Google+ Followers

torsdag 22 september 2011

Fredagen den 23 september 2011 förväntas vi här i Sverige kunna få minst 500 kg satellit i huvudet enligt NASA.

- den 22 september 2011, kl 23:49


Men NASA som äger skiten, som skall dimpa ner, är förtröstansfull. De säger att satelliten kommer inte att passera över Nordamerika under denna tidsperiod. Precis som om det vore en glad nyhet. För egen del kan jag tycka att det hade varit betydligt bättre om skiten dimper ner i det land där det hör hemma!

Återinträde väntas någon gång under eftermiddagen den 23 september (Eastern Daylight Time). Imorgonkväll, fredag, svensk tid om jag har förstått saken rätt.

Det är ännu för tidigt att förutse tid och plats för återinträde med någon större säkerhet. Men prognoserna kommer att bli mer förfinade under de närmaste 24 till 36 timmar, meddelade NASA idag, torsdag 22 september 2011 kl. 01:44:51 PM GMT+0200. Allt tycks dock av allt att döma kunna bli över Sverige.

Är det nu man förväntas utropa JIPPI!

Det är ungefär som att vänta på att högsta vinsten på lotto + joker skall trilla ner. Sannolikheten att man skall bli drabbad är ungefär lika stor, eller faktiskt större om man nu får tro skrotägarna själva. Tittar man på tidigare kända fakta, när rymdskrot kommit nedfarande, torde sannolikheten bli ännu större. Därför att tidigare mindre nedslag har det kunnat bli en jädrans spridning på skrotet, som kommer nedrusande lite här och där, när den väl passerat genom atmosfären och börjar falla isär i en rasande fart.

Om du hittar något du tror kan vara en bit av UARS (satelliten heter tydligen så), då skall du inte röra det, enligt NASA. Utan kontakta "en lokal tjänsteman för brottsbekämpning, för hjälp".Lokal tjänsteman för brottsbekämpning? Undra i vilken parallellvärld NASA lever i? Vilken person skulle det vara i Sverige månntro. Vi har inte som USA lekt "stjärnornas krig"?

Är det den mer eller mindre nedlagda polismyndigheten, på alltför många orter i Sverige, som skall kontaktas.

- Detta är en automatisk telefonsvarare hos polismyndigheten i Skurup. Polismyndigheten är bemannad mellan kl. 13 och 13.45 udda veckor, om helg inte infaller före julafton, då är det stängt.

Krigsguden Tolgfors?

Står han i telefonkatalogen?

Vad skulle de göra åt saken? Pensla för fingeravtryck om ET varit inblandad?

Skulle de göra en "brottsutredning" på allt mellan förväntade dryga 500 kg och 600 ton, som sönderfallit till mängder av projektiler, med färdriktning åt alla håll och kanter. Enligt vilket kapitel och vilken paragraf då i brottsbalk?

Det är bara tänka tanken ut, en liten mutters storlek, tappad i någons huvud från hög höjd... Huvudvärk är nog det sista man behöver bekymra sig om.

Eftersom NASA inte kunnat göra bättre beräkningar hittills betvivlar jag ens, att den angivna vikten är något att fästa tillit till. Det kan nog lika gärna vara alltifrån 600 ton skrot till en långtradares vikt, som trillar ner i backen med en jädrans hastighet och med en kopiös spridning.

Om delarna skulle falla ner i Sverige betyder det att den högaktuella riskzonen ligger mellan Göteborg och Skåne. Någon tidning har t.o.m. gardet upp hela östkusten också. Dvs. hela södra Sverige. Tar man den bredare beräkningen verkar det som om Sverige i stort kan vara högaktuellt. Tidigast två timmar innan det nedfallande rymdskrotet når jordytan kommer NASA, att kunna ge närmare specifikation på var den kan dimpa ner. Det låter väl jädrans betryggande...

Trots att den förväntas kunna dimpa ner i Sverige, enligt de senaste uppgifterna: har inget informerats från regeringen, eller aktuella myndigheter vad som vi kommer att få veta och från vilket media informationen kommer att ske och under vilka tidpunkter då?

Är inte det Sverige på något vis i ett nötskal?

Allt viktigt som rör människorna i det här landet. Det sker ovanför deras huvuden. I det här fallet blir det både bildligen och bokstavligen. Man kan undra om någon ansvarig i Sverige ens har en kontinuerlig kontakt med NASA, eller är det den "tysta diplomatin" som gäller här också? Men det är väl antagligen helgstängt då, så det blir väl samma visa, som under Tsunamin i Thailand.

"Hushänget" som satt och läste fakta om satelliten för mig och varningen där man "skulle se upp", lade själv till:

- och får ni satelliten i huvudet kan ni alltid ringa NASA!


1 kommentar:

 1. Det finns 3 kommentarer.

  du sannolikhetsprofessorn du verkar har spårat ur i dina kalkyler. Finns det något som sammanbinder dina kalkyler med vägras,dammluckor,elkostnader och e-kolibakterier?

  nu kraschade resterna ner i Canada istället.har några skador inträffat kommer det att mörkas.
  Anmäl >men elkostnaderna blir nog fortsatt dyra (2011-09-25 10:25:58)

  Bästa sign. "men elkostnaderna... etc".
  Risken är nog bra mycket större att du får i dig livsfarliga e-koli bakterier, än att du skulle träffas av rymdskrot(heavy metal).
  Anmäl >Sannolikhetsprofessorn (2011-09-25 08:45:04)

  det verkar kunna bli en händelserik helg/tid i kungariket Sverige.


  nasa som medger att spridningen kan bli 800 km med 150 kg tunga delar från de 600 ton som satelliten väger. de vet inte vart de hamnar på ett ungefär förrän 20 minuter innan. Inte mycket tid att fundera, eller agera. Som du skriver ingen upplysning från myndigheterna om var info kommer att komma från. Om det nu kommer någon.

  regnandet har fått vägar att rasa å marken att ge vika överallt. byar avstängda och avskurna. Nu även tänkbart dammhaveri, där dammluckor inte går att få upp i Piteå Älv. Vad får det för följder?? Har man koll på suorvadammen kan man undra. eller är det nu som scenariot om vattenmassor ända upp till Bodens sjukhus övre våningar kan bli en verklighet och en bortspolad älvdal.
  Anmäl >men elkostnaderna blir nog fortsatt dyra (2011-09-23 13:42:00)

  SvaraRadera