Google+ Followers

tisdag 9 augusti 2011

"Tomma Rums" utställning sommaren 2011, där skulle jag och dottern medverkat med en del lokalanknutna alster.

Påbörjad - jag sökte med ljus och lykta för att hitta rätt malmvagnsmodell som vi räknat många gånger i min barndom nere vid Kulleporten.

Jädrans pillande och ändå inte klar. Inte helt lätt att få fram rostig malmvagnsyta. Men nu finns det färdiga alstret klart, men det kommer jag inte att sätta ut här på bloggen. Det sparas till annat ändamål.


- den 9 augusti 2011, kl 16:44

Trots att vi p.g.a.. saker och ting som inte gått att påverka, inte själva hade möjligheter att medverka på plats i Malmberget, gick allt ändå att ordna via mycket välvilliga personer runt omkring.

Bl.a. lovade Tord Pettersson att ta emot våra tavlor, som vi tänkte skicka upp med Bussfrakt. Han skulle ombesörja, att de kom ner till "Stacken" under fredagen den 12:e augusti. Vare sig hos honom, eller deltagarna i "Tomma Rum" hakade det minsann inte upp sig. Men så hade jag och Tord ett litet snack om vad man skulle kunna tänkas göra med tavlorna. Eftersom det nu bara skulle kunna hinna bli fråga om en enda dags utställning, på lördagen den 14.8, innan det hela var slut med "Tomma Rum".

Därför ringde jag "solstrålen" och fd. klasskompisen genom folkskola och läroverk, Lars Israelsson, kultursekreteraren i Gällivare kommun. Den person som väl får man förmoda är den som skall föreställa den som sköter kulturansiktet utåt i kommunen. Men där kunde jag "sticka och brinna" rent ut sagt. Jag fick inte ens prata till punkt, han avbröt mig ideligen och ville absolut bara avsluta samtalet. När jag försökte ställa frågor om den kulturvecka, som skulle vara i oktober hur det var med den. Blev upplevelsen etter värre, han tyckte än en gång, att jag kunde fixa mina egna utställningslokaler. Hur dum var jag egentligen, det kunde jag väl begripa...

Jag försökte åter få in spåret på om det var möjligt att ... längre än så hann jag aldrig, när han på nytt snoppade av samtalet. Jag t.o.m. frågade honom ett par gånger, om han inte skulle kunna tänka sig att lyssna på mig tills jag hade förklarat färdigt. Pratat färdigt. Men det var banne mig stört omöjligt!

Efter att ha blivit bryskt avsnoppad ett otal gånger blev det hela rätt makabert. Ringa och prata med ett kulturansikte utåt i en kommun och få känslan av att här var det en ilsken och pinknödig grizzlybjörn, som hade väntat alltför länge med toalettbesöket...

Alltså fick jag inte ens fråga om det fanns möjligheter till, att ha dem hängande någonstans, efter den enda utställningsdagen på lördagen den 14:e i "Tomma Rums" regi. Den enda utställningsdagen som de skulle kunna hänga på "Tomma Rum"-utställningen p.g.a.. att det skulle vara praktiskt svårt, att administrera det hela p.g.a.. min långa sjukhusvistelse. Bunden vid ett sjukhus långt hemifrån låter det helt enkelt inte göra sig så himla lätt, att dels lägga sista handen på alstren, dels inramning, dels paketering och dels få dem satta på bussen för frakt upp till Gällivare.

Man kan väl tycka att det trots allt borde ha funnits något ställe, där de kunde ha hängt under några dagar till. Alla motiven är högst lokala, dvs. Malmberget och vår egen historia. En högst egen historia som bär både glädje, sorg, nostalgi och helt personligt uttryckt. Det hela känns en smula obegripligt, att den kulturansvarige inom kommunen inte bryr sig mer än så. Själv är jag rätt övertygad om, att det funnits de som varit intresserade av att titta på våra alster, vare sig de hängt på något dass, Stacken, Kåkstan, Kvarnfiket, gamla Centralskolan i Gällivare, Lövberga eller något café...

Vad vet jag.

Men Lars Israelsson är knappast den som saknar kontakter i kommunen, eller inte skulle kunna vara till hjälp i dylika kulturfrågor, eftersom Gällivare kommun och LKAB varit de som kunnat förverkliga "årets upplaga av Tomma Rum".

På den tiden jag kunde vara aktiv med keramik också, ordnades utställning på 80-talet av våra alster i Centralskolan i Gällivare. Inget flott champagnemingel precis, men där cafébesökarna kunde betrakta alster från de lokala förmågorna.

Ungdomarna i "Tomma Rum", de meddelade i ett mail att de skulle kunna tala med dem på "Stacken" i Gällivare, så att tavlorna kunde hänga kvar längre. Men efter det här samtalet med Lars Israelsson, kultursekreterare och därmed ansiktet utåt i kommunen, kändes det faktiskt som om det var fullt ända upp till halsmandlarna av dålig eftersmak. Är det inte märkligt att agera så här i egenskap av offentlig person och en kommuns ansikte utåt i vissa frågeställningar, kan jag inte låta bli att undra.

Vi beslutade oss för, att inte skicka upp några alster upp till "Tomma Rum"-utställningen den 14:e augusti, Stacken i Gällivare. Det beslutet hade absolut INTE med dem i "Tomma Rum" att göra, som under hela den här processen sedan i våras varit helt super att ha att göra med. Rent märkligt att tillresta personer är mer mån om kommunens egna kulturyttringar än en högst kulturansvarig inom kommunen själv är!

Ibland blir det helt uppenbart, att ordspråket om "bocken till trädgårdsmästare" inte är helt taget ur luften...

Rent ut sagt besviken och ledsen är jag över, att inget oavsett vad det tänkas vara kan, får gro och spira där allt nu bara skövlas. Rutten "Gökmentaliteten" det är precis vad det är! Anledningen till detta bemötande är inte så himla svårt att gissa sig till. Man behöver inte precis vara raketforskare för att klura ut den saken.

Bilderna som fabricerats på den här bostadsadressen är naturligtvis starkt influerade av den gruvmiljö och tidsanda jag vuxit upp i och levat i som vuxen, även om det varit ett sagolikt mångfasetterat kultursamhälle.

Hur mina alster ser ut som färdiga tänker jag inte publicera här på bloggen. Tids nog kommer det säkert andra möjligheter för mitt berättande i bild och text, utanför JANTE-lagens och "Gökmentalitetens" area. Eller som en av läkarna på sjukhuset sa till mig, som klev in i mitt rum och konstaterade att "här såg ut som en målarkvart". Det jag gjorde var ett viktigt tidsdokument i bild och känsla, som inga foton i världen kunde ersätta.

I mitt betraktande och avbildande finns något vackert i en malmvagn som stilla åldras. Jag gläntar därför något på hur just den tog sig uttryck i början av processen (råskissen).


För det vana konstögat konstateras nog, att jag valt ett mycket grovt papper med mycket struktur. Det är ett helt helsicke att arbeta med, men till vissa motiv ett helt riktigt val. Därför att alltför många detaljer får skalas bort och kvar finns bara känslan som jag vill förmedla.

15 kommentarer:

 1. Det finns 40 kommentarer.

  Erf

  Se där Erf där kom dina "invektiv" nice inbäddade. Du måste ha dålig läsförståelse,inte enbart dåligt med den förståelsen. Personligen känner jag mig direkt påhoppad av dig, eftersom du anser mig enfaldig för att jag gillar den här bloggen. Har Gun tvingat dig att läsa hennes blogg?

  Vi har förstått nu att DIN sanning, som ligger mitt emellan enligt ditt påstående, är den sanna. Guns är lögn. Man får väl förmoda att du lever ensam.
  Anmäl >Synd på utställningen! (2011-08-14 11:31:15)

  Se där kom invektiven. "Pompös" "Allvetare".
  Du följer dina gamla spår.
  Märkväl, Gun. Jag skriver inte att det du påstår INTE är sant. Bara att det är DIN version. Och det finns ytterligare en version av det hela. Och att sanningen ligger mitt emellan era åsikter.
  Anmäl >Erf (2011-08-13 09:08:27)

  "Har definitivt inte släktskap med bloggaren!"

  Vill du se mitt släktträd? Mig veterligen har jag ingen som helst koppling till honom. Jag har aldrig träffat människan. Jag skulle inte ens kunna peka ut honom ur en grupp människor. Det finns faktiskt flera oberoende familjer Israelsson i Gällivare kommun. Men jag ser att du redan har dragit på dig skygglapparna och börjat jollra. Som sagt, det är väldigt lätt när man systematiskt misstänker allt som rör sig. Än bättre, ta och ring upp Lars och fråga honom om han är släkt med mig. Men sätt inte kaffet i vrångstrupen när han svarar nej.

  Sen kan vi ju betrakta det hela ur en annan synvinkel. Om jag hade en agenda som gick ut på att försvara min släkt, skulle jag verkligen ge ut mitt namn så jag direkt kan kopplas till honom? Snälla du.
  Anmäl >Zoidberg (2011-08-13 01:09:45)

  SvaraRadera
 2. Erf

  för att vara så välbalanserad är du otroligt pompös. Du klassar de som gillar min blogg, eller bara inte delat din åsikt för infantila personer som inte förstår något. Menlösa fans mao.

  Har det aldrig slagit dig, att det är rätt många som vet att jag inte skulle skriva något som inte är sant om dessutom en namngiven person!

  Ja, diskussionen är definitivt över. Skaffa dig fakta istället för att leka allvetare. Om nu Lars Israelsson törs stå för vad han gjort, förstås.
  Anmäl >Gun (2011-08-12 23:21:35)

  Det är givetvis så att Lars Israelsson sade nej till målningarna från Göteborg av det enkla skälet att LKAB är medfinansiär till utställningen. Och det är allom bekant att LKAB är Gällivare kommunstyrelses egen lilla baby. Och Gun gör hela tiden avslöjanden om LKAB:s skandalösa beteende mot Malmbergsborna.
  Anmäl >LKAB är medfinansiär till Tomma Rum (2011-08-12 22:49:30)

  Zoidberg

  Se där vad som kommer framkrypande. Det var så det var. Lille pappsen, eller är det morbror Lars? Han kan alltså inte svara för sig själv utan måste ha budbärare ute på nätet för att försvara sin bufflighet. Intressant utveckling. Återstår bara att beta av vad signaturen Erf har för tillhörighet till Israelsson. Den erfarna signaturen som inte förstår vad han skriver
  Anmäl >Har definitivt inte släktskap med bloggaren! (2011-08-12 22:13:35)

  Citerar från mitt inlägg: "Reaktionen på din, enligt artikeln, ödmjuka förfrågan kan man får från svårt psykiskt sjuka människor, vilket jag betvivklar att Israelsson är."

  Som jag skrev: Läs först..

  Erfaren vete tusan. Hyfsat gammal. Sett mycket. Och, som jag skrev: lärt mig att sanningen alltid ligger mitt emellan två parter. Ingen äger sanningen, och så länge vi inte hört motpartens åsikt är dina argument endast en slags kuliss som dina beundrare här på bloggen raskt slukar. Utan kritik.
  Just det är bloggarens fantastiska frihet och blytunga ansvar. Enligt min mening.

  Jo. Vi kan avsluta denna debatt.
  Anmäl >Erf (2011-08-12 20:12:06)

  SvaraRadera
 3. "Gömma sig bakom en signatur"
  Betyder det då att du och alla de andra som kommenterar här inne inte är seriösa eftersom ni också gömmer er bakom signaturer? Mitt namn är för övrigt Marcus Israelsson. Nu behöver jag såklart ditt namn i utbyte så att jag vet att du också är seriös. Vad du/ni tycker om mig som person är av föga intresse för mig.
  Anmäl >Zoidberg (2011-08-12 18:24:48)

  Zoidberg du får du väl börja med att tala om vad du heter. Någonstans är det en grundförutsättning. Antingen har du en politisk, eller Lk-agenda, eller så är du bara allmänt otrevlig!Inte så mycket att välja på.
  Anmäl >Gömma sig bakom en signatur funkar inte när man vill låtsas vara seriös (2011-08-12 17:02:54)

  Jag utmanar alla att tydligt motivera varför jag skulle ha en politisk agenda i mina kommentarer. Spekulationer godtas ej, märk väl!

  Om jag har sagt att jag inte har en politisk agenda och ni ändå väljer att inte tror mig, att vika ner skygglapparna och skrika "la la la la la", vad mer kan jag göra? Det faktum att ni systematiskt väljer att tro att jag ljuger i denna fråga säger mer om er, och er benägenhet till misstro, än vad det gör om mig.
  Anmäl >Zoidberg (2011-08-12 11:49:58)

  SvaraRadera
 4. Erf för att vara erfaren verkar du mycket lite erfaren.Nyss läste jag reportaget om indragningen av dagis i Nattavaara. Där står ord mot ord. I det här fallet inte ens Israelssons ord utan dina som misstänkliggör bloggaren.

  Jag har läst den här bloggen sedan dess begynnelse och inte gjort många inlägg tidigare, men jag känner verkligen hur klimatet förändrats allteftersom hon tagit upp ämnen som är tabu.nu har hon tagit tag i ett för henne säkert tungt ämne. Men den inlevelseförmågan saknar du trots att du är "så väldigt erfaren".

  Läs signaturen Skjut inte budbäraren, det är enda lösningen på kommunens problem som inte blivit mindre med åren.använd röstsedeln och förståndet!
  Anmäl >Jossi som tycker att det är starkt gjort att skriva om händelsen (2011-08-12 10:51:34)

  Erf
  nej, det var precis det jag inte gjorde. Du påstod att någon som hade ett sådant beteende, som jag berättat om var mycket psykiskt sjuk!

  Jag föreslår att du ber Lars Israelsson ge en vettig förklaring till ett sådant märkligt beteende, eftersom du nu är SÅÅÅ erfaren! Då får vi slut på denna evighetsdiskussion, där du låter påskina att jag på något sätt skulle fabulera, eller underlåta någon del av händelseförloppet!

  Zoidberg
  dina skamangrepp bara fortsätter i samma anda. Varför ens be om ursäkt i ena raden, när dina intentioner ändå förbli desamma? Sluta nu att förklara dig, det har redan gått över styr!

  Anmäl >Gun (2011-08-12 10:37:40)

  SvaraRadera
 5. @ Zoidberg
  Du skriver bra. Mycket bra. Jag har följt denna blogg länge, och ett mönster synes glasklart: Läs och håll med.
  Håller du inte med kommer invektiven och den plumpna sidan fram i olika typer av påhopp. Bloggförfattarinnan framhäver det fria ordet, men då hon får mothugg bli ekot ett helt annat.

  @ Keep going
  Om Guns diskussion med Hr Israelsson vet du lika lite som jag. Vi läser Guns beskrivning av den, men vi har inte hört Israelssons version.
  Anmäl >Erf (2011-08-12 09:00:54)

  @ Gräv efter skit hos rätt person
  Min ålder har lärt mig att sanningen ALDRIG ligger hos den ena eller den andra, utan i mitten. Alla framhäver SIN syn på saken men sanningen ligger aldrig där. Utan mitt emellan.
  Det är därför jag tar upp det.

  @ Gun
  Nu läste du mitt inlägg slarvigt ang "Psykiska sjukdomar".
  Anmäl >Erf (2011-08-12 08:50:57)

  Zoidberg är en politisk budbärare. En utsänd spökskrivare. Använd valsedeln 2014 till att få bort dessa avarter.
  Anmäl >Skjut inte budbäraren (2011-08-12 07:02:06)

  Att jag inte skulle klara av en sådan här blogg är rena spekulationer. Det vet jag inte ens själv eftersom jag inte har försökt. Det finns inga ambitioner till att försöka heller. Så än en gång får jag meddela dig att du tyvärr har fel.
  Anmäl >Zoidberg (2011-08-11 21:31:45)

  SvaraRadera
 6. ...Syftar du till att bilderna och beskrivningen av tavlan är med i artikeln för att belysa poängen att även hennes konst passade in i utställningen? Jag kan acceptera den förklaringen. Jag är dock av den åsikten att hennes blogginlägg är helt utmärkt som det är UTAN bilderna och beskrivningen. Vad spelar det för roll hur Guns tavlor såg ut? Inte ett smack, för konst är subjektivt. Jag tycker inte att det tillför något till diskussionen kring herr Israelssons eventuellt orättvisa bemötande av Gun. Jag skriver "eventuellt" eftersom ord står mot ord i denna diskussion och vi har inte ens hört Israelssons kommentar om händelsen. Jag skulle inte viljat ha er i en jury med tanke på hur ni delar ut domar till höger och vänster utan underlag.
  Anmäl >Zoidberg (2011-08-11 21:26:08)

  "Keep going"
  Att jag har många inlägg beror väl rimligtvis på att jag svarar på kommentarer som är riktade till mig och dessutom tycker om att använda mig av det svenska språket på ett ordentligt sätt. Alltså inte på grund av skrivklådeargumentet som du slumpmässigt hämtade upp ur din trollerihat.

  Jag kan gå med på att det första inlägget var av mera reaktionär karaktär och därför inte helt i linje med vad jag egentligen uppfattade som problemet. Om Gun kände sig förnedrad av detta första inlägg så ber jag naturligtvis om ursäkt.

  Vad gäller ditt eget inlägg så vet jag knappt vart jag ska börja. Du verkar tro att jag har en politisk agenda med mina inlägg. Herregud vad du bedrar dig människa! Jag är rädd att det är dina egna hjärnspöken som spelar dig ett spratt...
  Anmäl >Zoidberg (2011-08-11 21:16:43)

  Zoidberg vet du egentligen vad du skriver?du har startat inläggen med att förnedra henne. många inlägg senare skriver du hur hon skall skriva nytt får inte svara i ett inlägg!!!!!Hon skall göra en ny "titta här vad jag målat" eller vad det du yrar runt med,idiotiskt eftersom hon redan i bloggen förklarat. så påstår du att andra inte har läsförståelse.

  Du vill platta till henne precis som Israelsson ville.Håller med de andra inläggen det här är straffet för hennes raka hållning mot den unkna makten.

  Hur många inlägg har du skrivit här?snacka om skrivklåda..... sorry,Zoidberg du skulle inte fixa att ha en sån här blogg det är väl det som stör dig
  Anmäl >Keep going girl we like your blogg! (2011-08-11 18:33:56)

  SvaraRadera
 7. ... Det ligger för övrigt inte i mitt intresse att starta en egen blogg endast för att visa andra hur jag tycker att man ska skriva ordentliga artiklar. Kommentatorsfälten duger utmärkt till det.

  Jag skrev aldrig att det var din intention att ställa ut. Vart fick du det ifrån?

  Vad gäller dina försök till att angripa mig som kverulant och petimäter. Ja visst är jag det, och jag älskar det. Handen på hjärtat, jag blir trött på aggressiva synpunktsgivare som försöker säga mig HUR jag ska vara som person. Kverulant och petimäter är tydligen inte din typ ;)
  Anmäl >Zoidberg (2011-08-11 12:13:51)

  SvaraRadera
 8. Men snälla Gun. Din egen logik kan i så fall lika gärna säga åt dig själv att du är en påstridig synpunktsgivare och be dig använda din egen affärsidé till att bedriva kurs i hur man ska organisera och leda en kommun, eller hur man ska vara som en moraliskt ansvarstagande individ, eller resmåls guide. Jag har aldrig påstått att mitt sätt är det rätta sättet för alla. Såklart är det det rätta sättet för MIG och därför försöker jag såklart vinna land för mitt eget tänkande. Eller är du kanske en gök? Ska jag sköta mig själv i just det här fallet? Det är lustigt hur du sparkar bakut. Man tycker någonstans att du helt enkelt kunde ha skrivit "Nej tack, jag känner inte för att skriva så"...
  Anmäl >Zoidberg (2011-08-11 12:06:22)

  "Already left"
  Ja visst kan en blogg vara ett sätt att hävda sig. Jag skrev aldrig motsatsen. Jag påpekade bara att Gun avviker från det rubriksatta ämnet på ett för mig iögonfallande sätt. Jag förstår inte alls vad du dillar om när du säger att jag måste se över krönet och öppna ögonen. Aldrig någonsin skrev jag att Guns blogg är felaktig och/eller att jag inte håller med om sensmoralen i den. Det kanske är du som borde träna på läsförståelse innan du läser mina kommentarer igen.
  Anmäl >Zoidberg (2011-08-11 11:59:54)

  "skandalerna..."
  Jag är medveten om att detta är en privat blogg och jag känner mig inte alls harmsen. Som sagt, jag kanske inte är skuren för bloggformatet. Jag har inte läst allt som Gun har skrivit så jag kan mycket väl ha fel, men om jag förstår Guns resonemang om en gök så är det en människa som säger "skit du i det" och "sköt dig själv". Jag gör inga anspelningar på sådant tänkande. Vad gäller jante så finns det ingen sådan andemening i mina inlägg heller. Gun får absolut skriva om sina tavlor och förmågor. Min synpunkt var att hon faktiskt kan göra det utan att avvika från det rubriksatta ämnet (något jag finner högst irriterande) genom att skapa nya inlägg. Det ligger i så fall i din egen subjektiva benägenhet att läsa mellan raderna när du tolkar mig som gök och jante.
  Anmäl >Zoidberg (2011-08-11 11:58:34)

  SvaraRadera
 9. Erf

  märkligt att du betvivlar det Gun relaterat.något som måste ha kostat på för hennes del i det här fallet.

  Hon har även svarat dig i inlägg.Jag ser flera möjligheter när det gäller Lars Israelssons oprofessionella uppträdande. Han tillhör den här gruppen människor som gärna vill vara betydelsefulla.att Tord Pettersson som han har som ett bihang hela tiden är vidtalad före honom. Bara det ser jag som en stor anledning till att han gått i taket. Dessutom törs jag ta gift på att Lars Israelsson tillhör den här gruppen som tycker rätt illa om Guns rättframma sätt att se saker och ting som de är=hennes blogg.

  Skulle inte bli speciellt förvånad om det ligger något hos honom sedan de varit skolkamrater.hon kanske varit alltför duktig och driftig
  Anmäl >Gräv efter skit hos rätt person! (2011-08-11 11:23:02)

  Erf

  du får tvivla bäst du vill. Jag har nu t.o.m. i inlägg förtydligat hur det gått till! Börja dra i diagnoser som svårt psykiskt sjuk känns rent ut sagt osmakligt sett ur samtliga infallsvinklar. Något som både du och jag vet att det går att utesluta. Jag klassar det som något helt annat och det borde du också göra vid detta laget!

  Fö svarade han inte i telefonen med "Israelsson" eller "Lars Israelsson", som du hävdat... t.o.m. så dåligt känner du till honom. JAG fick förvissa mig om att det var hans som svarade! BARA det säger en hel del.

  Fö var jag inte den enda som var chockad och besviken över hans tilltag. Det infann sig en något pinsam efterdyning hos samtliga inblandade!
  Anmäl >Gun - slutdiskuterat hur det gått till! (2011-08-11 10:42:38)

  Gun
  Jag tillåter mig tvivla på dina ord. Det är något som inte stämmer. Något som saknas. Tillrättalagt. Reaktionen på din, enligt artikeln, ödmjuka förfrågan kan man får från svårt psykiskt sjuka människor, vilket jag betvivklar att Israelsson är.
  Anmäl >Erf (2011-08-11 09:54:14)

  SvaraRadera
 10. Zoidberg

  jag hade inte för avsikt att ställa ut mina tavlor i en blogg. Det trodde jag t.o.m. att en sådan allmän kverulant och petimäter som du kunde begripa.

  Jag ville bara visa att jag inom "Tomma Rum", som lokal förmåga, hållit mig till ämnet och inget annat. Dvs på ett högst professionellt sätt. Då förväntar jag mig också att möta professionella människor som företräder kommunens kulturfrågor!
  Anmäl >Gun (2011-08-11 09:00:41)

  Zoidberg. Handen på hjärtat. Jag tycker att det börjar bli verkligen tröttsamt, efter alla dessa år, att det kommer inlägg av varianten, att man talar om för mig HUR jag skall skriva.

  Jag har ett betydligt bättre förslag till dig och de här andra påstridiga synpunktsgivarna: Ni har en strålande affärsidé, öppna kurs för hur man skriver en blogg!

  Det finns rätt många bloggar bara på NSD, som ni kan börja med. Jag vill dock redan här göra en direkt avanmälan. Därför att den dagen jag själv inte får skriva som jag vill och känner för, den dagen återfinns jag inte längre i den här bloggen.

  Alternativet är att ni själva skriver blogg, då kan ni presentera en blogg som är alldeles fullvärdig och perfekt på alla tänkbara sätt. Det vore trevligt att ÄNTLIGEN få stöta på perfekta människor!
  Anmäl >Gun (2011-08-11 08:52:57)

  Zoidberg!, håller inte med dig! mer än att ha en blogg "kan" vara ett sätt att hävda sig. I Guns fall tycker jag det mer handlar om ett utmärkt sätt att beskriva en situation/samhälle i mentalt och kulturellt förfall där jantelag och unket "gammelstyre" fått härja decennier för länge (Det menar jag oavsett partibehörighet i denna fråga). Att alstret i fråga håller sådan klass att det "platsar" måste väl du också hålla med om!?. Gun besitter en "förmåga" som dessvärre mertalet av Gällivares invånare saknar d.v.s att se bakom krönet och våga se vad som händer och kan hända. Och sanning att säga hur många "moraliskt" förfallna människor finns det inte i Gällivare Kommun/LKABs styrelse med omnejd, man blir mörkrädd när man tänker. Du måste dock se "över" krönet för att inse fakta, öppna ögonen
  Anmäl >Already left (2011-08-11 08:07:26)

  SvaraRadera
 11. Zoidberg kanske behöver få förklarat för sig att det här är GUNS högst privata blogg. Bloggen är inget NSD-reportage.

  Zoidberg känner sig harmsen över att den inte omfattar Zoidbergs ego. Stackars Zoidberg. Så många inlägg och fingerklåda till ingen nytta.

  Slutsatsen är enkel. Zoidberg är både Jante och Gök.

  Anmäl >skandaler kan inte snackas bort även om de sker i Gällivare kommun! (2011-08-11 07:40:00)

  SvaraRadera
 12. Om det kliar i fingrarna på grund av att du vill skriva mer så går det ju alltid att skapa ett nytt inlägg. "Don't talk about yourself. We'll do that after you leave." Låter det bekant? Gör dessa åsikter mig till en jante eller gök? Vad vet jag. Det kanske bara är så att jag inte är skuren för bloggvärlden och dess specialinriktning på självpromotion och icke-relevanta utsvävningar.
  Anmäl >Zoidberg (2011-08-11 02:22:09)

  Det har absolut inget med vare sig kvalitet eller jämställdhet att göra. Det är sättet du attackerar dina läsare med dig-dig-dig. Jag drar mig bl.a. till minnes en artikel du skrev om moraliskt förfallna människor. På något sätt lyckades du i den artikeln vrida innehållet till ett mindre hyllningsepos över dig och din "förmåga". Flera stycken text senare hittade du äntligen tillbaka till ämnet i fråga. I denna artikel lämnar du ämnet helt och fullt när du bestämmer dig för att gå över till att beskriva ditt verks uppkomst och bakomliggande inspiration. Jag hade gärna sett detta under ett nytt inlägg med passande titel. Kanske... "Det här är en tavla jag målat".
  Anmäl >Zoidberg (2011-08-11 02:16:35)

  Håller fullständigt med Väljare. Jag har egen erfarenhet av maffiametoderna. Nu lycklig utflyttad från Gällivare sedan 1/8.
  Anmäl >orkade inte med sossemaffian (2011-08-10 22:26:38)

  SvaraRadera
 13. Gun du vet väl att man inte får kritisera vår "maffia" i kommunen som du gör ibland, det här är straffet. Du är inte den första som fått nobben när du inte inrättat dig i ledet.
  Anmäl >Väljare (2011-08-10 14:41:39)

  Gun, hoppas att din duktiga dotter kommer att visa sina tavlor i kommunen.vi vill se hennes alster också precis som dina. Snacka med Emma Hansson, bageri/kafé Baktanke på Lövberga, hon verkar vara av rätt kaliber
  Anmäl >Jossi (2011-08-10 13:20:37)

  Erf

  HELA konversationen är helt rätt återgiven! Inget är utelämnat eller omformulerat! Ställ dig istället frågan varför en som är kommunens kultursekreterare, dvs kommunens ansikte utåt i kulturfrågor, bara vill lägga på telefonluren, innan man ens har hunnit tala om varför man ringer!

  Zoidberg om du tycker att "narcissism" är att vilja bli behandlad precis som alla andra, som visar sina alster inom Gällivare kommun, då har du uppenbara problem. Varför välkomna "Tomma rum" som kommer tillresta, men inte de som har en anknytning till kommunen? Eller tillhör du också "Gökmentaliteten" eller "Jantelagens" anhängare? JAG tycker inte att min konst är sämre än någon annans som ställer ut under kommunens tak. Tycker du det? Vad grundar du den erfarenheten på i så fall?
  Anmäl >Gun (2011-08-10 12:36:50)

  Skulle ha varit intressant att fått höra din och Israelssons konversation. Du har utelämnat något i din redogörelse: VARFÖR han blev förbannad på dig.
  Var det verkligen så att du ringer upp, han svarar "Israelsson", du presenterar dig och lägger fram dit tärende varefter han ber dig sticka och brinna, blir otrevlig och tölpig.
  Låter konstigt.
  Oftast, inte alltid, blir man bemött som man bemöter andra.
  Anmäl >Erf (2011-08-09 18:36:57)

  Zoidberg

  av det här inlägget om elektroner istället för atomer begriper man noll!
  Anmäl >var är resten av ditt inlägg? f (2011-08-09 18:11:00)

  Haha! Stor fail av mig. Det skulle ju såklart stå elektroner och inte atomer.
  Anmäl >Zoidberg (2011-08-09 17:48:28)

  SvaraRadera
 14. Likt atomer i en partikelaccelerator flyger narcissismen än en gång obehindrat genom Gun Eks inlägg.
  Anmäl >Zoidberg (2011-08-09 17:45:12)

  SvaraRadera
 15. Idag 16 maj 2012 när jag satt och förde över alla kommentarer i denna bloggtåt, slogs jag av två saker:

  1. Försök dig ALDRIG ALDRIG på att visa något som du själv skapat för de människor där du har ditt ursprung. Det kommer alltid att finnas en grupp som tycker att de är mycket bättre än du själv är.

  2. Tro aldrig någonsin att du kan vara på dina egna villkor. Det finns en uppsjö otillfredsställda människor, som kommer att tycka att de är mycket bättre än du är

  Konklusion:

  Man kan ALDRIG ALDRIG ALDRIG någonsin under sin levnad bli profet i sin egen hemstad, inte ens accepteras av de, som har ett behov av att slakta varje försök till att någon sticker fram hakan och visar vem man är, eller vad man kan. Det finns alltid de som tycker att de kan och vet mycket bättre.

  SvaraRadera