Google+ Followers

tisdag 3 maj 2011

Kan man verkligen njuta på så väldigt olika sätt?

- den 3 maj 2011, kl 14:11

Ta bara det här att vara på konsert. Hela jag är ett enda stort öra, medan i stolen bredvid mig pågår något helt annat: uträkning om vad hela "kalaset" kostat mm. i förhållande till biljettintäkterna.

Det här pysslar "hushänget" alltid med, när vi är på något evenemang. Sedan spelar det ingen roll om vi är på Konserthuset, Stadsteatern, Storan, Lisebergshallen, Ullevi, Scandinavium, marknader, eller var som helst...

Jag blundade och satt djupt försjunken i musiken. Det gjorde uppenbarligen inte "hushänget" den här gången heller. Sedan spelade det ingen roll, att han lovat att han inte skulle ägna sig åt de vanliga sakerna. Dvs. att räkna ut. Likafullt hade han gjort en ordentlig kostnadsanalys under tiden visade det sig, medan vi var på väg i min snigelstegstakt till Evas Paley.

Han hade räknat ut hur många personer som var på scen. Alltså vad de genererade för kostnad i form av lön, övernattning, resekostnad osv. Som om det inte vore nog. Han hade t.o.m. noterat vem av dem det var som vände notblad och hur mycket var och en spelade, etc.

Ja, jag gissar att det kan vara svårt, att ens tänka ut vad han hade kommit fram till under de här timmarna.

Men hallå! Skulle vi inte gå ut för att koppla bort jobbtankar? En del saker här i världen går ändå inte att räkna ut på förhand...1 kommentar:

 1. Det finns 3 kommentarer.

  Grattis Gun på din födelsedag (4 maj)
  Anmäl >Anette stämmer upp med danska chokoladesången (2011-05-04 17:10:04)

  Det var jäsingen, du med den lång långa signaturen.

  Jodå, jag skall njuta ÄVEN imorgon och fortsätta med det! Om du nu är den jag tror att du är, är du också dig lik.
  Anmäl >Gun, som om någon timma uppnått den klyftiga åldern dock med sinnena i behåll! (2011-05-03 22:30:15)

  Jag har hört att mogna kvinnor är som apelsiner, klyftiga och lite ojämna i skinnet.men aldrig att de skulle vara så hänförda åt allsköns njutning.Jag trodde att det var mest "huvudvärken" som burkar slå till då den ådran skulle slås på hos kvinnor?

  Jag kommer ihåg att du brukade säga att du skulle ha en rik, vacker, snäll(?) prins som skulle läsa högt för dig om kvällarna ur sin bankbok, innan du somnade. Vet inte hur det blev med den saken för dig.fann du någon prins på vägen?

  Hur det än blev.Njut av din 60-årsdag imorgon Gun!
  Anmäl >Jag tänker ofta på din utstrålning.varje dag jag läser din blogg.det var väl så du skulle ha formulerat dig om du varit jag.när jag läser vad du skriver är det som om tiden skruvas tillbaka.du är dig lik Gun (2011-05-03 16:46:43)

  SvaraRadera