Google+ Followers

torsdag 3 mars 2011

Socialdemokraternas löften kan man tydligen inte lita på vartän man bor i landet. Vad är det för politik de egentligen står för?

- den 3 mars 2011, kl 02:29

Det verkar stå "stängt pga. ombyggnad" i pannan på hela socialdemokratin!

Jag följer vad som händer i Gällivare kommun och där är det förbaskat ogenomtränglig politik de för. Det verkar vara total Göran Persson-anda, som råder. Dessutom lika splittrat, som på nationell nivå.

Här i Göteborg är socialdemokraterna inte något man gör "vågen" åt. Sedan "goa gubbars macho-dunka-i-ryggen-på-varandra-välde" började genomskådas, har den ena korruptionsutredningen efter den startats upp. Oegentligheterna är alltför många och fler blir det för varje dag som går.

För att inte tala om den förfärliga kvinnosyn de hade. Inför detta val utlovades av socialdemokraterna "guld och gröna skogar", men först av allt skulle man vända på varenda sten för att komma till klarhet vad som hade hänt med all denna korruption. Vad gjorde man? Jo, man satte samstämt igång och skotta över varenda möjlig sten, för att om möjligt dölja alla spår!

Man utlovade att det skulle folkomröstas om trängselavgift. Vad blev det av det löftet? JA, gissa. Inte speciellt svårtippat, förstås.

Man fördubblar parkeringsavgifterna, som redan är svindyra och gynnar de, som redan har hela häcken full i fördelar och pengar. Beslutet om fördubblingen av parkeringsavgifterna hade man tagit redan innan valet, men sossarna "ville inte gå ut före valet för att skapa oro". HÄPP! Alla andra utom de som redan sitter med sina politikerlöner, eller är med i "gräddfilen", skall nu tvingas att åka kollektivt. VäRst-Trafik erbjuder resor med bussar där fönsterrutorna trillar ut, havererar under färden, eller har körförbud etc. Köp en dyr färdbiljett, som inte ens VäRst-trafik förstår hur de skall stämplas (de inköpte ett nytt svindyrt system, som de inte själva begriper sig på hur det fungerar) och ge dig ut på ett äventyr. Vem vet när du kommer fram, eller fått uppleva...

Göteborgs Energi skall vi inte ens tala om. Inte bara så att de tvingade folk att byta ut sina elmätare, upphandlingen är som vanligt, det är fotfolket som får betala notan. Ingen vet vad den kommer att sluta på och hur slutet ens ser ut. När konsulten som hade uppmärksammat det hela, fick pris som "Årets Whistleblower" tågade "goa gubbars" Göran Johansson, fd. Socialdemokratiska kommunalrådet, ut från tillställningen, trots att allt detta hänt under "hans tid".

De har mao inte ens vanligt folkvett och har skapat ett skamlöst samhälle! Tacken "Årets Whistleblower" fick av Göteborg är att både hon och hennes man nu är arbetslösa och persona non grata.

Det här är ändå bara ett hastigt skrap på ytan. Under de snart 20 åren som jag bott här har jag sett hur vanliga människor gått en kräftgång till mötes och utanförskapet i de olika stadsdelarna bara späs på år från år. En del av stadsdelarna börjar man t.o.m. fundera på om man för säkerhets skull skall ta med sig passet.

Det finns ingen vård för vanliga människor, mer än det som en tämligen medioker vårdcentral kan erbjuda. Hela snurren med SU är totalt obegriplig, men ett är säkert: du skall vara frisk för att kunna vara sjuk. Vilket inte blir helt lätt, med tanke på vilken anda som Försäkringskassan har. Om ni nu tycker att den är anskrämlig ute i övriga landet, är det bara en vattendroppe av vad som presteras på denna ort. Är du svårt sjuk, så passa dig för att slå ned bopålarna på detta ställe. Är du inte högt uppsatt med bonus, eller högt uppsatt vid ett företag och får dina privata sjukvårdskostnader betalda. Tja, då är du rätt rökt! Får du överhuvudtaget en kallelse till någon cancerbehandling, eller för något annat allvarligt tillstånd. Tja, då skall du genast besöka närmast kiosk och köpa dig en lott också, därför att då älskar penninggudarna dig av andra anledningar!

Ändå fortsätter människor att rösta på socialdemokraterna, av gammal slentrian. OCH nu kommer jag till det verkligen helt sagolika! De är lika upprörda och tagna på sängen efter varje val! Jag kan inte annat än skaka på huvudet. Det måste vara många pållar, som är ute på grönbete. Fråga är om det inte var helt rätt att frånta dem möjligheten att rösta, som också skedde här i Västra Götaland, där röstningen gick till lite hipp som happ. Är det bananrepublik så är det väl lika bra att det är det full ut...

Det här sökandet i hela landet efter en ny partiledare, verkar vara fråga om att finna reda på en ny Dalai Lama, som fötts på något för sökarna okänt ställe i landet. Men i det här fallet lär de inte finna någon reinkarnation av tidigare ledare. Mer än möjligtvis ännu en till Göran Persson, som kommer att ge partiet den slutliga dödsstöten. Därför att hela socialdemokratin är fullständigt urspårad. Det hela har kommit att handla om en personkult, istället för att man lägger ner några extra kol på att tala om VAD deras politik står för.

Sanning att säga är det svårtippat vart socialdemokraterna idag står rent politiskt och ideologiskt. Resterna av deras kvarvarande politik annekterade dessutom moderaterna bara rakt av. Sanningen är att socialdemokraterna styrts av en riktig villervalla sedan Göran Perssons dagar.

Ända sedan Per Albin Hanssons plötsliga död vid en spårvagnshållplats i Stockholm, har partiets ledare sett till att kratta i manegen för efterträdaren.

Tage Erlander banad tidigt väg för Olof Palme. Palme lyfte fram Ingvar Carlsson, som vice stadsminister. Carlsson gjorde Mona Sahlin till sin kronprinsessa genom att utnämna henne till vice regeringschef. Medan Göran Persson inte krattade manegen för någon alls än sig själv och sina egna behov! Han hade dessutom uppenbara problem med alla människor som var smartare än han själv var. Vilket inte var speciellt svårslaget. Men var de dessutom kvinnor, då sket det sig fullständigt! Hade han varit smart, vilket man nu inte ens kan drömma om, eftersom det är Göran Persson vi talar om. Men OM han nu hade varit det, då hade Margot Wallström befunnit sig, som hans självklara efterträdare. Men socialdemokraterna har t.o.m. lyckats bränna sitt bästa kort de hade att spela ut!

VILKA som släppte fram Göran Persson kan man verkligen fundera länge, länge på... Inte var det några raketforskare precis.

1 kommentar:

 1. Skrattar gott åt dina insiktsfulla bloggar

  TACK! för de vackra "smörorden". Själv har jag numera börjat betrakta mitt varande här i NSD bloggen, som nyttig bloggare så länge jag skriver det som faller en på läppen, i övriga fall skalla "såna som jag hålla käft och veta hut".

  Jag säger som en god vän till mig brukade uttrycka det hela: "det går inte att bromsa sig ur en uppförsbacke".
  Anmäl >Gun (2011-03-06 14:58:54)

  Vad skall man säga om dig Gun, annat än att du är en kvinna med huvudet på skaft, sinne för humor, rolig form av självdistans och en sagolik analytisk förmåga.

  Får du ett enda svar från någon sosse blir jag mycket förvånad.
  Anmäl >Skrattar gott åt dina insiktsfulla bloggar (2011-03-03 14:16:39)

  Gällivares tack&bockparti tar plats i samma fålla. Det är bara se "sossarnas" agerande btr Malmbergsfrågan, avsaknad av bostäder, politikerlöner mm. Där är det den egna ha-mer-hungern som styr. Hur andra har eller får det blundar man för.
  Anmäl >Väljare (2011-03-03 10:27:11)

  SvaraRadera