onsdag 4 mars 2009

DM i bloggänget har nu fått sitt

- den 4 mars 2009, kl 11:19


och jag kan återinträda på arenan.

Danne Backe vankar väl av och an med fjärilar i magen där i sin bloggledighetsvecka. Men det finns en stor fördel med hans bloggande, han har i alla fall inte gnällt som en liten bortskämd unge "jag VILL ha den där mobilen", som en del andra deltagare i DM i blogg gjort. Kanske blir det därför ett DM i gnäll som i själva verket kommer att avgöras? Men vad vet jag? INGET, tack och lov!

Själv stod jag och tvekade ett tag mellan fotobloggen och Dannes, men så tog jag mig en liten titt på själva innehållet och då blev det så att jag lade min röst i lagpatriotlådan. Min favoritbloggare, fiskebloggen, var dessutom utanför tävlan.

Jag själv hade några dagar där jag inte ens ville höra talas om någon blogg och där jag var fullt övertygad om, att jag kommer nog aldrig mer att börja blogga igen. Jag kände mig ungefär som den där figuren Reprisen i den tecknade serien "Snobben". Reprisen är lillebror till Linus, ni vet Linus den filosofiska pojken som alltid travar runt med snuttefilten, han som väntar förgäves varje år på att Pumpagubben skall komma vid Halloween. Det som är betecknade för Reprisen är att hans största skräck är att sitta bakom sin mamma på cykeln, något han ofta blir tvungen att göra.

Det var väl ungefär så jag kände inför detta DM i blogg. Vill jag sitta på pakethållaren så skall jag i så fall själv ha tagit initiativet till det. Då kan det t.o.m. bli skitroligt! Har ett skarpt minne av en midsommarafton då Jonne erbjöd sig att skjutsa mig hem på pakethållaren via urskogen från Nunisvaara till Malmberget. Sagolikt hur vita kläder och skor kan se ut vid framkomsten efter några omkullkörningar, för att inte tala om cykeln! Undra om den någonsin återfick sitt fornstora utseende? Måste nog fråga Jonne vid tillfälle.

Men så fick jag några fridagar, där omgivningen också tycktes ha kommit till insikt, att världen rasade nog trots allt inte samman för att jag inte bloggade. Jag fick en välbehövlig timeout utan att ordet blogg överhuvudtaget nämndes. Jag gick på vuxendagis dvs. lyssnade på 30 minutersföredragen på Chalmers, deltog i experiment med förbränningsmotorer, botaniserade runt bland samekoltar, traskade omkring på konstmuseet, fotomässa, träffade mina vänner, fixade födelsedagskalas och lyssnade på CD-böcker. Jag fortsatte att ta hand om min kropp som f.n. har en ny större downperiod, som kräver kraft och mod att ta sig igenom. Dvs. vila och vila och vila.

Det är ju så det funkar med kroppens skador, eftersom jag från allra första början valt bort smärtstillande tabletter, steloperationer och avskurna nerver. Jag åker fullkomligt upp och ner i skittunnan som en jojo. Ibland är jag allra längst ner och är rätt övertygad om, att det här klarar jag nog inte mer, men så kommer nästa dag, då tänker jag "SJÄLVKLART fixar jag det här, kroppen kommer inte att svika mig än". Dvs. det pågick under den här tiden inte ett enda kapitelskrivande, eller ett enda bloggtänk uppe i mitt huvud. Jag var fullständigt avprogrammering.

Helt plötsligt upptäckte jag när jag simmade runt i Ägget på Hagabadet, där jag faktiskt "skriver" mina bloggar och manuskapitel, att tankeskrivandet uppe i huvudet hade återinträtt, med samma "skrivglädje". Jag var mao åter uppe på banan igen och de sista dagarna har åter huvudet återställt sitt sedvanliga "högtrycksagerande".

Min lilla hjärna vill väl antagligen inte gå där och slå dank i största allmänhet, även om kroppen inte klarar av något annat läge än väldigt små gracer och stor återhämtningstid.

4 kommentarer:

  1. Sidor: < 1 2 >

    Det finns 14 kommentarer.

    Gnäll-Dm, HUR står det till egentligen, är du fullständigt förryckt? Skall DU komma och diktera vad JAG skall göra och inte göra. VEM tror du att du är? Ta nu och kliv ner från de stora hästarna, innan du ramlar och slår bort det lilla som finns kvar. Det här liknar ett infantilt mobbingdrev hemmahörande i sandlådan!
    Anmäl >Gun (2009-03-09 09:54:52)

    Jag ska absolut inte skriva mer i din Blogg..Men då tycker jag att vi ska slippa läsa ditt dravel,på bla Dannes blogg,och på notiser som gäller VÅR hembygd..OBS...Det är inte bara sunshine som ger kritik,som du inte kan bemöta...Överens..?
    Anmäl >Gnäll-Dm (2009-03-08 21:00:48)

    Sunshine, du skriver: "Som vanligt förringar du dem som inte delar dina synpunkter." - Det ÄR dina egna tankar och INTE mina tankar, som du ÅNYO försöker applicera på mig! Ditt tidigare löfte, att du skulle hålla dig ifrån den här bloggen, den höll inte speciellt länge. Du får fråga dig själv varför. Fö har du nog uttömt allt som överhuvudtaget går att sägas om min PERSON, inte bloggarna, utan min person. Tycker du inte om min blogg, läs den inte! En ekvation som vanliga människor klarar ut.
    Anmäl >Gun (2009-03-08 11:04:32)

    SvaraRadera
  2. sunshine Du är faktiskt VÄLDIGT tröttsam och låter som en trasig grammofonskiva. Det var rätt skönt då du en period gav tusan i att skriva något i min blogg. Du lovade mig att hålla dig borta från min blogg, det höll inte länge! Jag som person är ditt hatobjekt! Vad nu det har med bloggen att göra har jag faktiskt lite svårt att få ihop. Vart skall du slänga in rundpallen den här gången då? Har jag ful näsa? Vägbom över Gällivare kommun? Ditt privata inpinkade revir kanske?
    Anmäl >Gun (2009-03-07 16:57:05)

    Gun, tror du verkligen, eller försöker du bara få det till, att det är bara EN person som har vissa synpunkter beträffar dina "bloggar?" Jag använder mig endast av ett alias,men hur är det med dig själv?
    Som vanligt förringar du dem som inte delar dina synpunkter... Intet nytt under solen, så att säga.

    Anmäl >sunshine (2009-03-07 15:43:37)

    "kastar man en sten i hundgården, ylar den det träffar"
    Anmäl >...på tal om Gnäll DM (2009-03-07 10:33:31)

    sunshine, vad jag gör och inte gör torde nog framgå för varje person som kan läsa beskrivningen och mina bloggar. Som vanligt sparkar du vilt omkring dig vare sig du kallar dig Sunshine, eller något av dina andra alias. Tänk vad bra att du kan jobba och dessutom har ett jobb, det är inte alla människor förunnat, men det har väl inte fallit dig in att reflektera över. Vi andra får liksom söka egna vägar att existera på, alltså något som går långt utanför ditt empatiområde eller fattningsförmåga. Jag vore tacksam om du hoppade över den här bloggen, det finns andra som nog passar dig betydligt bättre.
    Anmäl >Gun (2009-03-06 19:25:07)

    Nej, du Gun. Vi arbetar heltid här uppe för att försörja oss. Vad gör du? I vart fall verkar du ha all tid i världen för att idka ditt intresse.
    Gnällbältet - var det inte därifrån din sambo är? Kan det kanske ha färgat av sig på dig?
    Tack för mig!
    Anmäl >sunshine (2009-03-05 20:13:03)

    sunshine, Gnäll Dm. Den globala uppvärmningen har tydligen förflyttat Närke, dvs. gnällbältet en bra bit norrut och till vissa stugor. Lycka till i ert läsande därför att blogga själv det skulle aldrig sådana som ni göra. Jag bloggar lugnt vidare, vill ju inte att ni skall förlora blodtrycket.
    Anmäl >Gun (2009-03-05 09:28:32)

    SvaraRadera
  3. Gun, NORMALMÄNNISKAN kan inse att alla inte delar hennes uppfattning i allt.Du har även tidigare visat prov på att "hoppa på" den som har synpunkter på dina s.k. bloggar.
    Anmäl >sunshine (2009-03-04 23:48:26)

    SvaraRadera
  4. Du skriver att kanske det blir ett Dm i gnäll.....Du hade definitivt vunnit...Finns ingen häruppe som gnäller lika mkt som du därnere...Gn'll över ditt..Men lämna oss som det egentligen berör ifred...Blogga i Gp...
    Anmäl >Gnäll Dm (2009-03-04 20:26:34)

    ,. Tack för det "översvallande mottagandet". Jag hade nästan förträngt att det finns sådana människor som du.
    NORMALMÄNNISKAN brukar låta bli att läsa sånt som de inte vill läsa, ett gott råd från mig är, att även du anammar det förhållningssättet.
    Anmäl >Gun (2009-03-04 14:39:59)

    Jag anser att man inte ska underskatta gnällande i ljud. Det är ett varnande ljud hon-ljud. Att något är på gång; och så man får kontroll på saken. Dagen bilar är ett bevis på den saken. Det talas ju om bilen som Hon och tänk dig då vad underbart det måste vara. För nu har man full kontroll på hela HON i bilparken. Bilen hörs inte idag bakom ryggen. Om det är uppskattat med tål väl att diskuteras. Konsument vis och tur att man inte klev ut på gatan. Dvs. Dagens bilar har en klar funktionsnedsättning. Det fattas ett motorljud som varnar barn och för den som inte kan höra gräshoppan. Varför det i dagsläget blir det ju helgalet till samfärdsel och kommunikation *bakom ryggen på nå vis*...
    Anmäl >RosMarie (2009-03-04 14:32:35)

    säg den glädje som vara för evigt...
    Anmäl >, (2009-03-04 12:57:48)

    SvaraRadera