Google+ Followers

måndag 5 december 2011

Jag och alla lösa bloggare har fått sparken av NSD och det är inte precis fråga om några uppsägningstider.


- den 5 december 2011, kl 21:54


Raska fötter springa trip trip trip, chefredaktören, den nye bloggaren, har så bråttom klipp klipp klipp...

Så bråttom att han under julmånaden bestämmer sig för att göra rent hus bland oss bloggare, som inte tar betalt för det som vi levererar till webbtidningen. Det kom inte som någon överraskning precis, därför att jag har noterat, att alltfler av tidningens egna journalister har blivit bloggare. Problematiken som jag fått ta del i allt högre omfattning i telefonluren och i min privata mailbox har också varit en bra temperaturmätare.

Jag vet inte riktigt hur NSD tänkt, men jag ser det som en olycklig utveckling. Varför man nu väljer en så drastisk omdaning, får väl chefredaktören förklara för sin läsekrets. Själv kan jag spontant tycka att journalister är journalister och har ett mycket viktigt yrkeskall, som skall fylla upp det viktiga och bärande innehållet i en dagstidning, utan att riskera att tidningen hamnar i någon variant av "Hänt i veckan" kaliber. Men smaken är som bekant som baken, delad.

Upphörandet av bloggen i NSD, som sådan känns inte som någon katastrof för min egen del, eftersom jag hunnit ompröva mitt bloggande ständigt. Så skall det också vara. Men detta besked kommer rätt olyckligt ur många aspekter, som gör att det inte känns bra. Bara spola rakt av allt jag skrivit och låta det gå hädan, känner jag mig inte beredd att göra. Trots allt är det ett rätt frekvent bloggande, sannolikt NSD:s mesta bloggare sedan 2008. Jag har oerhört mycket som ligger opublicerat och som fått ligga till sig till "rätt tidpunkt" och där bedömer jag inte att en del saker ännu är av olika anledningar.


Jag har fått rätt mycket respons privat ur de olika genren, som jag skrivit om. Jag har av det själv dragit den slutsatsen, att jag tror att det är viktigt att inte tysta ”det vanliga folkets röst”.

Dessutom är det så att jag själv, i lugn och ro, vill kunna göra den rensningen över vad som skall leva kvar ute i etern och vad som även av mig kan betraktas som "Que Sera, Sera". Det är mycket material som skall tas ställning till.

Var mitt bloggarkiv, skall dra vidare och bunkra upp, tills jag har tid att gå igenom mina bloggar, det har jag inte någon som helst aning om. Jag har aldrig satt mig in i blogghemmens förlovade värld. Men är det någon som har något riktigt bra tips, mottages detta tacksamt emot.

Är det dessutom enkelt att föra över mina befintliga bloggar från NSD, blir saken inte precis sämre av det. Därför att just nu känner jag, att jag har störst fokus på att ta mig upp på banan igen efter ytterligare en rätt knepig operation, som tar det mesta av det som är jag.

För att det nu inte skall bli någon form av spekulationer "hur och vad", publicerar jag det mail jag fick i min mailbox idag från chefredaktören:

Ämne: Din blogg.

Hej,
Vi jobbar just nu med en översyn av innehållet på nsd.se. Vi inför några nya avdelningar samtidigt som vi tar bort en del funktioner och avdelningar.
Bland annat har vi beslutat att renodla bloggandet. Framgent kommer vi bara att ha NSD:s egna bloggare på nsd.se, vilket betyder att vi upphör att erbjuda plats åt stadigvarande externa bloggare.

Detta innebär att möjligheten för dig att uppdatera din blogg på nsd.se kommer att upphöra från 2011-12-16. Vi informerar om detta nu för att du ska ha tid att skaffa dig en annan plattform för ditt bloggande. Du får givetvis också lägga in en länk på din blogg på nsd.se till din nya blogg.
Vi kommer att låta din blogg på nsd.se ligga kvar en tid av just den orsaken. Dock tar vi som sagt bort möjligheten att uppdatera den.

Jag vill samtidigt med detta brev passa på att tacka för din tid som bloggare på nsd.se.
Har du frågor kring detta nås jag på anders.ingvarsson@nsd.se eller 0920-26 30 06.
Har du tekniska frågor, vänligen kontakta webbchef Lenitha Andersson-Junkka. Hon nås på lenitha.andersson-junkka@nsd.se eller 0920-26 30 11.
/Anders Ingvarsson
Chefredaktör och ansvarig utgivare för NSD och nsd.se

2 kommentarer:

 1. Debatten startad av Farbror Jalle,,,det är på tiden...
  Startad: 2011-12-06 20:59:57

  Det finns 6 kommentarer.

  Jag skall än en gång och en allra sista gång göra ett försök, att säga tack till dig Fredric för dina ord.

  Förhoppningsvis skall det även i fortsättningen finnas människor, som vill göra välden till en bättre värld. Det är bara att jobba på oförtrutet och bära sitt lilla strå till stacken, hur litet det än må vara.
  Anmäl >Gun (2011-12-16 00:03:24)

  Jag får tacka dig för ditt bloggande som på ett bra sätt belyst vad som sker i Gällivare kommun. Trots att ditt bloggande skett "utomsocknes" ifrån så har du på ett bra sätt lyckats informera om vad som sker under pågående samhällsomvandlingsprocess samt låtit oss ta del av dina reflektioner över hanterandet av den samma. Genom att föra fram fakta som för många kommunmedborgare i Gällivare är obekant så har du bidragit till att sprida information samt kunskap vilket är vitalt ur ett demokratiperspektiv. Du må ha en trevlig jul och lycka till i allt du företar dig framöver! Malmberget 2011-12-07
  Anmäl >Fredric (2011-12-07 16:23:37)

  Fortfarande har inte min kommentar kommit fram, den måste ha varit för "snäll" mot er som sitter och "bestämmer" vilka ni publicerar?? Illa, illa!!!!!
  Anmäl >Mad Max (2011-12-07 09:25:23)

  SvaraRadera
 2. Debatten startad av Farbror Jalle,,,det är på tiden...

  var har det inlägget tagit vägen?+mitt eget som skickades iväg för många timmar sedan. Av farbror Jalles fortsatta signatur att döma var det samma utfall mot bloggaren som vanligt.men varför inte låta röster tala så här på upploppssträckan. det lär inte knäcka bloggaren. hon kan den här gnällkulturen som har Lk stämplat på kalsongerna.

  Erf
  cyniker finns det gott om och du jublar över att bli av med någon som säger obekväma sanningar till ett eget högt pris. Jag har aldrig uppfattat Guns bloggar som "fara ut mot malmfälten".undantagslöst har det i de fall handlat om orättvisor och obekväma sanningar.

  jag har uppskattat Guns blogg å de andras som också åkt ut i kylan.
  Anmäl >vem skall nu farbror Jalle och Erf spy galla över (2011-12-07 00:57:13)

  Ja. Du har fått kicken. Sparken. Silkessnöret. Drabbar 10-tusentals andra från "riktiga" jobb.
  Dagens i-landsproblem?
  Enklast är väl att skaffa dig en annan "plattform" där du kan fortsätta fara ut mot malmfälten.
  Anmäl >Erf (2011-12-06 21:33:38)

  Allt har sin tid och nu är den tiden förbi.
  Anmäl >Tack för kaffet (2011-12-06 20:59:57)

  SvaraRadera