Google+ Followers

torsdag 28 maj 2009

Hus till salu! Måste ses!

den 28 maj 2009, kl 13:07


Jag och "hushänget" vi brukar "analysera" hus, kåkar och lador, när Sverige flimrar förbi vår bilruta, eller läser någon mäklarannons. - Ni känner väl till hur det är med den typen av människor vi tillhör? "Små hjärnor, små glädjeämnen".

Vår gradering och analys är följande:

"Utsökt enskilt läge". Det betyder, att du sannolikt kan gå ett par dagar i endera riktningen, utan att träffa på en enda levande själ. Det är mao ett hus "in the middle of nowhere", dit endast två hjulspår leder.

"Visst renoveringsbehov". Det betyder i klartext, att taket sannolikt störtat in, eller i vart fall finns inte mycket kvar av det.

"Ett hus med möjligheter". Det betyder med största sannolikhet: totalrenovering!

"Ett hus med stor potential". Det betyder, att man sannolikt får slå ner hela skiten i backen och bygga nytt!

"Köp vår kåk billigt! - Vi söker nya äventyr i livet". Det betyder just precis det som det står, att det är både billigt och just en kåk. (Kåk= fallfärdigt hus). Men framförallt att nu är de själva less på hela skiten!

"Nära kommunikationer". Det betyder inte alltför sällan, att det dundrar förbi tung trafik dygnet runt och sitter ni ute i trädgården, kan ni bara läsa på varandras läppar vad den andre säger pga. trafikbullret.

"Sjöutsikt". Det betyder till 90 % sannolikhet, att står du på tå uppe på skorstenen, kan du med god vilja och råg i ryggen, se en skymt av något blått, som liknar vatten där i horisonten.

"Sjöläge". Det brukar å sin sida betyda, att huset översvämmats var och varannan gång, när det varit islossning, eller höga flöden pga. regn. Det är bara att installera årtullarna i huset, så är det en komplett fiskebåt. Det finns en anledning till att man säljer "hus med sjöläge", dvs. om det nu inte är ett dödsbo som säljer förstås.

"Köp vårt hus och spara in alla upplevelsebiljetter". Här är det onekligen stor och illande röd varningslampa på G. Så passa er jäkligt noga! Vi vet vad det här huset har för "potential" och framförallt vart det ligger! = Located at 67.1753 (latitude in decimal degrees), 20.655 (longitude in decimal degrees)...MAYDAY MAYDAY!!!

1 kommentar:

  1. får man gissa att det sista fyndet ligger i mampa?

    SvaraRadera