Google+ Followers

måndag 21 september 2009

Grattis LKAB till uppvaknandet!

- den 21 september 2009, kl 15:28


Nu skulle ni bara ta och ordna upp det för alla villaägare, som inte vill bo kvar under dylika oacceptabla förhållanden i Malmberget, då skulle det vara en bra bit på väg i rätt riktning.

De har rätt till likvärdigt boende. Precis som alla de som idag sitter och vet att de är grundlurade av bolaget på samma punkt.

Trots dagens glada besked http://www.nsd.se/nyheter/gallivare/artikel.aspx?ArticleId=4886596 finns dock mycket smolk kvar i bägaren, som ni samlat på er pga. era oförmågor att ta hänsyn till den tidigare ständigt solidariska ortsbefolkningen, som ni svikit grundligt! Det är inte för intet en opinion sett dagens ljus. Folk har helt enkelt fått nog av vanskötseln och de ständiga övertrampen, som bara blivit allt grövre och nu även överskridit alla acceptabla gränser.

Smolket i bägaren kvarstår, trots dagens första steg i rätt riktning. Det är bekymmersamt läge som kvarstår och det kan man läsa om i er egen advokats inlaga till miljödomstolen med datering den 31.7.2009, som handlar om era oförmågor att skydda allmänheten från era utsläpp i kalibern högsta giftklass. Dessa giftutsläpp vill ni skall få fortgå under många år framöver dessutom!

Lägger man så till det reportaget om gruvarbetarnas trygghet: http://www.nsd.se/nyheter/gallivare/artikel.aspx?ArticleId=4883382 lämnar det en fadd smak i munnen. Det som händer under jord, det är också det som händer ovan jord med eskalerande skalv. I det fallet är det människor som talar med kluvna tungor och det är aldrig bra. Man kan inte försvara en sådan gruvbrytning på sådant sätt det drabbar allmänheten ovan jord, för att i nästa stund banna företaget för skötseln under jord. Någonstans måste man bestämma sig vad man tycker, även om man sitter med i LKAB:s styrelse, herr Nilsson!

En regelbunden hälsokontroll med provtagning av värden bland populationen i Malmberget och inte att förglömma Koskullskulle är att önska! Det torde ni inte sväva i okunskap om.

Er maktkamp mot villaägarna är inget heller, som ni kan eller bör vara stolta över. Se till att ordna upp det också genast! Ett ledande statligt bolag skall inte ha rättsprocesser i domstolar, som handlar om människors rättigheter och hälsa! Fixar ni upp det också, då skall ni återfå det fulla förtroendet från min sida också. Jag lär inte vara ensam om den uppfattningen.

2 kommentarer:

 1. Det finns 6 kommentarer.

  Nej, Kalle_byggare, jag gör faktiskt inte det. Jag sa alltid vad jag tyckte när det var dags att tycka, satt alltså inte i fikarummet och gnällde, eller rände runt i korridorerna och snackade bakom ryggen. Jag jobbade t.o.m ett par år fackligt på rätt hög nivå i ST-Domstol, innan jag insåg att fackfolket mest gick sina egen löneökning till mötes hellre än medlemmarnas! Då tog jag "min mats ur skolan" och lämnade styrelsen.

  Jag flyttade inte pga någon högre tjänst, jag hade redan en så hög tjänst jag kunde på få tingsrätten och hade all utbildning jag kunde få utan att byta yrke/arbetsplats. Jag flyttade därför att jag var i behov av kvalificerad specialistläkarvård pga de allvarliga kroppsskador jag fått vid tingsrätten!

  Så nej, jag känner inte igen mig alls i det du beskriver.
  Anmäl >Gun (2009-09-26 15:57:12)

  Gun ger alla riktiga Malmbergare ett ansikte (den negativa sidan)...
  Det är alla de som bara gnäller och motarbetar allt som händer. En typisk Malmbergare; sitter i fikarummet och gnäller (facket gör ingenting) sen ids man inte gå på fackmötet, gnäller på att ingen gör något, när någon sedan tar ansvar och gör något så gnäller man på det, tar inget ansvar och misstror alla som tar ansvar (Tommy N går LKABs ärenden, kommunledningen är korrumperad). Till slut när man får ett jobb med ansvar så måste man flytta från orten, då slår ju allt tillbaka på en själv (en pilsnerflaska kan inte bli mer än full), känner du igen dig Gun?
  Anmäl >Kalle_byggare (2009-09-25 22:07:51)

  Den som vill protestera mot LKAB:s ansökan om att senarelägga reningen i Vitåfors bör skriva till Umeå Tingsrätt, miljödomstolen, Box 138, Umeå. Skrivelsen skall vara i 5 ex. och vara inlämnad senast 19 okt.
  Anmäl >Skriv till miljödomstolen (2009-09-22 08:16:00)

  SvaraRadera
 2. Inte särskilt imponerad till UPPVAKNANDET!

  Ja, det var just det jag också skrev. Läser man handlingarna i miljödomstolen inser man rätt snart vad hela det här "storslagna" spelet för gallerierna handlar om. Det är att få tyst på dörrmattan.

  Men nog är "uppvaknandet" rätt roligt med tanke på att det pågår namninsamlingar och de nu möter rejält motstånd från alla håll och kanter.

  Fråga är bara om folk är så dumma, att de inte inser vad det hela handlar om än en gång.

  Men vi som inte blir förblindade av småsmulor, vi vill fortfarande se VERKLIG handling och ett helhetsgrepp!

  Dessutom går fortfarande uppgifterna isär. De har inte lärt sig att tala med en mun. Furbeck säger en sak lille Kalle en annan.
  Anmäl >Gun (2009-09-21 20:24:20)

  Den största bluffen i manna minne. Hurraropen fastnar snart i halsen när man fattat bluffen.
  Anmäl >Hurr..a (2009-09-21 20:22:31)

  Snälla nån . De bygger till sig själva..som ersättning för det egna bostadsbeståndet.
  Å så en liten slant till politikerna.

  Skulle nog vilja kalla det strategisk planering !
  Anmäl >Inte särskilt imponerad till UPPVAKNANDET! (2009-09-21 17:22:35)

  SvaraRadera