Google+ Followers

onsdag 13 april 2011

Intressant debattinlägg om Sveriges JAS Gripen-intresse i Libyen från "det politiska nazistpartiet" i Sveriges Riksdag.

- den 13 april 2011, kl 14:13


Ja, jag kan inte annat än skratta, med tanke på vilket inlägg jag fick i min förra blogg. Där det påstods att jag åter bistod Sverigedemokraternas "nazist-verksamhet" i min blogg. Bara därför att jag värnar om den okränkbara yttrandefriheten.

Det skulle JAG, Gun, göra enligt debattören ifråga. HA! säger jag bara och slår mig på mitt nyopererade knä. Mer svammel i nattmössan kan knappast ett inlägg bli.

Jag har ända sedan barnsben haft en överallergi mot allt vad både politik- och religion heter. Värvningsförsöken från vitt skilda partier var rätt många under en hel del år av min "yrkeskarriär". Men jag hade en motfråga, som sköt frågeställningen och ivrandet totalt i sank. Jag ställde helt enkelt motfrågan:

"Men om jag nu tycker precis tvärt om vad partiet tycker, kan jag framföra den åsikten då?"Svaret blev naturligtvis ett NEJ! - Alltså hade jag klarat mig ur ytterligare ett övertalningsförsök om politiskt värvning. Inte har det gått så mycket bättre av de uppsökande Jehovas vittnen, som specialiserat sig på att försöka omvända denna förtappade varelse de tydligen anser att jag är.

Jag är t.o.m. så enfaldig att jag ansett mig och anser mig fortfarande äga rätten att avstå både ock! Politik och religion det står helt enkelt inte på min agenda. Det är lika främmande, som om jag skulle bli någon popidolstalker!

Efter att ha legat och bläddrat i dagens tidningsskörd finner jag dock inlägget från Sverigedemokraterna så intressant, att jag tycker att det är på sin plats, att jag delar med mig av debattinlägget från dem.

http://www.gp.se/nyheter/debatt/1.599948-vem-krigar-vi-for-i-libyen-

Förvånande är att det är den äggkastande Göteborgs-Posten, som debattinlägget är publicerat i! Ja, vem har påstått att undrens tid är förbi? Det blir lite av ord som "rasist eller nazist" kvar, när man läst vad deras åsikt än en gång är. Eller förutsätts den sedvanliga dunkla dubbelmoralen, som genomsyras det svenska samhällets politiska agenda?

Sverigedemokraterna var fö det enda partiet i Riksdagen, som ansåg att det hade framlagts för lite fakta kring syftet med deltagandet i kriget i Libyen.

Medan jag har varit tämligen solklar i mitt tankesätt vad jag tyckte om saken. Sverige har röstat för att vi skall föra en neutralitetspolitik, vi är inte med i NATO, i alla fall inte formellt. Ändå för vi redan krig i Afghanistan! Nu skall vi ut och kriga även i Libyen, även där under väldigt dunkla motiv.

Jag har redan i en tidigare blogg ifrågasatt det väpnade intresset i Libyen, med hänvisning till att man från internationellt håll inte lagt två fingrar i kors för t.ex. Elfenbenskustens folkmord. En verklig "världslig varböld", där man ägnat sig åt massivt folkmord däribland på kvinnor och barn, som sannolikt inte har med saken att göra. Med tanke på alla dessa andra oroligheter och demonstrationer som pyr precis överallt i dessa regioner/länder, finner jag Sveriges krigföring i Libyen högst anmärkningsvärd. Det mest sorgliga har varit det ointresse som Elfenbenskusten tidigare rönte i svensk media!

Inte blir mitt höjda ögonbryn så mycket mindre av att läsa vad den internationella nyhetsbyrån Reuter skriver: http://nyheter24.se/nyheter/utrikes/553328-fn-s-tortyrexpert-forbjuds-traffa-manning

att FN:s tortyrexpert Juan Mendez inte får träffa den fängslade soldaten Bradley Manning, som anklagas för att ha läckt hemliga dokument till Wikileaks om massmord! Mannings advokat har uppgett att hans klient sitter inspärrad 23 timmar om dygnet, tvingas sova naken och väcks flera gånger per natt. Åtal och fängelse vid fällande dom har varit att vänta. Men nu utökas åtalet till att omfatta anklagelser om att Manning "bistått fienden" ("aiding the enemy") med information. Totalt sett omfattar åtalet nu 36 åtalspunkter, jämfört med tidigare tolv. Därmed kan den 23-årige Manning dömas till döden om han konstateras skyldig!

Uppenbarligen finns det många dunkla syften i det som sker runt om i världen. Jag är glad så länge jag orkar reagera. Därför att det börjar bli lite väl mycket nu av, att någon maktposition viftar på ett lillfinger och genast så är villiga marionetter uppe på fötterna och irrar runt, utan att ha tänkt efter före, vad det hela EGENTLIGEN handlar om!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar