon blev upphämtad av honom en gång. Han var då iklädd bruna gabardinbyxor, en sån där tröja som tävlingscyklister har. Jävligt tajt med sportdryckreklam och vädringshål i armhålorna och stålhätteskor. Av någon oförklarlig anledning hade han dessutom stigit ur bilen för att möta henne. När hon närmade sig och insåg att flanen i Lucozade-tröjan inte var Lance Armstrong, som snott Arne Hegerfors byxor utan hennes egen f.d. onämnbare "pojkvän" uppstod allt annat än ljuv musik.

- Asså vad fan gör man, när man själv lusläser franska Vogue, kollar in höstens trender redan i mars och planerar semestern efter modeveckan i Milano och ens pojkvän ser ut som om han ramlat in i en UFF-container, rumlat runt och ramlat ut?!

Men säger hon det? Nej, nu skärper hon till sig lite och frågar honom försiktigt:

- Tvättvecka, eller? Inga rena kläder?
Han ser förvånad ut.
- Nej, jag har köpt nya kläder...
- Har Susanne Ljungskog börjat sälja kläder? undrar hon då torrt.
- Vem är det?

Maaaaan vad han är trög! stönar hon ur sig och fortsätter: Jag är helt ointresserad av all sport som inte har med bilar, boxningshandskar eller crack-pipor att göra, men t.o.m. jag vet att Ljungskogskärringen vann VM i sån där cykla-runt-i-ringen.

- Kommer du ihåg den där gamla TV-serien Albert och Herbert? undrade hon fortfarande med garden halvsänkt till den f.d. onämnbare "pojkvännen" . Eller slutar din allmänbildning vid nuvarande statsminister, huvudstad i Finland och fotbollslandslagets målvakt?
- Finland? Målvakt? Olof Palme?
- VARFÖR I HELA HELVETE HAR DU HERBERTS BYXOR PÅ DIG???

Han blir tyst. Hon med och undrar själv varför hon fick ett sånt enormt utbrott. Men så får hon syn på byxorna. Såna byxor som halvalkoholiserade lös-snus-snusande blottare har när de runkar i parker. Och cykel-tröja. Och stålhätteskor.

- Allvarligt talat, säger hon till honom. Ramlade du in i garderoben, fastnade i din farfars gamla byxor, fick en black-out, rånade en sport-souvenir affär och kom sedan hit och hämtade mig?

Han ser nu enligt rapporten sur ut.

- Men skorna är snygga i alla fall, eller hur? försöker han trevande.
- Skorna är jättesnygga. OM man skall bila i betong, eller montera byggnadsställningar.

Det hela slutade med att den f.d. onämnbare "pojkvännen" insisterade på en romantisk middag, på en uteservering. Där alla kunde se, att hon var på "dejt" med någon som hade svettgaller i armhålorna. Men efter att hon hade tillbringat större delen av middagen under bordet förstod han, att situationen var ohållbar och lovade byta stil. Så nästa dag blev det en shoppingtur, som resulterade i ett par jeans, som han inte kunde dra upp till bröstvårtorna och snöra åt. Ett par tygskor. En Tiger t-shirt. En snygg cardigan.

Hans enda kommentar var:

- Jag ser ut som en bög...

Bög är klar förbättring från runk-gubbe/ tävlingscyklist/ betongarbetare. Bög har smak. Runk-gubbe är snuskig. Tävlingscyklist pissar på sig under långlopp. Betongarbetare får tinnitus, blev hennes slutliga omdöme. Dock inte högt uttalat till den f.d. onämnbare "pojkvännen". Ty, även rappa "foderluckor" har sina stängningskriterier.

Efter att ha "insupit" livets realiteter hur högskolestuderande kan låta, är jag djupt tacksam över att jag själv inte råkat ut för det på det högst privata planet. Därför att jag börjar inse att jag börjar bli "toleransinkonsekvent" och skulle nog få ett större hjärnsläpp om detta skulle tillhöra vardagen i mitt privatliv.

Men dylika konfrontationer gör också, att jag nästan tycker att killen med de snedställda Doc Martenskängorna, svart fotsid Gestaporock, ballerinakjol och kalsingar som genomgått en kattkvart för 1000 hemlösa kattor, förefaller tämligen normal. Trots kronan på verket, med hans svart/lila/flik/taggiga/40 cm frilla. Den står rakt upp, fråga mig inte hur det är möjligt, men den gör det. Frillan har dessutom stora likheter med det som fabriceras i stålfabriken, som gör kapblad och industriella klingor. Hans övriga gimmick och utseende påminner starkt om ett "olycksfall i arbetet" vid säkerhetsnåls- och häftklammerfabriken. Det är inte heller många millimeter hud som inte är intecknad av perforeringen. Det finns också en hel del gamla uttöjda hål, som vittnar om att han också kommit i kläm för någon vettvilling med hålslagsapparaten i högsta hugg.

Tro det eller ej, men han försöker sig på franskt maner, när han tar sig en klunk ur den medhavda ölburken, med lillfingret spretande som gamla fina Östermalmstanter. Ölburken brukar han klämma i, så att den låter, när den buktar sig in och ut. Så håller han på tills den är tom. Då bränner han av en ljudlig raaaaap! Ciggen hänger konstant pyrande i ena mungipan och sannolikt är det den, som har fått de hårt sminkade ögonen att rinna av tusch. Betraktelsen är sammanfattat: ett kronvrak, eller ett övervintrat "DET", som somnat med årsförbrukningen av smink på en och samma gång och efter en minst sagt rejäl röjarskiva.

Men sanningen om honom är säkert något flatare än så. Han är säkert bara en av alla uppköpare av öl och sprit från någon långtradarchaffis vid Stig´s Center och är säkert bara ännu en vilsen själ, som inte bestämt sig för om han skall bli fordonsreparatör, hjärnkirurg, eller kanske rent av bara en helt vanlig svenssons. Han kanske rent av är högskolestuderande han också, fastän jag ännu inte har lyckats klura ut det.

Ja, det är mycket "högintressant" som kan flyta runt i en storstad, utan att man vid en första anblick kan inse det.


(Jag hoppas att ni kan njuta av den vackra bilden iaf. Får ni inte fram den så gå in via "bloggar" och klicka fram till min blogg, då brukar det funka med att få fram bilden.)

2 kommentarer:

 1. Debatten startad av Sedan början av sommaren 2008 sprayas vi i stort sett dagligen med CHEMTRAILS från militära och andra flygplan.
  Startad: 2010-08-21 08:41:05

  Det finns 8 kommentarer.

  "Rotborste och såpa" Om jag rysrös ...?! Nej då, inte alls! *skrattar gott!* Varför skulle inte kvinnor kunna "svänga med runda ord" som vi killar?! Det ska vara ruter och stake i kvinnan! ;)
  Anmäl >Julle (2010-08-22 14:03:26)

  Malmbergaren, vad är det som är obegripligt? Jag tycker det låter som om Gun träffat på de här personerna, som världen tycks få allt fler av.
  Anmäl >Frågvis (2010-08-22 11:53:14)

  Det var riktigt kul att läsa din blogg. Har inte gjort det tidigare, tycker att du borde få ut en bok..
  Anmäl >Aimo (2010-08-22 08:02:12)

  SvaraRadera
 2. Imponerande att det går att skriva så mkt.. obegripligt.
  Anmäl >Malmbergaren (2010-08-22 05:17:21)

  Julle, läs nedanstående citat, som är urklippt ur bloggen: "Än en gång, nu återger jag bara och DU är redan förvarnad om att det här inte är någon läsning för känsliga personer".

  Jag anar mig till att Julle,rysrös åt alla fula ord och attityden... du kanske drömmer om att ha adressen till den där hårdkokta bruden. Snygg brud, dock inget för "snälla pojkar". Men det kanske framgår av texten...typ.
  Anmäl >Rotborste och såpa skall man skura vissa läkarstuderande i munnen med! (2010-08-21 20:22:51)

  k nice
  Anmäl >n (2010-08-21 13:13:18)

  Hade ingen aaaaaaaaaaaaning om, att du kunde ta så fula ord i din mun?!! Fyyyyyyyy på Dig Gun! ;)
  Anmäl >Julle (2010-08-21 10:44:21)

  Kanske la du Gun in den där bilden med chemtrail för att locka fram inlägg om det ruggiga som på himlen sker. Igår var de liksom många gånger under sommaren ordentligt i farten över där jag bor, mullrade till och från under ca timma, tjöt ibland. Var mulet men senare sprack molntäcket upp. Då syntes bara ett i farten. Lämnade tjock kondensstrimma efter sig. Den spred sig och neråt från den hängde som ett draperi. Det blå i skyn skymtade genom tunt dis, chemtrail som spridit sig så pass. Vissa hade bildat korrugerade sk moln.
  Anmäl >Sedan början av sommaren 2008 sprayas vi i stort sett dagligen med CHEMTRAILS från militära och andra flygplan. (2010-08-21 08:41:05)

  SvaraRadera