Google+ Followers

tisdag 1 februari 2011

Hade jag istället hetat Fateme Gosheh och skrivit ett debattinlägg om Islam

- den 1 februari 2011, kl 00:05

i Sverige hade det kanske varit helt ok.

http://www.gp.se/nyheter/debatt/1.539722-gor-oss-inte-till-andra-klassens-medborgare

Men nu heter jag inte det och därför faller det hela på sin orimlighet. Jag har dock inte slutat att förvåna mig över utvecklingen i vårt land. Det gäller i både det ena och det andra ämnet.

Inläggen i detta debattämne, uppgår i skrivande stund till 193 och finns i denna länk: (bifogar denna så behöver man inte flippa runt för att hitta reda på alla inlägg)
http://www.gp.se/nyheter/debatt/1.539722-gor-oss-inte-till-andra-klassens-medborgare?articleRenderMode=article_full_discussion

Personligen är jag av den åsikten att den svenska yttrandefriheten helt och hållet gått åt skogen, genom FRA, statens "Tralala" och "fria intresseklubbar".... Det är inte längre enbart omvärlden som sätter ribban vad vi skall och får tycka i vissa specifika ämnen.

Igen...

Samtidigt kan jag inte låta bli att undra om svensken i allmänhet vet hur många muslimer det fanns i landet bara för 20 år sedan och hur många det finns nu och hur utvecklingstrenden ser ut bland hängivna religionsutövare i diverse trosinriktningar.

Det är verkligen stor skillnad på dagens Islam och t.ex. det Islam som morerna kom till Spanien med. Morerna (liksom fenicierna) stod för något som man fortfarande kan hitta rikliga spår av. Med morerna följde en helt sagolik utveckling, där även kulturliv, vetenskap och lärosäten var helt häpnadsväckande, även med våra nutida mått mätt.

Vilket resulterade i att de flesta spanjorer konverterade helt frivilligt till Islam, eftersom Islam då stod för en högkultur av sällan skådat format. Spanien förblev muslimskt länge. Ända tills denna "uppgradering som skett i landet" föll i bitar, när de gamla härskarna (det kristna Kastilien/adeln) åter samlat sina mannar och återförde Spanien till en sagolik villervalla och armod, som det tog nästan 800 år att hämta sig från, delvis.

Det tänker man inte på idag, eftersom Islam i Spanien och Islam NU i världen är som natt och dag. Man kan undra vad som hände med Islam efter vägen.

OCH vad blir nästa land, som det kommer att komma strida flyktingströmmar ifrån till Sverige? Egypten? Tunisien?

OCH finns det någon koppling till att den svenska skolan har allt sämre resultat och jämställdheten kommit på skam rejält, samtidigt som bonusavtalen blir allt fler och innehåller alltmer svindlande summor?

NU alla LKAB-talibaner kan ni tycka och tänka fritt vad ni vill i ett ämne, som borde passa som hand i handske. Jag kanske i det här fallet bör förtydliga, att det nu igen handlar om hur det här landet fungerar i praktiken.

Det spelar liksom inte någon roll längre vad ämnet än handlar om. Orsak och verkan har på något förunderligt sätt kommit att handla om exakt samma sak hela tiden. Är det inte märkligt så säg?


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar