Google+ Followers

måndag 5 april 2010

Kommunalrådet Tommy Nyström rasar

- den 5 april 2010, kl 12:04


tillsammans med motpolen, som enligt egen beskrivning tycks ha stora likheter med "Karlsson på taket".

Några ynka plattor av varianten "Walk of Fame" på torget i Gällivare har fått de båda politikerna att surna till rejält, trots att det dessutom varit ämnat som ett första aprilskämt!
http://www.nsd.se/nyheter/artikel.aspx?ArticleID=5280472#forum

Nu skiljer sig visserligen synen på varför de båda herrarna är så himla upprörda.

HA! säger jag bara och slår mig på knäna och tänker på vad herr kommunalrådet och de i hans ledband har haft för sig bara under mars månad. Jag personligen hade varit himla glad om DET hade varit ämnade som missriktade aprilskämt!

Nej, en stor och fet påsksmäll skall därför avfyras i efterskott, till ledande "S" & herr kommunalrådet, av mig i nästa blogg.

När jag tänkt en stund till på upprördheten över detta aprilskämt, som de gått i spinn över. Blir det ännu mer förvånande och obegripligt.

På Guldhedstorget (dvs. Dr Fries Torg) i Göteborg, där finns cementavgjutningar av div. kända Göteborgsprofilers händer och fötter inkl. namnplattor.

Detsamma gäller hela området i och utanför Liseberg, där man har liknade Hollywood-plattor med stjärnan och hand eller fotavtryck på.

Personligen tycker jag att de är ett trevligt avbrott bland i övrigt så trista gråa betongplattor och sannerligen en form av "lärande".

Spårvagnarna är namngivna efter diverse levande och döda Göteborgsprofiler. Liksom många gator & torg är namngivna efter personer ur den egna stadens historia.

Vad har Gällivare kommun att bjuda på?

- Höijers Backe i Malmberget, som väl snart är en saga all dessutom och
- Per Högströmsgatan i Gällivare.

Roligare än så blir det inte. Undantaget för de turister som för första gången besökte Gällivare och trodde att de kommit till ett humorberikat ställe, när de närmade sig Gällivares vita kyrka och möttes av vägskylten i blått där det stod i pilens riktning: "Andra Sidan"!

2 kommentarer:

 1. Debatten startad av dra lärdom av aprilskämt?
  Startad: 2010-04-05 13:16:59

  Det finns 6 kommentarer.

  JAG borde få en stjärna på "Walk of fame" utanför systembolaget i Gällivare. I egenskap av vodkabedömare. Lapplands enda professionella. *skratt!*


  Anmäl >Tommy (2010-04-08 07:55:08)

  Staffan du är allt ambivalent va? Ibland påstår du att jag inte skriver bloggen själv. Nu påstår du att jag skriver alla inläggen själv.

  Du kanske skulle bestämma dig, hur du egentligen vill ha det?

  Fö den dagen min blogg är beroende av dig, då skall jag på allvar ta nedläggningen under övervägande! Men lägger jag ner bloggen är det med högsta sannolikhet av helt andra skäl.

  Ha´ en trevlig kväll!
  Anmäl >Gun (2010-04-07 21:21:51)

  Som vanligt skriver du inläggen själv, Gun.
  Intressant se hur du håller på att ta död på din egen blogg. Du stryker ju nästan allt som inte är egen text eller skrivet av beundrar kretsen.
  Men må bloggen få vila i frid!
  Anmäl >Staffan (2010-04-05 22:30:17)

  SvaraRadera
 2. Vårat kommunalråd i ett nötskal. Alltid sur och på dåligt humör helt hunorbefriad och med en politik som sätter sin egen person i första rum. Fick jag med allt?
  Anmäl >jämmer och elände hela tiden. (2010-04-05 21:45:30)

  Hollyvod plattor på torget, är en av många kommunal ekonomiska oansvariga idèr, för några år sen lanserades "Inglasad" torg av idè-kläckande konsult till kommunala kostnader. I kommunen finns en uppsjö av lycksökare", vars huvudsakliga uppgift verkar vara "dränera" kommunen på pengar. Det senaste i raden är projektet "Nya -GÄLLIVARE, kostnad 25-30 milj.kr Så visst är Gällivare attraktiv inom Företagsbolagets inre krets!
  Anmäl >Iakttagare (2010-04-05 20:48:58)

  Länk

  Här har Gällivare kommuns styre något att fundera över.
  Anmäl >dra lärdom av aprilskämt? (2010-04-05 13:16:59)

  SvaraRadera