Google+ Followers

tisdag 18 augusti 2009

Stäng badhuset i Malmberget!

- den 18 augusti 2009, kl 11:03


Signaturen "observant lulebo" tyckte klämkäckt "Inte behövs det någon simhall i Malmberget, det finns ju i Gällivare! Varför slösa med skattebetalarpengar?"

Jag håller med. Det ligger onekligen en poäng i det hela.

Men varför stanna där? Varför nöja sig med detta lilla fnuttiga?

Insåg signaturen "observant lulebo" inte potentialen i sitt förslag? Det går faktiskt att vidareutveckla tanken fullt ut.

Nej, ta nu för guds skull och stäng badhuset i Gällivare också. Hade inte förre badbossen flyttat till kommunhuset kanske? Alltså kan det badhuset inte heller behövas!

Tänk vad mycket pengar man sparar då!

Ja, herre jisses, det säger sig självt. Vad skall man med ett badhus i Malmberget? Tänk alla som nyttjar badhuset i Malmberget, stänger man det eländet, då blir faktiskt alla nuvarande och kommande användare lyckligt befriade ifrån förebyggande hälsovård! Barnen lär sig inte att simma, alltså lär de sig inte att utveckla motorik och kan alltså inte haja speciellt mycket vad som händer i skolbänken. De får inte heller starka och goda själsliga egenskaper om de uppmuntras till ett stillasittande liv. När man ändå håller på att spara, kan man väl ställa in all gympa på schemat, stänga ner sporthallen och även skrota ishallen och allt annat hyss som främjar hälsan. Ta skolmaten med ett chartrat plan från Eritrea, då har man gjort även en utlandsinsats.

Tänk vad mycket pengar man kan spara när man tänker efter, då kan man höja både sammanträdesarvoden, bonusavtal och annat smått och gott för dem, som redan har mer än de orkar svälja!

Undrar du nu vad jag tänkt, att normalmänniskorna skall göra istället?

Tja, tänk när min mamma och pappa växte upp, de hade sjöar, tvättfat och utedass! Den här nya generationen de kan väl istället, på sikt, spara jättemycket pengar för både det kommunala och hela statsapparaten. Tänk de banar väg för att man kan bli av med en hel del av dem i riktigt unga år. Då ligger de inte några pensionskassor till last! Dvs. om nu inte 40-talisterna hunnit tömma hela socialförsäkringssystemet till dess. De sistnämnda har ju redan fått simma så det räcker!

Betänk framtidens möjligheter! Det uppväxande släktet kan istället bli nya presumtiva storkonsumenter för både läkemedelsbranschen och den illegala narkotikahandeln, som inte gör annat än tillverkar "glömma-bort-livet-mixturer". Det är dessutom väldigt effektiva saker för att vi skall lugna ner oss och bara sitta still och se ut som Kalle Anka brukar göra ur TV-rutan på julafton, sedan han övervunnits av den där enerverande pippifågeln, som hindrat hans fotografiska framfart.

De där gnälliga malmbergsborna de kan väl få nog med motion på ålderns höst, dvs. om de nu hinner dit i framtiden. För tänk bara när de skall hasa iväg med sina rullatorer och inhalatorer från Östra Malmberget till Kopra. Visserligen har väl Kopra hunnit klappa igen ruljansen innan de har hunnit hasa sig fram dit. Men ändå. Då har man liksom gjort två flugor på smällen! Det blir ännu mer självsanerande och ekonomiskt besparande!

Har man nu riktigt flyt (jag hoppas att du inte är så "korkad" att du flyter, utan hajar ordvitsen med ordet "flyt") så kanske man rent av kan öka på antalet drunknade också. Barnfetman kommer att öka ännu mer och hela chips & snaskbranschen & helfabrikat- och lightbranschen kommer dessutom att jubla. Tja, dvs. ända fram till att pillerbolagen då grusar det hela genom att ta över vinsten till sig.

Jag är övertygad om att det hela kommer att lösa sig ännu tidigare om utvecklingen håller i sig. Vi får redan nu veta genom TV-reklamen, som pågår varje 10 minuter, att så fort man känner det minsta lilla sjukdomstillstånd, har någon krämpa här eller där, då skall vi knapra Ipren och smörja in sig med salvor som ger leverpåverkan. Har man riktigt tur så ger nog levern upp redan vid 25 års åldern, om man nu följt reklamens råd och börjat knapra och smörjt på ifrån tidiga barnaår.

Men varför skall man hålla på och haka upp sig på såna petitesser? Har nu pillerbolagen tagit över kroppens egen funktion, så varför hålla på att bråka om den saken? "Money makes the world go around"!

Det är nog det som menas med "herren giver, herren tager". Fråga alla bonusnissar, som la rabarber på samhällsservicens pengar, så får du höra att du har fel och de här rätt! Eller hajar du noll kanske? Har hjärntvätten inte funkat, att de gör skäl för sina löner och bonusavtal till skillnad ifrån dig, som bara går där och drar fotsulorna på jobbet? Du är nog en onödig typ, som kan få vem som helst med fulla aktieportföljen att spy! Har du inte hajat det?

Min mamma har lärt en himla massa barn att simma i Gällivare kommun. Hon gjorde det varje sommar under sommarloven i massvis av år. Simskolorna hade hon i utomhusvarmbassängen i Malmberget, Abborrtjärn, Sandviken och i Sammakko, bara därför att hon korkat nog tyckte att det var nödvändigt ur ett vittgående allmänmänskligt perspektiv. Hon kommer visserligen att se rött där ifrån sin himmel.

Men vem kan väl ta hänsyn till någon hälso- och simentusiast, som fört sitt arv vidare till barn och barnbarn och Gällivare kommuns då uppväxande släkte. Det är nya tider nu som gäller! Nya tankebanor! Dessutom är hon stendöd sedan dryga 41 år tillbaka? Så varför ens bry sig om befängda gammeldags tankar om hur livet skall gestaltas för att bli bra!

Alla i kategorin inkomstskala "normal" kan ju sitta framför sina TV- och PC-apparater, med sina klickapparater och softa till sig rejält. Köpa lösnummer av skvallerblaskorna och få ta del av en helt annan jetsetvärld, där allsköns nollor flödar runt, både på sedlar och i form av botoxansikten.

Tänk vilket härligt liv det kan bli där i TV-soffan, med lite "glömma-bort-livet-piller", salvor mot avsaknaden av motionens och det stillasittandets rygg- och nackproblem. Bara sträcka ut sig efter en trave Billys pan pizza och chipspåsar. Skölja ner tillvaron med en rejäl klunk ur 2 liters coca-colan, dra en puff på ciggen, eller jointen för att sedan med skum blick plira ut mot backar av öl och den billiga utlandsspriten, som tornar upp sig där vid soffhörnan, under ledning av samma TV-reklam à 4 minuter x 6/timme. Det är väl lagom med mental och fysisk träning. Tänk vad mycket insparade pensionspengar det blir i slutändan, då hälsoantalet sjunker än mer dramatiskt än det redan har gjort.

Nu förstår jag att alla malmbergs- tjautjas- kulle- och gällivarebor kommer att känna sig upprörda över min genialiska sparplan. Jag kan inte ta åt mig all ära! Min genialiska sparplan den mynnade ut från en observant lulebos, som var helt i fas med kommunens egen sparplan. Det är det som kallas för demokrati! Så varför sätta igång och gnälla? Det finns ju ett badhus i Luleå för Jisse namn!

Eller varför inte ta och slå igen det också?

Tänk vilka besparingar man då skulle göra!?

Förresten. Stäng igen hela skiten norr om Daläven! Då sparar vi verkligen utgifter för hela statsapparaten.

Ja, den där observante lulebon, det ljushuvudet, var nog inte så tokig ändå kom jag på, när jag satt och sippade på min fesljumna teskvätt. Tänk jag vet de som åker till äventyrsbad i Danmark. Vid närmare eftertanke, varför inte ta och lägga alla äggen i denna korg istället?

Jag tror vi tar och satsar globalt, när det gäller badhus. Alla i Sverige skall hädanefter nyttja badhus i Danmark! Det blir nog det ekonomiskt allra bästa.

Ja, så tror jag allt att det är det allra vettigaste att göra trots allt.
Det gäller att vara observant här i livet!

http://www.nsd.se/nyheter/gallivare/artikel.aspx?ArticleId=4803191

10 kommentarer:

 1. Det finns 38 kommentarer.

  PG
  Jag vet inte hur du nu tänkt. Men tycker du att det är rimligt att all service försvinner från Malmberget, innan Malmberget ens är inlöst eller borta?

  Sist men inte minst vad har du tänkt att alla de som inte har, eller kan köra bil skall göra? Har de inte rätt till någon service alls?
  Anmäl >Gun (2009-08-29 14:54:35)

  När nu Malmheden drar igång, varför ska man då ha 2 saker av allting? Två badhus, två centrum osv...
  När ändå Gällivare/Malmberget är ihopbyggt så kan man väl fortsätta bygga på mellanområdet. Dels för att LKAB måste utvidga (stänger dom försvinner ju båda orterna)och dels för att få nytt och fräscht.
  Det är ju naturligtvis synd om Malmberget som med sin prakt en gång i tiden måste försvinna men så är ju framtiden. Flytta både Gällivare och Malbergets centrum och fritidsliv till Mellanområdet och Malmheden där alla kan vara med.
  Anmäl >PG (2009-08-29 09:32:25)

  Början till slutet för Malmberget. Snart är allt borta. Inte bara alla vackra hus utan nu stängs Gunillaskolan, snart Malmstaskolan, badhuset, Ringlinjen upphör, ..och mer skall bort. PGA av vårt värdefulla LKAB. Gällivareborna klappar i händerna. Huspriserna där stiger ännu mer när all service hamnar i Gve för när det skall sparas så drabbas Malmberget, såklart. För Malmberget skall väl inte vara kvar, eller ?

  Det har vi väl vetat i 100 år !!
  Anmäl >Försämrad service driver bort folket..till andra kommuner (2009-08-22 11:55:51)

  SvaraRadera
 2. "Gladeligen sparkar på folk"?
  "Hurrar över allsköns maktmissbruk"?
  Ja, vilket dravel! Men inte mycket annat att vänta från vederbörande.

  Jag upprepar; jag trivs i Malmberget som jag tycker är vackert. Jag gillar LKAB som jag tycker sköter sina kort väl.

  Att jag därigenom sparkar på någon eller hurrar över maktmissbruk är svårt för mig att hålla med om.

  Så Gun, håll inne med dina egna sparkar!

  Vad gäller badet, så glöm imte fylla igen den felplacerade utomhusbassängen!
  Anmäl >Staffan (2009-08-21 16:56:37)

  Man kan väl samla in pengar. Rika knösar (det finns också i Gve) kan lägga mer och andra mindre. En tusenlapp per person ger redan det 20 miljoner.

  Kanske lite frivilligt arbete för de som vill bada och föräldrarna till barnen kan bidra med lite, handräckning på helgen.
  Folk har råd att köpa dyra snöscootrar och satsa på utlandsresor och mycket annan konsumtion, flotta möbler och dyra kläder, dessa pengar kunde kanske gå till detta projekt? Nedläggningen av två dåliga oekonomiska anläggningar skulle också spara en hel del, som kunde gå till den nya anläggningen.
  Den regering vi har tycker ju att folk ska satsa resurser själva om de vill ha något, sossarna var ju statliga FÖRMYNDARE och gav skattepengar till allt möjligt som folk kan betala själva, om de vill ha något.
  Anmäl >Den som badade i Malmberget i ungdomen (2009-08-21 16:17:41)

  Till "Badade som ung i Malmberget?"

  Tack för ditt inlägg, beskrivningen av vad som sker i Malmberget. Detta drabbar främst boende i Malmberget och i andra hand alla boende i kommunen. Gruvan tager från enskilda i Mampa och kommunmedborgarna i Gve kommun för att giva till staten.
  Anmäl >mampa (2009-08-21 16:16:13)

  Badade som ung i Malmberget

  Det låter ju himla trevligt ditt förslag. Men hur skall man kunna riva och bygga nytt om det redan är tunnt i kassan?
  Anmäl >Gun (2009-08-21 14:10:28)

  SvaraRadera
 3. Staffan

  Jag uppbär INGA bidrag! Jag betalar en hel del skatt varje månad, dessutom. Hur har du det själv Staffan?

  Tror nog inte att du är rätt person att diskutera människosyn, som gladeligen sparkar på människor och hurrar över allsköns maktmissbruk. Tommy har helt rätt när det gäller invandringspolitiken. Den gagnar ingen. Själv har jag i rikliga mängder tagit del av den på mycket nära håll, så jag vet vad jag talar om.

  Ang. badhuset som den här bloggen nu faktiskt handlade om, har vi redan här ett inlägg, som bevisar att den inte alls är ute i ogjort väder. Lilla VM har ni också förlorat från Malmberget. Men sånt förstår jag gagnar dig och din männniskosyn.

  Hur går det med din egen blogg förresten? Vi väntar!
  Anmäl >Gun (2009-08-21 13:57:54)

  Problemet är att vi bor i "Kosovobomb-Malmberget", inte kommer någon och frågar vilken färg vi skall ha på det nya badhuset, de frågar inte ens om de får bomba sönder husen, förstöra människor besparingar och Hälsa och sedan driva dem på flykt i sitt eget land.
  Anmäl >Badade som ung i Malmberget? (2009-08-21 12:22:10)

  Gällivare måste locka till sig mer entreprenörer, folk som tänker på utveckling och är fantasifulla. Det finns en hel del sådant folk i trakten, det fattar man annars hade allt varit nedlagt redan på 60- 70 talen, den tid då jag blev tvungen att flytta. Men mycket utvecklades sedan dess. Hela mellanområdet tex.
  Istället för att se allt negativt kan man väl försöka att slå ihop sina kloka hjärnor och ta itu med den oundvikliga framtiden igen.
  Det nya badhuset kanske borde byggas i små enheter. Det finns ett vackert golfhus i Göteborgstrakten. Byggt delvis under jord, med glasfasad. Man kunde utnyttja ett naturligt vattendrag och glasa in. Värma med solceller, dvs ljus. Tänk att få bada under fullmåne och stjärnor halvt om halvt utomhus...eller i midnattssol...?
  Anmäl >Jag, som badade som ung i Malmberget (2009-08-21 12:20:23)

  SvaraRadera
 4. Har inte polleten ramlat ner för dig ännu?, det finns inte ens pengar till toalettpapper för att torka röva på gamlingarna i Kommunens försorg, och LKAB har hittils lyckats få allt mark till skänks av Kommun så vart har du tänkt pengarna skall dimpa ner från?, LKAB har minsann visat att vi som bor här skall bara vara tacksamma att få ha jobb att gå till!, Sankte Per har vi inte heller sett till i trakterna de senaste hundra åren så han kommer inte till räddning heller.
  Anmäl >Badande som ung? (2009-08-21 11:50:38)

  Staffan, du har fortfarande inte svarat på vad ditt syfte med dina inlägg är?, och hur du med ditt resonemang skall rätta vår kommun från en allt mörkare framtid tack vare LKAB:s framfart och dåliga förhållningssätt till hela Malmbergsfrågan, du verkar tro att om vi nöjer oss med allt och håller käft kommer änglarna att lösa alla problem, Och DU Kom inte med ditt "inget LKAB inget Malmberget", igen! det har aldrig handlat om att stänga LKAB i några diskussioner och jag är j...vligt trött att höra dessa iq-befriade svar direkt argumenten tryter.
  Anmäl >Staffan förespråkar utflyttning! (2009-08-21 11:45:30)

  Jag tycker som Staffan och Tommy, riv bägge badhusen, de är säkert uttjänta, fula och oekonomiska och bygg EN ny för alla och använd då modernare mer ekonomisk teknik, solceller och annat. Gör en tävling där folk får komma med roliga, vackra och konstnärliga förslag.
  Anmäl >Badade som ung i Malmberget (2009-08-21 10:57:18)

  SvaraRadera
 5. Vår invandringspolitik är inte bara ett hån mot oss, utan även mot invandrarna själva. I grund och botten så handlar hela vår misslyckade invandringspolitik om en sak - rädsla! De flesta politiker är så inåt h-vete rädda för att de ska "trampa invandrare på fötterna" och därmed framstå som rasister, att det enbart får motsatt effekt. De använder sig t.o.m. av klyschor som "omvänd rasism", något som inte ens existerar.
  Anmäl >Tommy (2009-08-21 07:19:05)

  Man kan inte annat än förfäras då man tar del av Guns åsikter. Exempelvis ska icke polacker som arbetar och skattar i Sverige få barnbidrag osv. Vad är detta för människosyn? Jag mår illa!

  Och, Mimmi, som inte har en susning om vad det hela handlar om. Men arg är hon!

  Tycker det är hemskt att man, vem det än vara månde, sprider uppgifter om att invandrare, pga förföljelse o annat, "skickar iväg våldsamma summor till de sina i hemländerna". Än mera pinsamt blir det då det görs av någon som själv "har ständig semester" och uppbär bidrag.

  Alla som kan tyda text förstår denna bloggares syn på medmänniskan. Ett strålande exempel på egoism och trångsynthet!
  Anmäl >Staffan (2009-08-21 00:15:17)

  forts.
  Vad är det som diskuteras?

  Titta bara på t.ex. Älvsbyhus som nu upprepade gånger haft utländsk arbetskraft, där man sysslat med lönedumpning och under oanständiga förhållanden. De gör nu om samma sak med husen de sätter upp för LKAB:s räkning på mellanområdet. Det skall LKAB ha eloge för, som uppmärksammat det hela!

  Samma sak är det med firmorna, som lockar hit bärplockare, som inte alls får något betalt.

  Eller de här som skjutsar hit folk, att sitta och tigga på gatan och som inte ens får behålla ett enda nickel av det som de tiggt ihop.

  Allt det här får pågå med statens vidöppna ögon. Så nog är det många dunkla saker som ingår i begreppet "social turism" allt.

  Uttrycket är från första början myntat av Göran Persson, sedan har det utvidgats som begrepp.
  Anmäl >Gun (2009-08-20 23:49:49)

  Vad är det som diskuteras?
  Du har nog missuppfattat min synpunkt på det hela.

  Det är vår invandringspolitik som jag är helt emot. Den är inhuman från början till slut och den främjar inte någon, varken svenskar, eller de som söker asyl här i landet. De asylsökande sitter fast i ett Moment 22 utan dess like.

  Jag är av den åsikten att vi är mycket dålig på att ta vara på våra invandrares yrkeserfarenheter. Har många vänner som är just födda i utlandet med en enorm yrkeskunskap, som bara går till spillo. De räknas överhuvud taget inte! Det är verkligen att ha en dubbelmoral till invandringspolitik, därför att antingen tar man emot invandrare, eller så gör man inte det.

  Jag tycker att det är ett väldigt bra namn, därför att det visar verkligen hur illa skött invandringspolitiken är.
  Anmäl >Gun (2009-08-20 23:36:37)

  Du, Gun, blandar ihop två helt olika saker! Dels finns det människor som kommer till Sverige för att tjäna pengar, ofta på underbetalda arbeten.
  Dels finns det människor som tvingas hit från Eritrea, Somalia, Irak, Afganistan,Kurdistan, osv. för att söka trygghet från fruktansvärda förhållanden i sina hemländer.
  Hur ska de få jobb när det svenska samhället inte uppskattar de yrkesskickligheter som de har med sig? Och när vårt grymma samhälle bara gör allt för att skicka dem tillbaka?
  Det är som jag trodde. Bakom begreppet "social turism" döljer sig många dunkla tankemönster! Skrota omgående detta begrepp!
  Anmäl >Vad är det som diskuteras? (2009-08-20 19:36:18)

  SvaraRadera
 6. Vad är det som diskuteras?
  "social turism". Har du hört talas någon gång om de som arbetar i Sverige x-antal dagar/månad och har därmed rätt att kvittera ut barnbidrag etc. till sina barnkullar bosatta i Polen (bara för att ge ett ex.)

  Vår s.k. invandringspolitik, där fullt arbetsföra människor går och slår dank dag ut och dag in, år ut och år in. Samtidigt som de står i bankköerna och skickar iväg våldsamma summor till de sina i hemländerna. Har det inte blivit något galet, när en arbetare får mindre pengar i plånböckerna än de som inte är i arbete, utan bara väntar på uppehållstillstånd?

  Det är det som menas med "social turism".
  Anmäl >Gun (2009-08-20 15:14:05)

  Vad i all sin dar är "social turism"? Skulle tro att olika människor lägger in olika betydelser i detta diffusa begrepp.
  Finns det någon entydig definition på "social turism"?
  Anmäl >Vad är det som diskuteras? (2009-08-20 14:40:20)

  SvaraRadera
 7. rallarsvingen och ada gio

  Inte vet jag vad ert syfte är, men något har ni uppenbarligen ut av det hela.

  "Stoltserat", talar sitt tydliga språk om vad det är för nivå på det hela.

  Jag har redan förklarat för ada gio vad jag menar med 40-talister. Jag tänker inte kyssa marken under dina fötter för att övertyga dig om vad jag menat. Take it or leave it!

  Jag tycker ändå att det är förskräckligt, att politikerna i kommunhuset gör allt för att bistå LKAB:s gratisnedläggning i möjligaste mån av Malmberget. Strandsätta sina egna kommunmedborgare det är nog det sista alternativet man bör välja. Den här gången gör man det dessutom med den förebyggande hälsovården som insats.

  Ett kortsiktigt tänkande, som tyder på att man inte tänkt igenom konsekvenserna.
  Anmäl >Gun (2009-08-20 14:21:56)

  Nu tror jag lilla Mimmi missat något i all sin ilska. Läs på själv så slipper du göra dig till åtlöje.
  Anmäl >rallarsvingen (2009-08-20 13:43:26)

  Mimmi/Gun
  Det vore bra om du/ni gav er tid att läsa vad kommentarerna handlar om.
  Bloggaren Gun har nämligen själv stoltserat med att hon har ständig semester, so what? Mycket väsen för ingenting, s.a.s.
  Anmäl >ada gio (2009-08-20 12:34:41)

  Ingemar
  är man så illa påläst, att man inte vet hur den "sociala turismen" funkar, bör man nog välja att inte kommentera något alls. Jag förstod iaf vad hon menade med tanke på var Gun tidigare uttryckt.

  Jag vet många som hamnat i kläm mellan Försäkringskassan och systemet, när de fått en arbetsskada. Det är därför rent ut sagt vedervärdigt av dig och även signaturen ada gio, att slänga ur sig dylika saker. Jag vet inte hur ni är funtade och uppdaterade, men jag är rätt säker på vad uttryck som "ständig semester" och "tvångsförvaltad" betyder i klartext.

  Jag tror att lite studier i samhällssystem skulle inte skada för er del. Då skulle vi slippa dylika trista inlägg där man villigt hoppar på någon, som troligen fått betala ett högt pris för sitt yrkesval.

  Återgå till debatten istället.
  Anmäl >Mimmi (2009-08-20 11:14:38)

  SvaraRadera
 8. Att stänga badhuset är inget LKAB har med att göra. Det är ett kommunalt beslut. Kommunledningen måste spara på grund av illa skött ekonomi. Badhuset i Malmberget kommer att finns kvar i massor av år men då med tomma bassänger. Nu är det dags att Lilla VM flyttas till Boden/Luleå och att andra idrottsevenemang flyttas från Gällivae kommun till orter som inte stänger möjligheter för barn och ungdomar att utöva fristidsaktiviteter.
  Anmäl >Lilla VM till Boden/Luelå (2009-08-20 09:48:49)

  "Gruvan ger och Gruvan tar ..."
  /Tommy
  Anmäl >Tommy (2009-08-20 08:41:05)

  Jadu, ada gio, bloggaren gör sina volter.
  40-talister och övriga som sitter med den politiska makten i detta land står inte högt i kurs. En stabil arvsordning är att föredra. Inget tjäbbel om social turism (vilket knappast förekommer) eller avtal ska få finnas. Vårt land och samhälle blir så mycket bättre då.

  Undrar hur detta av bloggaren önskade samhälle ställer sig till de som i nuvarande system enligt egen utsago har "ständig semester"?

  Tar semestern slut och vad ersätts den med?
  Kommer stängningar av badhus ges möjlighet diskuteras? Kommer nuvarande LKAB skötas och informera på samma förträffliga sätt?

  Knappast, så var observant!
  Anmäl >Ingemar (2009-08-20 01:49:53)

  Jadu, Gun. För mig är det helt självklart att våra gamla ska ha det bra. Nu var det ju inte det min kommentar handlade om.
  Anmäl >ada gio (2009-08-19 22:26:58)

  ada gio

  Jadu, man kan tolka/tycka allt precis som man vill.

  Vi vänder på pannkakan: Vad tycker du om alla gamla människor som aldrig ser utsidan av huset och som vanvårdas, har inte de gjort sig "förtjänt" av bättre än så?

  40-talister: JAG åsyftar på de som sitter/suttit vid makten och tillåtit/er "socialturism", bonusavtal och fantasilöner!

  Jag känner mig inte hugad att kröka rygg för dylika uttalanden. Jag blev rekorderligt handikappad i mitt arbete, inte fasen fällde någon fallskärm ut. Däremot för AFA direktörerna m.fl. Jag ÄR tvångsförvaltad av staten, vet du vad det innebär?

  Tycker du att allt verkligen är ok i det här landet?

  Jag tycker inte det!

  Hur blir det när alla fallskärmar och bonusavtal vecklar ut sig, finns det något socialförsärkingssystem kvar då, knappast!
  Anmäl >Gun (2009-08-19 21:17:17)

  Gun, jag citerar ditt uttalande "om nu inte 40-talisterna hunnit tömma socialförsäkringssystemet till dess". Vi är en grupp som verkligen betalat skatt för oss själva och även för dig, som har ständig semester, allt enligt dig själv. Vad kan du ha emot oss? Tänk efter innan du spyr ur dig elakheter!
  Anmäl >ada gio (2009-08-19 20:31:56)

  SvaraRadera
 9. Stänga badhuset i Malmberget är ett steg i att fördriva innevånarna och en konsekvens av fördrivna medborgare från Malmberget. Detta är helt enligt planen att förstöra Malmberget så mycket som möjligt. Därmed är värdet nere i botten för inlösen och staten kan erhålla än mera pengar från LKAB.

  Husen på Elevhemsområdet byggdes efter den tidens byggnorm så påståenden om att de är ruckel är förtal och förmodligen inplanterat av LKAB som sprids av bolagets belönade.
  Anmäl >f.d. boende Elevhemsområdet (2009-08-19 16:29:08)

  Det är ju lika långt från Gällivare upp till Malmberget ca 4 km. Malmbergets badhus är i bättre skick än Gällivares ruttna badhus och Malmbergets centrum kommer att finnas kvar minst 50 år till. med vilka pengar skulle avfolkningskommunen bygga nytt med? Om 30 år kanske vi är endast fem tusen personer.
  Anmäl >Är det längre en väg? (2009-08-19 12:26:24)

  Det är LKAB som orsakar att kundunderlaget i Malmberget sjunker. Därom är vi väl alla eniga.

  Många vill snarast flytta härifrån, men LKAB köper inte in husen, inte ens de som står vid gropens kant. Dom bygger inte heller ersättningsbostäder så att det finns någonstans att flytta, utom för några stycken på Elevehemsområdet.

  Så länge som vi tvingas bo kvar här mot vår vilja skall vi givetvis ha servicen kvar. Den som skall betala bortfallet av kunder är givetvis LKAB, inte vi skattebetalare.
  Anmäl >Nu får det vara nog! (2009-08-19 10:23:10)

  SvaraRadera
 10. Anledningen till att Malmberget förlorar det ena efter det andra är gruvbrytningen. Vad skulle det annars bero på enligt djuptänkaren Staffan.

  Korven har nog hamnat i kylskåpet av helt andra förmågor och torde därför bara vara citerad.

  Nej, 5 km är i sig ingen sträcka. Men hur skall man kunna bygga helt nytt större, där ALLA kan rymmas och få sina behov täckta, om man inte ens har ekonomi för basala behov? - Nu börjar det bli högre matematiken!

  För att inte tala om liknelsen: miljonklassens villor kontra ruckel.

  Var det Staffan, som låg där under täcket och ingen "bädda docka" med snarkljud i kåkstan? Då lär inte bli några problem för LKAB, att hitta LIKVÄRDIG bostad för Staffan. Den beräkningsgrund man skall använda vid kompensation till nytt boende är fastslagen och ingen excess.
  Anmäl >Mimmi (2009-08-19 10:13:29)

  Håller med Staffan!
  Varför inte istället riva ner bägge och bygga ett nytt badhus, modell större?! Att knorra över att man måste åka 5 km till närmaste badhus, ser jag som liiiite överdrivet./
  Anmäl >Tommy (2009-08-19 08:01:32)

  Staffan, du är en utmärkt förlängd arm till staten och dess syn på Norrland och dess innvånare. Målet är tydligt att här skall INTE finnas andra människor än de som direkt arbetar för gruvverksamheten. Om ca 2000pers flyttar inom 2-4år så kan lasarettet vara hotat och vad tror du händer om också det får lägga ner/flytta verksamheten till kusten?, Då går det fort neråt kanske 8000 invånare totalt, då bor alla gruvarbetarfamiljer kvar utan släkt och vänner som för länge sedan flyttat, är det en sådan framtid du vill ha?. Förklara hur du skall få folk att BO KVAR HÄR med DITT RESONEMANG!?. Hela Kommun är allvarligt hotad och du försvarar största boven LKAB som ÄR största orsaken till det som händer INSE FAKTA !.
  Anmäl >Staffan förespråkar utflyttning! (2009-08-19 07:57:02)

  Helt rätt stänga badhuset i Malmberget. I en sådan liten kommun som Gällivare är det att kasta pengar i sjön(bassängen) och närmast oansvarigt slöseri att ha två badhus med bara ca 5 kilometers avstånd. Att sedan göra "poäng" och skriva en fantasilös fabel om saken är en excess.

  Men i slutändan är väl allt LKAB:s fel? Företaget som förser oss med falukorv som vissa föraktfullt skriver.

  Vi som valt bo kvar i Malmberget och länge via LKAB:s goda information vetat att befolkningen sakta måste ge vika för brytningen har förstått att detta också måste innebära förändringar. Som alla vet har ju många redan generöst inlösts och andra fått villor i miljonklassen istället för gamla ålderstigna ruckel som man inte ens kunnat flytta.

  Så, Gällivare Kommun, stäng badhuset med gott samvete!
  Anmäl >Staffan (2009-08-18 22:47:41)

  Tack Gun, nu har du slagit huvudet på spiken om och om igen! Trevlig läsning. Hälsningar från Mampa!
  Anmäl >Hjördis (2009-08-18 19:21:10)

  SvaraRadera