Google+ Followers

onsdag 12 oktober 2011

Uppbär du något från försäkringskassan, arbetsförmedling, arbetslöshetskassan etc. riskerar du fängelse på straffskalan om du gjort dig skyldig till samma sak som Håkan Juholt.


- den 12 oktober 2011, kl 20:41


Personligen blir jag jätteförvånad om Håkan Juholt blir fälld för något brott, eller den startade utredningen överhuvudtaget leder någonstans. Därför att svenska politiker i riksdag och regering har gjort sig själva undantagna från de lagar, som de instiftat för gemene man.

Överåklagaren Nils Rekke, berättade häromdagen, att i utredningen bakom bidragsbrottslagen ingick inte i direktiven, att ta med riksdagens kostnadsersättningar. Man behöver inte vara raketforskare för att förstå att politikerna själva, oavsett partitillhörighet, inte tänkt sig någon likhet inför lagen. Det har ingen som helst betydelse om man tjänar 144 000:- eller
8 000:- i månaden, det är ändå fråga om exakt samma sak: bidrag eller ersättning.

Det är verkligen beklagligt att man sätter sig själva över lagen, men också väldigt utmärkande för hur politiker fungerar, när de väl sitter på sina positioner och blivit ”något”. Därför att vare sig du som normalsvensk uppbär bidrag från CSN, arbetslöshetskassa, försäkringskassa etc. kan du inte komma undan med det som Håkan Juholt nu glider vidare på den politiska räkmackan, under ursäkten att han inte medvetet gjort sig skyldig till något. Hur många gånger har vi inte hört det tidigare från högt uppsatta svenska politiker och maktpersoner. De har aldrig någon som helst aning om någonting och bedyrar ivrigt sin oskuld och det värsta är inte det. Det värsta är att de får möjligheter till att göra det, fortsätta med det och dessutom kommer undan med det.

Det som blir ännu mer förvånande är att man kan sitta och fundera över det alltmer utbredda politikerföraktet. JA, herre jisses, vad konstigt! Hur mycket rötägg finns det egentligen, som nu hamnat på den här politiska listan under årens lopp? Det har blivit illa. Jag känner att idag får man vara överraskat glad om man träffar på politiker, som är det av rätt skäl och med gamla hederliga värderingar i behåll.

Jag har med ett visst intresse följt utvecklingen kring Håkan Juholt. Hittills har den gått precis som jag förväntat mig. Fler och fler stenar som man vänt på i media har det dykt upp ännu mer smolk. Men jag blir inte förvånad om ännu fler stenar kommer att vändas med resultat. Därför att nu har media fått upp vittringen. Men det räcker inte med det. Inom de socialdemokratiska leden har man börjat tala om "time-out", några talar om politiskt förbrukad.

Vadå "time-out", tänker jag. Vill man sänka den svenska socialdemokratin för gott, så är det ett bra sätt att låta Håkan Juholt sitta kvar, eller bara ta en "time-out". Finns det verkligen någon normalfuntad människa, som har någon som helst tilltro till det här spektaklet längre, mer än möjligen de som av gammal tradition röstar S.

Byta fot i vartenda läge, så fort det blåser det minsta lilla motvind, eller inte stå för sina partipolitiska ideal och svika sina egna led. Det är ett betydligt större svek mot de egna socialdemokratiska väljarna i mina ögon. Därför att en framträdande politiker är trots allt bara en galjonsfigur och inte innehållet i ett parti.

Socialdemokratin gjorde ett misstag, när man helt abrupt slängde ut Mona Sahlin i kylan igen, eller gav Thomas Östros en dolkstöt i ryggen. Hade man skött det här på ett snyggt sätt istället för att ha eld i baken och finna ut några syndabockar för ytterligare ett nederlag i valet, som man själv dessutom arbetat flitigt för, hade mycket varit vunnet.

Det har blivit något allvarligt galet, när en partiledare blivit en kultfigur, som i någon form av dokusåpa. Den här sjukan den har tyvärr spridit sig vidare till övriga partier med dålig självinsikt. Det hela är mycket enkelt. Kan man inte saluföra den partipolitik man har spelar det ingen som helst roll vilken figur man än har vid rodret.

Kan man inte gilla de regler vi har instiftat i det här samhället, utan gör sig till ett spektakel över att man inte kan sitta, eller stå bredvid den eller den, då har man lite förstått vad demokrati är. I det här fallet är det bara att gilla läget, förstår man inte det har man inget där att göra och blir sålunda bara en barlast inom det egna partiet, liksom partiet själva kommer att bli i slutändan för den svenska demokratin. Därför att medan man tjurar, som en liten bortskämd barnunge, som pysslar med vuxenmobbing, får motståndaren fritt utrymme att framföra sitt budskap.

Börjar siffrorna i skomåtten bli högre än IQ:n?

1 kommentar:

 1. Debatten startad av Nej tack till en socialOdemokratisk stadsminister
  Startad: 2011-10-13 00:11:26

  Det finns 4 kommentarer.

  ...om ni tillskansat er för mycket bidrag i någon form...och det uppdagas...räcker det att be om ursäkt, då är ni förlåtna.

  ...sedan får ni en stab runt omkring er som hjälper er att hålla ordning på er privatekonomi..och skriva reseräkningar mm..så att lönen på 144.000 räcker till för egna utgifter..allt finansierat med skattemedel..Det är demokrati på hög nivå det..
  Anmäl >Farbror Jalle...gör en Juholtare.... (2011-10-14 05:12:46)

  så sant pantar man sina egna partikamrater är det illa. förstår inte sossarna att han inget är att lita på vete gudarna.

  Men i övrigt börjar det bli väl många poster.det här är inget nytt dessutom utan satt i system.det är inte längre bara lägenhetsersättningen för övernattningslägenheten tillsammans med kul-bon
  Anmäl >politikerna måste lyda under samma lagar och regler som vanligt folk (2011-10-13 17:10:05)

  man kan inte vara omedveten om man begär full ersättning för en övernattningslägenhet om 4 rok där särbon oxå bor.
  lägger man hela räkningen på skattebetalarna skall man dömas punkt slut!
  Anmäl >nu får sossarna använda hjärnan! (2011-10-13 00:32:01)

  Jag vill också ha en"övernattningslägenhet" på 4 rum & kök + "sängvärmare", som skattebetalarna betalar hyran för. Så det där lilla extra=det normala boendet också på annan ort.

  det är bara att be om ursäkt och sedan skall allt vara glömt och ur världen. Din kollega på nsd han tror på en konspiration mot Juholt!? han vet väl inte hur det gick till när juholt kom in på scen
  Anmäl >Nej tack till en socialOdemokratisk stadsminister (2011-10-13 00:11:26)

  SvaraRadera