torsdag 26 mars 2009

Socialdemokratisk uppvärmning?

den 26 mars 2009, kl 09:01


Jag omges ideligen av goda historieberättare, själv är jag totalt värdelös, men skall ändå göra ett ärligt försök.

Det är bara synd att det inte går att återge den bild och hörselupplevelse, som finns kvar i mitt huvud av denne satte historieberättare, med glasögonen på svaj, verkstadsklädstil, riktig gammeldags SAP-förgrundsgestalt, som alltid har nära till skratt. Jag gjorde denna synnerligen intressanta bekantskap med hela det här gänget, då jag under x-antal år var involverad i ett manusförfattande, som inbegrep många samtal med olika personer.

De hade alla mycket roligt att berätta, samtidigt som allvaret ständigt var närvarande. Människor har i alla tider mött enorma umbäranden och jag har varit djupt tacksam för allt de välvilligt har delat med sig till mig, eftersom det blev många högst personliga berättelser. Jag har lärt mig mycket av att bara lyssna på deras berättelser, som sträcker sig även långt bortom deras egna historia.

Denna händelse utspelade sig på ett riktigt socialdemokratiskt möte, sådana som det fanns "förr i tiden" dvs. ett SAP-möte, där den uppeldade socialdemokratiske ledaren inledde hela mötet med att i bästa hejarklacksanda "värma upp" mötesdeltagarna:

- Ge mig ett S!

Mötesdeltagarna skrek med ett rungande:

- S!

sedan fortsatte SAP-ledaren....

- Ge mig ett P och nu tvekade de församlade lite...men klämde ändå lydigt i...

- P!

- Ge mig ett A! Nu kunde man skönja ett stigande intresse och en smula förvåning...

- A!?

och så slängde SAP-ledaren in höjdpunkten, dvs. trodde han....

- VAD BLIR DET? 

De något förvånade mötesdeltagarna sneglade hastigt på varandra, när de unisont svarade. Något som lät mer som en fråga än ett självklart svar...

- SPA???

Jag kan väl tillägga att det här var långt före ordet SPA var ett allmänt vedertaget och välanvänt ord i vår nutida livsform. Men nog är det väl det som SAP behöver:

ett rekorderligt och uppfriskande SPA i den förda politiken. Nej, jag skall inte säga vad jag tycker om politik, det vet ni redan.

1 kommentar:

  1. Det finns 2 kommentarer.

    Gunilla. Ja jag tror att det är det som SAP betyder, iaf är det, det som kontentan blir.
    Anmäl >Gun (2009-03-27 20:47:42)

    Uppfriskande SPA?nää!det hjälper inte.Mer slösande av skattepengar.Vad står SAP för?stöd och ansvar till
    politiker som har har höga löner?
    Anmäl >Gunilla (2009-03-27 08:55:12)

    SvaraRadera