Google+ Followers

onsdag 25 augusti 2010

Gunillahem "gruvar" sig för framtiden,

- den 25 augusti 2010, kl 01:20

förstora
stod det som rubrik. Det måste ha varit en av de mer flerdubbelbottnade rubrikerna jag har läst på länge. Den rymmer många lager, sanningar. Men den som den var menad åt, lämnar jag däremot därhän denna gång. Det känns överfullt och vida upp över halsmandlarna av just den illavarslande soppan.

http://www.nsd.se/nyheter/artikel.aspx?ArticleId=5547667

Men nog är det allt glädjande, att återkommande få läsa om hur skillnaden har blivit som natt och dag på verksamheten. Tidigare drevs äldreboendet i kommunal regi, som vilket annat boende som helst. Men sedan dess har det förvandlats till intraprenad och det innebär bland annat, att personalen själva till största del styr verksamheten och kan vara med om att påverka, vilket även de boende har. Det är precis min filosofi om hur arbetslivet skall se ut, om det skall vara en sund miljö för alla inblandade.

Jag tycker också att det låter som om det blivit ett riktigt bra ställe för människor, som inte längre är i arbete och inte heller längre ränner runt i livets ekorrhjul för att försöka få debet och kredit att gå ihop. Det är dessutom inte mer än en självklar rättighet.

Pension är en SPARAD och INARBETAD löneförmån och inte en allmosa, som politiker och de kommunala förvaltningar tycks ha fått för sig, eftersom man inte gör annat än snor åt sig allt vad tyget håller. I många fall behandlas våra gamlingar, som någon form av fattigjoner, helt utan rättigheter. Våra pensionärer och handikappade har inte fått någon lag, som tillnärmelsevis uppnår till de krav, som djurlagsstiftningen anger.

När det gäller pensionerna har det här illa ansedda och bespottade SD-partiet en klar poäng. Varför skall de som varit med om att spara in denna löneförmån, dela med sig till alla tillresta. Så till den milda grad dessutom att den sistnämnda gruppen får ut mer i pension, än de som varit med om att under ett helt långt liv varit med om att bidra till den gemensamma pensionskakan och socialförsäkringssystemet.

De här politikerna, som nu tycker att de vill vara så vänliga, kan väl istället själva bidra till detta, eller dirigera om pengar från något mindre kännbart håll. Då kan vi väl äntligen få stopp på denna systematiska plundring av pensionerna och hela socialförsäkringssystemet, innan det är helt tömt.

1 kommentar:

  1. jadu, Gun, hela Malmberget sopas bort utan att den stora massan reagerar.inte är det så mycket bättre läge för pensionärerna

    SvaraRadera