fredag 21 november 2008

De här unika människorna.

- den 21 november 2008, kl 18:01

förstora
Har ni någon gång stött på dem? De som alltid skall uppfostra allt och alla andra. De tar ut sina vida gracer på omgivningen.

Sist jag träffade på en dylik var igår på Coffee-House, han satt och beklagade sig i "megafonröstläge" över "klantaschlet", som hade parkerat en meter ifrån nästa bakomvarande bil, som fick köra fram och tillbaka för att komma ut.

Eftersom jag satt och läste, hade jag dessförinnan blivit upprepad störd av hela hans högljudda person och när han höjde rösten i smärtnivå, när "klantaschlet" påbörjade backandet utanför på gatan, frågade jag lite försynt om han någon gång hade parkerat i Paris, eller om han var säkert på att det var framförvarande bil som hade "knôtt" sig in före. Kunde det inte lika gärna ha varit nu trixande bilen, som hade parkerat efteråt?

Jag fick då en regelrätt körskoleundervisning om hur man körde, hur man använde blinkers och hur man parkerade och att parkeringen vid sjukhuset i Kungälv kostade 2:-/timma och hur faen kunde de ta ut parkeringsavgift för patienter?

- Jaha, tänkte jag, so what? Här inne i centrala delarna av Göteborg kostar det 15-20:-/timma att parkera, eller i Köpenhamn där dygnshyra kostar som en hel begagnad bil! Intresseklubben antecknade tyst och försökte att läsa vidare i boken. Nu med båda fingrarna instoppade i öronen.

Jag undrar så, lever dessa personer ensam, eller lever de tillsammans med människor, som de gjort döva och det därför inte spelar någon roll hur de huserar och går an?

De här två "FINA" damerna, närmast på bilden däremot, de uppfostrade hela omgivningen under en hel vecka vid frukosten på ett hotell i Bologna. De blev dessutom bara fräckare och fräckare för var dag som gick. Så fina och väluppfostrade de nu än må ha varit, hade de nog grundligt missförstått det där med "frukost ingår"!

Det var likadant varje morgon. Efter att de hade tryckt i sig en frukost, som måtte ha bågnat ut genom ena örat, hängt halvvägs ner i skorna och gjort en ny sväng genom hela tarm och halsmandelsystemet för att komma ut genom nästa öra, började hamstrandet, som måste ha räckt resten av dygnet för dem och några till!

Det breddes mackor, stoppades ner frukter, bullar, kakor, yoghurt, kokta ägg.

Sista morgonen vi var där kunde man nog ha kört in en hel boggielastbil i munnen på mig, när jag fick syn på, att de nu satt och paketerade ner: "skramlade" ägg och bacon i en tvålask, som sedan stoppades ner i de sprängfyllda handväskorna. Den sista morgonen var de stora handväskorna så sprängfulla att de inte tillnärmelsevis gick att stänga!

Eftersom det var vår sista morgon där, bestämde jag mig för att dokumentera det hela. Som synes fick en av dem syn på min kamera.

Detta väckte dock glädje hos personalen, som vid det här laget var uppenbarligen hårt prövade.

2 kommentarer:

  1. Debatten startad av Tommy
    Startad: 2008-11-21 20:13:26

    Det finns 6 kommentarer.

    Nesse i vedbon, bloggen skall förhoppningsvis inte innehålla fler dylika inlägg, de kommer att rensas bort. Det är INTE min person som är intressant och då skall inte energi läggas på den heller. Jag tycker att ni på landsbygdsrådet skall ha en företrädare här som bloggar!Det är viktigt att det finns en kommunikation. Tyvärr ser jag att Tommy Nyström lagt ner sin blogg här och Lars Israelsson är inte frekvent, vilket jag tycker är synd. Ibland måste man ha lite is i magen för att få saker och ting att fungera och att man kan hålla en "normal" samtalsnivå. Man kan ha olika åsikter om saker och ting, men finna en bra samtalsnivå. Det måste man trots allt eftersträva, om det skall föra något med sig av förändring/nya vägar tillsammans/ventilera sånt som är bra/eller mindre bra.
    Anmäl >Gun (2008-11-24 22:11:54)

    Tack för tipset Nesse!
    Efter att ha läst bloggen, så kan jag konstatera att "Knäppstaren" vore ett mer passande namn.
    Undrar vad hon kommer att skriva, när hon upptäcker att hon svartmålat fel person? Hur är det man säger ...
    "Genom sig själv (och eget fult spel) känner man andra". Självinsikten och slutledningsförmågan är det inte mycket bevänt med. *suck!* Trots 5:or i alla ämnen. Näkemiin!/T
    Anmäl >Tommy (2008-11-24 20:19:12)

    Mr T, jag ser att du träffat på dessa personer och vet vad jag talar om. Jag kan förstå om man som FATTIG och eller pensionär försöker att "dryga" ut kassan. Sedan är det väl så att SMAKPROVER och gratismingel är GOTT & trivsamt! Det är de där otrevliga & snikenhet, som blir svårare att bara köpa rakt av, som bara utgår ifrån att alla har ONDA avsikter, eller behöver uppfostras. (Så även i den här bloggen, haha..ingen nämnd, ingen glömd.)

    Har precis kommit hem, lyssnat till en mycket intressant föreläsning av Christina Doctare i prostatacancerföreningen där min sambo är medlem i, efter hans canceroperation. Sedan ute och ätit god medelhavsmiddag, så vi har också med smaklökarna befunnit oss i Toscana, dock utan vin. Trevlig helg till dig och lilla fru/G
    Anmäl >Gun (2008-11-22 17:39:24)

    SvaraRadera
  2. Tack Alisa! "Stort styggt troll", tar jag bara som en komplimang! Säg den kvinna, som inte önskar att vältra sig i sängen med just ett sådant? ;)
    Ha en fortsatt trevlig helg!
    Och du ... GRRR...! ;) /T
    Anmäl >Tommy (2008-11-22 17:04:59)

    Hej Gun !
    Din största "beundrare" tyckte det vore en god idé att börja blogga själv...
    Det gör hon redan, här har du länkar till två av hennes bloggar:
    Länk (silverstare)
    Länk (soulway) och som du räknat ut så ligger hon bakom de flesta inlägg här, hon hade en 4-5 olika alias på landsbygsrådet oxo !
    /nesse
    Anmäl >Nesse i vedbon (2008-11-22 14:16:36)

    Hej Gun! Man kan ju tycka, att de som tycker/tror sig vara "finare" också borde uppföra sig som det anstår en "fin person", men icket!
    Ungefär samma sak hände på Tippsta i Mbgt under ett valborgsfirande för x-antal år sedan. När vi stod och delade ut gratis korv och läsk, så fanns där mer än en pensionär med plastkasse i handen, i hopp om att få FLERA bitar av falukorven. Ingen som helst skam i kroppen! NU ska jag öppna en flaska Toscana, eller Salvareggi, som vinet heter.=) Trevlig helg! /T
    Anmäl >Tommy (2008-11-21 20:13:26)

    SvaraRadera