Google+ Followers

lördag 3 december 2011

Björn Rosengrens utspel om att Håkan Juholt måste gå.


- den 3 december 2011, kl 01:42


Ja, Herre min skapare, kan man annat än sucka. De här slirande politikerna slutar aldrig att förvåna mig.

Men är verkligen Björn Rosengren rätt person, att snacka om "partiets förfall." Är inte det att kasta stenbumlingar i glashus.


Om jag inte missminner mig var det väl herr Rosengren, som själv inte mindes att han varit på porrklubben Tabu och åkte ut ur TCO så det skramlade i de fackliga väggarna. Det var väl inte precis han själv som stod för notan heller när det rumlades runt.

Men de här gubbarna de har en tendens att komma igen. Spelar liksom inte någon som helst roll vad de slänger ur sig, eller gör så får de rejäla plåster på såren och uppbackning och sätts på banan igen.

Sedan det så till den milda "rökiga" porrklubbsbesöket, att han inte ens visste var han var, har väl Björn Rosengrens tunga sluntit både en och två gånger. Han höll väl på allvar att förklara krig mot Norge, när han slängde ur sig att "Norrmännen är ju egentligen den sista Sovjetstaten" eller hur det nu var han tyckte, när han trodde att TV-kamerorna var nedsläckta.

Det stora förtroendet och förhoppningarna jag en gång hade för Björn Rosengren, när han satt vid TCO:s roder. Det finns det inte många uns kvar av. Han är ännu bara en till av det här glassiga pajasgänget (i mina ögon), vars förtroende sedan länge är förbrukat.

Eftersom jag nu har legat uppbunkrad igen. Med ännu en omgång nyopererad telegrafstolpe i vädret. Har jag haft ovanligt mycket tid att kika på nyheter och följt det politiska babblet, dimridåerna och nedskärningarna i samhällssystemet, som ligger som en smet runt hela Svea Rike.

Det är toppolitiker som är upprörda över vårdskandalerna, som avlöser varandra. Själv funderar jag hur det egentligen är ställt med politikernas minne, eller insikter i ämnet. Därför att inte är det någon nyhet som dykt upp om vanvården, som äger rum både inom äldreomsorgen och sjukvården p.g.a.. nedskärningarna. Inte heller är det någon nyhet om den problematik som återfinns inom skolans värld, socialtjänsten, rättsväsendet, socialstyrelsen, livsmedelsverket m.fl.

För att inte tala om alla de taffliga lagarna som äter upp varandra etc. och lämnar hela samhället i en uppenbar blotta.

Aldrig förr i vår historia har vi varit så väl insatta om den problematik, som Sverige släpar på. Aldrig förr har vi skådat så mycket ego, som tillåts ha förkörsrätt. Den som påstår något annat är en förnekare av högsta mått, eller så är det någon som inte är torr bakom öronen.

De fortsatta problemen med socialdemokraternas partiledare Håkan Juholt har helt enkelt urartat.

Påstår man något annat vet jag inte hur man är funtad.

Nu tycker jag att det hela har blivit rent ut sagt pinsamt värre. Därför att nu kommer det att bli rent hus i slutändan, om så många tunga politiska namn skall offras bara för att bistå ett korthus, som sakta men säkert håller på att falla isär och blottorna är helt uppenbara.

Man kan inte göra som Göteborgspartipampen Göran Johansson i DN-debatt. Försöka lägga ut dimridåer för att ta fokus från det som borde ligga varje sann socialdemokrat närmast hjärtat. Eller ser inte han och de andra förnekarna på TV-nyheterna och upptäcker grodorna, som flyger ur munnen på Håkan Juholt. Kan det verkligen vara så illa.

TV-nyhetsreportern intervjuar två av de stora elefanterna, bl.a. Göran Johanssons egen dotter, Anna Johansson. När hon kommer ut från mötet berättar hon inför TV-reportern, att Håkan Juholt intygat inför dem, att det funnits ett skriftligt avtal om SVT:s bojkott. När reportern pressar henne lite mer, säger hon, att säger Håkan Juholt att det är så. Då är det så det är. Men man ser på henne, att den där "kärleken", som hon helt euforiskt skrek ut till omvärlden, när Håkan Juholt valdes, den är definitivt till ända. Några illusioner kvarstår inte längre.

Nästa klipp till reporterns nästa intervjuoffer blir Miljöpartiets Åsa Romson, som intygar att det aldrig funnits något sådant avtal som Håkan Juholt påstår. När så reportern fångar in Håkan Juholt och ställer samma fråga till Håkan Julholt, svarar denne inte på frågan. Han börjar i vanlig ordning att dilla om något helt annat. Det hela blir helt uppenbart, att han dragit ännu en vals för sina partikamrater, som ställt sin tillit till honom!

Nej, kära solidariska socialdemokrater och partihöjdare, det här är precis som när man gjort ett dåligt bilköp. Det är bara att erkänna det och göra något åt saken. Det går inte att släppa iväg villospår om att det skulle vara trafikpolisens, eller Bilprovningens fel, att bilen är defekt och inte kommer att rulla på som man förutsatt. Det går inte heller att skylla på någon, som känner till bilens beskaffenhet, men är så väluppfostrad och solidarisk, att man istället säger att biltillverkaren är bra.

Det har blivit fel i hela maskineriet och fortsätter man då ändå att rulla på med denna synnerligen defekta bil. Tja, då kommer det i slutändan få till konsekvens, att man tillslut når vägs ände. Det går inte att svamla sig ur ett dåligt bilköp. Lika lite som man på en tillhafsad kongress valt en person på 10 år, som med all övertydlighet har visat att han på intet sätt håller måttet.
Den enda framtid som nu finns för den socialdemokratiska politiken, ser verkligen inte lovande ut.

Det skulle inte förvåna mig det minsta om två av de partier, som insett allvaret med att det vanliga folket lämnas vind för våg, till förmån för de redan besuttna, är de två partier som kommer, att göra en kometkarriär på socialdemokraternas bekostnad. Folk väljer t.o.m. det högborgerliga alternativet, därför att de tillsynes ger sken av att kunna sköta framtiden för alla medborgare.

Det jag skrev i min blogg den 29 mars 2011 verkar kunna bli en verklighet. Någon större djupdykning än den här i socialdemokraternas historia kan jag verkligen inte dra mig till minnes. Fråga är om ens 15 % av väljarna kommer att finnas kvar bland rösterna vid nästa val.

Det här påminner verkligen om "rosornas krig". Ett inbördeskrig, som blev långvarigt och förödande.

Säga vad man vill om Håkan Julholt, men nog spelar han i en egen buskisdivision allt. Men är det detta som socialdemokraterna vill gå till historien som.

Håkan Juholt säger:

"Nu tycker ju omgivningen och partiet att jag är den bäste, och då tycker jag att de har rätt".

Självförtroendet är det i alla fall inget fel på. Det är som att hälla vatten på en gås. Han är inte mottaglig för något alls.

2 kommentarer:

 1. Det finns 8 kommentarer.

  Alla har sin uppgift här i livet

  vaknat på fel sida?

  Visserligen så tycker jag att det man röstar på är en högst personlig sak. Men NEJ, jag röstar INTE på alliasen, nu är du ute i ogjort väder, som det så vackert heter.
  Anmäl >Gun (2011-12-05 16:29:46)

  Gun...
  Det skulle vara kul att se vad Gottegrisen skrivit ..och vad som blivit refuserat...har Du lagt fingrarna emellan nu igen?.

  Gottegrisen är ju normalt en mycket timid person(jämför med mig själv...och Du förstår likheten).
  Anmäl >Farbror Jalle...undrar vad Grottegrisen skrivit?.. (2011-12-05 15:51:09)

  Gun, nu var du väl ändå lite elak mot Rosengren!

  Politiker (ja, medelålders gubbar)
  som råkat irra in på skumma klubbar;
  på natten är belysningen så klen,
  man ser ju inte skylten vid entrén!
  Anmäl >Lisa Jones (2011-12-05 11:06:29)

  SvaraRadera
 2. Det är ju din uppgift som Alliansborgare att försöka tasksparka mot sossarna så mycket du klarar av. Drevet gör det än lättare att spy galla omkring sig. Jag tycker du jobbar på bra för Alliansens sak.
  Anmäl >Alla har sin uppgift här i livet (2011-12-05 07:57:29)

  Väljare
  Du kanske behöver se programmet en gång till? Du verkar ha missat något radikalt:
  Länk

  Lyssna på Liv Ullmans första inlägg till honom, om varför man ber om förlåtelse. Det är Håkan Juholt i ett nötskal. Hon har många bra inlägg och han står sig slätt.

  Jag är inget drev, men skall man vara partiledare måste man ha mer än Håkan Juholt har. Framförallt måste man vara ärlig åtminstone med sina egna partikamrater, om man vill vara trovärdig.

  "Nu tycker ju omgivningen och partiet att jag är den bäste, och då tycker jag att de har rätt". Det är Håkan Juholts största problem och som diskvalificerar honom.
  Anmäl >Gun (2011-12-03 23:06:43)

  Splittringen i s-partiet speglar bara den splittring som finns i landet. Missmodet med förvaltningen av landet breder ut sig. När det sen var svårt att hitta någon ärlig och rakryggade ledare i S-toppen blev Juholt vald från den lite lägre nivån. Rätt eller fel återså att se. Men Gun, fall inte in "drevet". Det tar tid att växa och han kanske växer åt rätt håll.
  PS. Se Skvalans sista program
  Anmäl >Väljare (2011-12-03 10:45:30)

  Klart att Björn Rosengren måste sticka ut hakan och visa sig på styva linan.Vad annars.det är hans stil.

  Förstår inte vad Håkan Juholt storhet skulle ligga begraven.Har iaf inte upptäckt några stora drag,mer än de överpompösa.Mycket snack å lite verksta.rent ut sagt verkar karln totalt förvirrad.
  Anmäl >Harry was here (2011-12-03 10:12:49)

  Men snälla Gun, B. Rosengrens "oskyldiga" p-klubbs besök är preskriberat sedan flera år tillbaka, eller hur?!
  Gamla meriter räknas inte, serru! ;)
  Anmäl >"Gottegrisen" (2011-12-03 09:27:10)

  SvaraRadera