Google+ Followers

fredag 3 juni 2011

Landstingspolitikern Gunnar Selberg (C), Kiruna har hamnat på kollisionskurs med det egna förståndet.

- den 3 juni 2011, kl 14:48


Han kallar dessutom kultur för "svammel"! Mer "svammel" till uttalande än så får man väl leta länge efter.

http://www.nsd.se/nyheter/artikel.aspx?ArticleID=6197940

För varje normalfuntad människa, med någon form av sina sinnes fulla bruk i behåll, framstår det som en självklarhet, att landstinget i första hand skall handla om hälso- och sjukvård och absolut inte om något annat. Därefter skall andra ting komma på fråga: kulturfrågor, lokaltrafik och regionplanering. Så är i vart fall grundkriteriet för Landstingens uppdrag.

Det här är bara ytterligare ett exempel på att revisorerna är en stilla insomnad skara. Själv kan jag inte ens förstå vad de nu för tiden har för uppgift överhuvudtaget, eller vad som står i deras uppdrag mer än att lyfta arvoden för illa utfört uppdrag.

Men det allvarligaste av allt är att politikerna själva inte vet sina egna uppgifter och VAD de står för!

Är man centerpartist borde man rimligen känna till vem man är i allians med. Ett alldeles gott råd är att Gunnar Selberg sätter sig ner och läser statsminister Fredrik Reinfeldts nyliberala vision i hans bok "Det sovande folket".

Visserligen är den svår att få tag på så här år in på hans regeringstid. Trots att han innehar den mäktigaste posten i Sverige, har den inte utkommit i nytryck och få bibliotek i Sverige har den ens. Enligt en uppgift jag läste i en av dagstidningarna (har glömt vilken) har de få som registrerats på biblioteken försvunnit, eller är sedan länge borttagna ur hyllorna. Det är liiite svårt att hänga med i resonemangståtarna Reinfeldt har, men enligt stadsministern är svenskarna "mentalt handikappade". Jag är benägen att hålla med, det är bara att se vilka som sitter i regeringsposition. - Nu hade det väl i och för sig inte spelat någon större roll, alternativet till Alliansen är inte heller något alternativ.

Men jag kan upplysa landstingspolitikern Gunnar Selberg (C), även om han personligen inte suttit i någon alliansbadtunna 2004 hos "Måddan"(C), att Fredrik Reinfeldts (M) vision alltid har varit: att staten bara skall garantera ett minimum av välfärd. Var och en får istället klara sig själv.

Jag vet inte hur det är med er andra, men jag tycker att allt som alliansen har lovat, det har de också hållit!

De är ett rakt tåg som stadigt tuffar fram mot sina utsatta mål. Just nu tilltalar det de svenskar som får åka med en bit innan de också blir avkastade, likt en postsäck på en station efter vägen. Med till slutmålet kommer endast en elit att nå. Dvs. om inte hela tåget spårat ur innan dess. Sverige står trots allt i begrepp, att bistå USA:s krig mot Libyen, ett krig som USA absolut inte har råd med heller. USA är ett land som är konkursmässigt. Sannolikt kommer detta haveri att börja röra på sig redan i juni, fråga är bara om det hela kan klara sig ner till 2008 års prekära nivåer för världens ekonomier. Sveriges insats i Libyen med storebror USA kan inte klassas som något annat än en rejäl "björntjänst", som kommer att få återverkningar på oss själva.

Men för att återgå till ämnet. I Sverige ser vi f.n. en gigantisk nedmontering av sjukvård och välfärd över huvudtaget och ännu har folk inte förstått vad det hela handlar om, från alliansens sida. Men jag tror att de snart kommer att få upp korkgluggarna och titta lite längre än där den egna näsan tar slut. Om inte, så i alla fall den dagen de själva har blivit drabbade.

Än så länge är det sjukvården, dit även ohälsoproblematiken får hänföras till och äldrevården. Där har det nu börjat märkas vart vi är på väg. Den som redan har pengar kan få bättre av allt detta och är de som fått enorma vinster. Dvs. de åker i allt högre grad i "gräddfil" med hjälp av de resurser, som borde vara samägt, eftersom det samfinansierats. Svenskarna de "mentalt handikappade"... kommer med ens till en en ny dimension.

För mig och säkert många vanliga människor med mig, är det en självklarhet: att den vård som är skattefinansierad av alla borde vara till för alla. Därför finns det absolut ingen som helst mening med att ställa de olika sjukhusen mot varandra, alla behövs och skall finnas kvar för människors bästa. Men det är klart. Det funkar alltid på någon låg nivå: "att härska genom att söndra". Svenskarna de "mentalt handikappade"... en ny dimension till en annan.

Samarbete mellan sjukhusen är dessutom ett måste även i framtiden. Pengar som är inbetalda till vård och välfärd skall enbart gå till detta ändamål. "Räddarna" (Borg och Maud Olofsson) av bilindustrin, som gett statliga pengar i stödpaket med 28 miljarder börjar framstå, som något som kan sätta myror i huvudet på vem som helst. Det enda som överhuvudtaget är begripligt i hela kråksången är Fouriertransform, som är ett matematiskt begrepp, en överförare (transform), som används till att flytta en funktion från en dimension till en annan. Det är det som stat och landsting numera är fullt sysselsatt med att göra framför ögonen på "Det sovande folket" tillika Svenskarna de "mentalt handikappade".

Det är väl det som socialdemokraterna i Gällivare kommun också ägnar sig åt. När de utsett högste hönset (kommunalrådet), att svara på frågan vad han tänkt sig för Östra Malmbergets innevånare i de hemliga förhandlingarna med LKAB, eftersom han inte berör människorna i Östra Malmberget i sina uttalanden. Det svar han har att ge vad han tänkt sig i de hemliga förhandlingarna med LKAB om Östra Malmbergets öde är ett svar som kan få vem som helst att falla i gråt, eller fara ut i ett skrattanfall. Eftersom denna raka fråga, vad har han tänkt skall hända med Östra Malmberget, besvaras av honom med: "har tagit del av dina synpunkter!"

Konklusion: En rak ställd fråga tolkas som en "synpunkt"(!?!) enligt kommunalrådet. DET måste vara "Fouriertransform" på hög nivå: från den ena dimensionen till en annan.


Jag förstår helt enkelt inte vilken förståndsbegåvning man skall ha, för att kunna förstå hur en hel del av dessa politiker tänker, eller hur man skall kunna förstå alla dessa tröttsamma och ständiga politiska utspel, som de själva medverkat till.

PS. För den nu som tror att jag går någon falang inom politikens vägnar, tror helt fel! Det finns all anledning till att jag numera ringaktar allt vad politik och religion dvs. alla former av ismer. Det kommer att visa sig om inget annat, när jag kommer att sammanställa den gigantiska soppan, dvs. f.d. justitieministern Thomas Bodström (S) nyutkomna bok. Den kommer att bli så omfattande, att den nog måste klyvas i olika bloggar och landar troligast i min blogg, efter min hemkomst från St Petersburg. Här gäller det att sova på saken och idissla färdigt den "mastiga politiska färdkosten". DS.

1 kommentar:

 1. Det finns 3 kommentarer.

  förstår vad du menar Gun
  Länk

  På plats och lyssnade till Ingvar Oldsberg.du är inte ensam om att ha blivit skadad av sjukvården. Man får sig också en tankeställare efter att ha läst det du skrivit

  Kräv att neddragningarna stoppas från norr till söder är de enda raka
  Anmäl >Jossi (2011-06-06 17:28:46)

  det är skillnad på skit och pannkaka

  Ja, det är väl både gräsligt och högst anmärkningsvärt. Men säger mer om dem själva än om dem de yttrat sig om.

  Man får väl glädjas åt att emellanåt träffar man en lokalpolitiker med förankring till verkligheten och som jobbar för människornas bästa.
  Anmäl >Gun (2011-06-05 11:42:35)

  Det är gräsligt att en statsminister kan skriva så där om folket som han skall vara en förebild för.

  Gun, Nyström bryr sig inte om människorna i Östra Malmberget. Så är det.
  Anmäl >det är skillnad på skit och pannkaka (2011-06-04 19:28:11)

  SvaraRadera