Google+ Followers

måndag 17 augusti 2009

Har du tillgång till Kunskapskanalen på TV?

- den 17 augusti 2009, kl 13:57

Kl. 23.00 sänds idag måndag, ett program på kunskapskanalen, som jag inte tycker att någon bör missa att se. Jag vet inte om den går att se via datorn, har ej kollat det (tyvärr).

Detta är saxat ur tablån:

Världen: En torped ber om ursäkt

Dokumentärserie. En torped ber om ursäkt. En topphemlig grupp använde sig av bedrägliga finansiella rapporter, valfusk, utpressning, militärkupper och mord för att skapa ett globalt amerikanskt imperium efter andra världskriget. Efter att länge ha brottats med skuldkänslor och rädslan för vilka konsekvenser sanningen skulle kunna få, bestämmer sig den förre torpeden John Perkins för att tala ut.

---------

John Perkins har kommit ut med en bok om sin egen inblandning. Det var han som kom som USA:s budbärare och i de fall som ländernas makthavare inte ville acceptera de vidlyftiga personliga villkoren, trädde istället schakalerna in. Då var det inte längre förhandlingsbart. John Perkins bok "Confessions of an economic hit man", ingen kioskvältare precis, men nog så viktigt tidsdokument.

Den där gamla devisen om att "pengar luktar inte", den har nu äntligen kommit på skam en gång för alla.

Det är inte bara 90 procent av USA:s sedlar, som bär spår av kokain. Bokstavligen! Det är sant och ingen skröna. Forskarna vet att just kokain har en tendens att fastna på sedlar. Varför, är de däremot rätt konfunderade över.

Men det var inte det som jag menade med att se dokumentären i TV-rutan. Utan jag är tacksam över att nu äntligen, kommer allt mer i dagens ljus om vad som förekommit under USA:s världsera. Något som i och för sig inte varit någon större hemlighet för människor, som följt med i utvecklingen. Det hela startade upp redan med Latinamerika och så har det fortsatt och fortsätter.

Senast var det USA:s påstående om massförstörelsevapen i Irak och hela det här iscensättandet med Saddam Hussein och hängningen av honom. Det hade ju varit lika enkelt för USA att kontrollera sina egna papper på vad de hade matat diktatorn med under alla dessa år.

Bara just därför är det en smärre gåta för mig varför svenska truppinsatser strider i Afghanistan. Kalla genast hem dem!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar