Google+ Followers

lördag 17 april 2010

I den evighetslånga fredagsbilkön satt jag igår

- den 17 april 2010, kl 12:13


och lyssnade på radioprogrammet där Annika Lanz håller låda.

Men skall man vara i fullständig balans, när man kör bil, skall man definitivt inte lyssna på den kvinnan!

Hur kan en så total virrpotta höras och finnas precis överallt i radion också? Räcker det inte med det hon har virrat runt i TV-rutan?

Sedan hade hon kallat in två andra kvinnliga virrpottor, som sannerligen inte gjorde saken till det bättre. En av dem skulle dessutom vara någon form av svensklärare för invandrare.

"Milda makter, tänkte jag när jag lyssnade på den kvinnan, inte är det undra på att svenskundervisningen är under isen". Svenskundervisningsdamen uppgav dessutom, att hon suttit under en hel resa genom halva Sverige och klurat på hur meningen egentligen borde lyda!

Vad var det då för mening, kanske du undrar.

Jo, det hela visade sig vara en mening hämtat ur ett sanslöst förvirrat debattinlägg i den pågående valpropagandan. Debattinlägget i sin tur stod en annan virrpotta för. Hon lystrar till namnet Mona Sahlin (om det nu är bekant). Den sistnämnda damen hade ordagrant skrivit att hon ville utrota 50 000 fattigbarn!

Ja, nu var det inte jag som skrivit texten, utan fru Sahlin själv och den gick inte att tolkas på annat sätt än att det var andemeningen:

"Fattigbarnen skulle utrotas".

Å andra sidan är det inte första gången som ett sådant direktiv kommer från den svenska riksdagen och i synnerhet från S-politikerkåren, som har många "rosade" käpphästar på den fronten. Så det hade väl i och för sig inte fått mig att bli så himla förvånad om det är det hon egentligen vill. Det kom en liknande propå, när det gäller de samiska barnen och där gjorde man verkligen allt för att de skulle dö en gruvlig död. Det finns idag fortfarande överlevande, som kan berätta om det utrotningsförsöket. En av dem faktiskt boende i Gällivare kommun. Hela den pappershanteringen visades ganska nyligen upp av politikern Gustav Fridolin och sändes i form av en produktion i TV, under namnet "Vår Mörka Historia".

Där hade Gustav Fridolin tillsammans med Erik Sandberg granskat den svensk rasismens historia. En historia som fortfarande inte lärs ut i våra svenska skolor. Utan även fortsättningsvis omskrivs snyggt förpackat, som om det aldrig hänt och inte heller fortsätter på inslagen bana. Det är betydligt bättre att lyfta på "Fy-fingret" åt SD!? Det där ordspråket "kasta sten i glashus" vet S-människorna tydligen inte vad det betyder i klartext.

Sedan visste virrpottan Annika Lanz inte att hennes pinnhästar i själva verket heter käpphästar. Inte blev det hela så mycket bättre av, att hon inte tycktes känna till uttrycket "att ha en käpphäst".

Annika Lanz käpphäst torde vara: "Ju mer förvirrat och vimsigt desto bättre".

Trots att nu Sveriges Radio antagligen betalat en rundlig summa för detta förvirrade gäng damers blotta närvaro, gick inte att skönja det minsta lilla tillstånd av utredda tankebanor, när programmet tog slut.

När jag steg ur bilen på Backaplan, var det sannerligen inte enbart vulkanaska från Island, som fördunklade mitt sinne.

1 kommentar:

 1. Det finns 3 kommentarer.

  ...det är ett charmigt program med en frispråkig något virrig kvinna..inte helt olik dig..Du är också charmig..på ditt sätt..
  Anmäl >Farbror Jalle...charmigt är ordet.. (2010-04-19 16:56:15)

  Vad är det för modernt med att vara allmänt förvirrad? Något jag missat?

  Visst är jag väl modern i allra högsta grad, har t.o.m. dataspel uppkallat efter mig! Har du?
  Länk
  Anmäl >Gun (2010-04-19 11:36:56)

  ...det är ju ett jättebra program..Lite modernt för dig kanske?....
  ...däremot är programmet med Tengby och Mannheimer rent förfärligt..med göteborgsdialekten som genomsyrar hela programmet...och hela släkten, vännerna och grannar som deltar..
  Anmäl >Farbror Jalle...Det är ju ett bra program.. (2010-04-18 07:01:47)

  SvaraRadera