Google+ Followers

tisdag 20 december 2011

Vad är det som pågår inom hela Gällivare kommuns förvaltning?


Hur kan det komma sig att Top-bostäder har så dålig ekonomi och ändå har så eftersatt lägenhetsbestånd?


Blir det bättre av att sälja ut ett lägenhetsbestånd till "bra pris". Till LKAB är det väl som kommunalrådet menar. LKAB som redan har havererat hela bostadsmarknaden och förutsättningarna för en bra samhällsutveckling i kommunen. Vad är det som blir till det bättre av att fortsätta, att göra fortsatta och ännu sämre affärer?

Många människor i kommunen verkar lida av hypokondri med ett "kung Midas syndrom", inte minst de som sitter vid spakarna och skall föra skutan framåt. Vad katten spelar det för roll om så Kung Midas, LKAB, skär guld med täljkniv, när kommunens skattebetalare fortfarande är de som går på knä pga. det som gruvans utveckling fört med sig.

Det hela är så märkligt att man nästan vägrar att tro att det är sant. Vilka amatörer är det som är "pappa" till det här rent ut sagt pinsamma resultatet inom Top-bostäder. Det kan jag inte sluta att undra över. I och för sig vet jag redan svaret, det är glada amatörer som driver ett bostadsföretag, så är det. Därför att det vet varje människa med någon form av skolning, att det är totalt omöjligt, att få en black om foten om man äger ett fastighetsbestånd och mark av denna dignitet. OCH ändå ha både ett eftersatt underhåll och gå på knä, i ett läge där lägenhetsbristen är total. Man kan inte vifta omkring med ursäkter om djupdykning i ekonomin/eller tidigare konjunktursvackor. Den som har en framförhållning råkar inte ut för dylika saker.

Skulle det finnas någon som helst sanning i det som nu VD:n och även kommunalrådet vill låta påskina, då skulle dylika fastighetsbolag, som t.ex. Wallenstams aldrig någonsin kunnat existera. http://www.wallenstam.se/om/ Jag känner till Wallenstam redan i dess linda och jag vet precis vad de har gjort under åren. Det är tvärtemot vad Top-bostäder gjort!

Så kära revisorer och hierarki inom Top-bostäder. Korten upp på bordet, tack!

På tal om bord:

Skall man slå sig för pannan? Nu igen?

Nej, det är ingen idé. Vad det hela handlar om framstår nog alltför klart för att man ens skall behöva ta till en sådan åtgärd. Dessutom är det så, att om man skulle slå sig för pannan varje gång man upptäcker ny galenskap. Ja, då skulle man gå omkring med konstant hjärnskakning.

De här kommunnissarna de har beviljat sig själva en arvodeshöjning, som en vanlig svensson inte ens kan drömma om att få i sitt lönekuvert. Sedan nu när kalaset skall betalas, då har man inte ens räknat ut om man faktiskt har råd med det!

Det är ungefär lika intelligent, som att lova sin 4 åring 14 miljoner i veckopeng och inte ha en susning om att pengarna måste kunna ta någonstans ifrån.


Men så dumma är inte de här arvodeshöjarna, de vet vart de skall ta det ifrån. Det är mycket som redan är eftersatt och värre lär det bli.

Det hela påminner inte om något annat än "när katten är utmanövrerad dansar råttorna på bordet!"

I Gällivare kommun, där är det ett rasande tempo på dansen i hemliga klubben. De är så festliga att de kallar det för ”demokrati” också.

Det är satir på hög nivå. Satiren är ju som bekant snäppet värre än ironin...2 kommentarer:

  1. Ja du Gun, det mest märkliga i kråksången är att gemene man röstat dit dessa minst sagt korrupta kommunpolitiker. Dessutom i majoritet.
    Det är så man funderar om det varit valfusk eller om folket rent av tappat vettet?.

    SvaraRadera
  2. Bror och jag misstänker korruption i valberedningen, enl. våra uträkningar så borde Moderaterna och SKP tagit hem valsegern.

    Vid nästa val sopar vi rent....

    SvaraRadera