torsdag 18 december 2008

Mor & dottersnack

- den 18 december 2008, kl 09:11

förstora
"Bella" beslutar sig för att köpa med sig en liten chokladmuffins, med en chokladklick längst upp, när vi lunchat färdigt på Chokolat.

- Den där chokladklicken kommer ändå bara att återfinnas i papperspåsen", säger jag och hör riktigt hur pessimistiskt det låter. Ändock är det så det kommer att vara. Jag vet det. "Bella" vet det.

När vi kommer fram till "Kopparmärra", kikar "Bella" ner i påsen och suckar djupt, jodå, chokladklicken sitter fast i papperspåsen.

- Men vad hade du förväntat dig? Vi har nu traskat på kullerstenar flera kvarter och över spårvagnsspår, trodde du på fullt allvar, att du kunde hålla DEN stora påsen, med DEN lilla muffisen helt stilla, undrar jag.

Diskussionerna pågår en stund om chokladklicken i påsen och även hur det kommer sig, att klicken numera sitter fast i påsen istället för på muffisen. Jag undrar om "Bella" glömt bort allt hon lärt sig om fysik i skolan och om hon inte borde följa med mig på några föredrag och återuppliva Newtons lagar. Då kunde hon i alla fall minnas varför det var givet, att chokladklicken skulle hamna i papperspåsen och inte i hennes mun. "Bella" tittar lite överlägset på mig och säger:

- Det är inte Newtons lag som gäller, när det gäller chokladklicken i papperspåsen, det är Murphys lag!

Nu börjar jag skratta, tacka fasen att det mer är Murphys lag än Newtons lag, när man bespetsat sig på en liten sketen chokladmuffins med en tillika ypperligt liten sketen chokladklick på, som nu hamnat i papperspåsen, istället för i "Bellas" mun.

"Bella" säger att hon betvivlar Newtons lagar i allra högsta grad, det har hon själv konstaterat. Därför att tappar man en macka på golvet, så nog katten är det smörsidan nedåt som gäller och dessutom är den full i gläfsande dammtussar! Tacka fasen att DET är Murphys lag. Den där fifty fifty teorin tror hon inte ett smack på. Det är Murphys lag som gäller och inget annat. Men så stannar hon upp och lyser ikapp med solen och säger:

- Förresten spelar det ingen roll, jag skrapar ur chokladklicken ur papperspåsen, så kan Murphy gå och slänga sig i väggen!

Just det Murphy, kom inte och mucka med fel person!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar