Google+ Followers

torsdag 17 november 2011

Michael Jackson och doktor Conrad Murray. En typisk medberoendes historia,

- den 17 november 2011, kl 14:00


som slutat i en rättegång, med förödande följder för samtliga berörda parter.

Jag såg den brittiska dokumentären om Dr Conrad Murray, som fälldes mot sitt nekande för popikonens död. I dokumentären berättade han sin version av vad som hände. Anledningen kan man dock bli lite fundersam över, eftersom han inte vittnat i rätten eller talat med andra journalister.

Dokumentärproducenten October Films har följt Conrad Murray i över två år inför och under rättegången. Dokumentären gav en tragisk inblick i ännu en del av Michael Jacksons liv. Inte så att det precis kom som någon överraskning, men ändå. På något sätt kan jag känna att det är ovärdigt att lägga fram så högst personliga och förnedrande saker om den avlidne popikonen, av någon som faktiskt gjort sig till medberoende och som i slutändan handlat förvånansvärt irrationellt.

Det är väl först med handen i backspegeln, som Dr Conrad Murray, kunnat se klart på det hela. Men en mycket typisk medberoende har han varit, även om det nu är det han försöker att ta sig ur, genom ett gäng dåliga bortförklaringar. Han lägger hellre fram Michael Jacksons högst personliga och tragiska liv, än faktiskt skärskådar sin egen del av det hela.

Antagligen hade väl slutresultatet blivit detsamma, utan Dr Conrad Murrays inblandning och någon rättegång hade det säkert inte heller blivit, om det nu inte hade varit just Michael Jackson.

Man kan väl istället ställa sig frågan vem av alla dessa personer det var som egentligen ledde fram till Michael Jacksons alltför tidiga död. De som skar sönder hela hans ansikte om och om igen, eller de som försedde honom med piller i definitivt olämpliga blandningar och proportioner, eller han som slog sönder och samman hela hans uppväxt och våldförde sig på honom.

1 kommentar:

 1. Det finns 3 kommentarer.

  drogare har 0 koll på livet sedan de hamnat i träsket
  Anmäl >de väljer själva ett långsamt självmord (2011-11-28 12:24:31)

  tragiskt med alla former av drogberoende

  Kloka ord om en mycket välkänt fenomen. Själv drar jag mig till minnes ett möte med en gammal och garvad nämndeman som sa, att han hade lärt sig att avsky allt vad droger heter och i alla dess former. Så mycket personlig tragik som följde i just drogers spår.

  Anmäl >Gun (2011-11-19 12:39:06)

  Vad har omvärlden för nytta att känna till att MJ var sängväntare hade ett missbrukssovrum som var en sanitär olägenhet. Alla drogliberaler borde få sig en tankeställare
  Anmäl >tragiskt med alla former av drogberoende (2011-11-18 11:53:13)

  SvaraRadera